Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет

Машината трябвало да кацне в София
Обновена: 29 май 2023 12:11 | 29 май 2023 11:23, Нели Христова
234
Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет
Снимка: БГНЕС

Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи.

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище.

"Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук", обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет", питат пътниците пилота във видеото.

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", гласи неговият отговор.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Котенжата от Мондако да не са в иконома пак? или са някакви Асани
186
4
 
19
 
! Отговори
хахаха тик ток преди 10 месеца
* баровци *ходили до Абу Даби и се връщат с полет нискотарифен , а сигурно и с такъв са летели до там :) смех !
185
10
 
15
 
! Отговори
Руси преди 10 месеца
Конкретната авиокомпания винаги си прави гаргара с полети от и за България. Третират ни като втора ръка хора от много време.
184
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За това нещо си има ред: Полет влизащ в ЕУ, закъсняло пристигане повече от 4 часа в крайната дестинация е равно на 600 Евро обезщетение НА ЧОВЕК. Но ние тук трябва да си покажем С-Е-Л-Я-НИЯТА и да тровим живота на кабинния състав, който е в не по-добро положение от това на пътниците и да вдигаме олелия до небето. А, и разбира се - полицията трябва да дойде да ни реши проблема с авиокомпанията. Ужас.
183
10
 
5
 
! Отговори
Италия преди 10 месеца
Типично в стил Wizzair! Само и само да не върнат парите на пътниците плюс неустойка си правят тяхните мръсни игрички. От повече от 1 година имам кредит който трябва да ползвам защото ми отмениха полет 1 ден преди това. Ако мога да избегна Wizzair избягвам. Не им се доверявам и знам че са големи мошеници.
182
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен ме значи, че авиокомпанията не трябва да си върши работата както трябва. Но е хубаво и пътниците да знаят как да си потърсят правата по законен начин. С тръшкане и циркове не става.
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Компанията е WizzAir __ И АЗ ТАКА ПРЕПОЛОЖИХ СЪДЕЙКИ ПО СНИМКАТА В НАЧАЛОТО НАПРАВЕНА ОТ БГНЕС, НО НЕ НАМЕРИХ ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИРМАТА ОТ КАБЕЛАРКИТЕ И ЖЪЛТУРКОВСКИТЕ САЙТОВЕ. ВСИЧКИ СА КОПИРАЛИ ОТ НЯКОЙ ЕДНО И СЪЩО БЕЗ ФИРМА. АКО СНИМКАТА Е ВЯРНА ЗНАЧИ, ЧЕ ФИРМАТА Е УНГАРСКАТА WIZZ AIR.
180
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"а не да пестиш от авиокомпания и после да се "барикадираш" ---- Не разбирам, като са евтини билетите, нискотарифната компания има право да не си върши работата както трябва ли?
179
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама хем до Дубай са ходили, хем с Уиз Еър?!?!? Все едно да ида в Монако с трабантче!!!! Като искаш да си тарррикат ще си тарррикат докрай, а не да пестиш от авиокомпания и после да се "барикадираш"... И аз имам Мерцедес ML макар и на 17г, ама като не ми се дават пари за нафтта до морето си хващам влака и си трая, щото за тия пари - ТОЛКОВА!!! Като нямаш пари НЯМАШ право на претенции!!!
178
4
 
6
 
! Отговори
ХОДИ ПЕШ.. преди 10 месеца
От Абу Даби до София..... на който, самолета не му харесвал
177
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То фокусът трябва да е върху как компанията се гаври с хората, но на Ганкя Балканския пак му е по-лесно да се надува да защитава по-лесната кауза, а не по-справедливата. Много ясно, че пътниците са постъпили неправилно, но не е това най-важното. По-важно е да се научат компаниите да не прецакват хората.
176
5
 
7
 
! Отговори
пилота преди 10 месеца
по Варненско имам повече мацки да ме чакат. В софето ко да права. затова кацнахме къде ми е по удобно. Моренце курортче в два хотела ме чакат за партита, на златните всичко е топ. кой иска у софията на рейсчето.....за 50 еврака билета толкоз
175
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дубай не е за бедни хора, а за богаташи, като Васил Божков черепа, Нексо, чалга метресите...Изключение прави Софка, която си изкарва сама парите и Киро-Лена, които вдигнаха правителствения самолет, за да се забавляват в бар, някъде.
174
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Случва се. За това има застраховка. Но като ги гледам какви са селяци, надали са доплатили. Билет за Абу Даби на 1ви юни в момента е 35 евро, по-евтино от рейса София-Варна. Ще го преглътнат. Тази едната нали е адвокат, да ги съди после, да помогне и на снимащия г*й. Ако съм на авоикомпанията доживотна забрана за всички.
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Таня - Да, ама чуждите пилоти са класа.
172
5
 
11
 
! Отговори
Мишмаш преди 10 месеца
Хаха! Ганджо и ганджовица тръгнали по Дубай да цъкат с език по моловете и да си правят селфита пред Бурж Ал Араб. Ама ако може за по-малко пари... Е не може... Ей го
171
5
 
6
 
! Отговори
хехе преди 10 месеца
До Анонимен ахахахахахахахахахах, да, никъде не съм летял. За това си планирам нещата така, че дори и да има закъснение или отклонение да полета, да ни ми обърква нищо. Щото никъде не съм летял, ахахахахахахаха
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Дубай полетите са през нощата на нсико тарифните, защото чакат охлаждане на писата иначе асфалта като се разпоти и колелата ще залептнат." - Казваш ниско тарифните или поне така се разбира. Ама чакай, само на ниско тарифните ли им залепват колелата??? :)))) Или ниско тарифните са по-важни и затова ги пускат във времена в които да не им залепват колелата? АХХАХАХАХА! Влез във Flightradar24 сайта, намираш летището и натисни на Departures и гледай разписанието за конкретното летище. Лесно е.
169
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отишъл Бай Ганння до Дубай с най-евтината компания да спести някой и друг грош, снимал се камилите в пустинятта, пуснал някоя снимка в мрежите как стои до Ферари до небостъргач и си повярвал.... Ганння си е повярвал - вече е Хаджия щото е ходил до Дубай и се е "барикадирал" във Варна!!!! А дали Ганння би се барикадирал във Вашингтон вместо Варна?!?! Едва ли.... Щото Ганння е хитър и знае, че там ще го заключатт в миг и хем ще лежи хем ще плаща....
168
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище." Eто за това става дума, а не какъв пътник бил българинът. Това е съзнателно подвеждане. Ако са знаели навреме, хората поне е можело да се обадят да предупредят. Но когато отношението не е като към хора....