Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет

Машината трябвало да кацне в София
Обновена: 29 май 2023 12:11 | 29 май 2023 11:23, Нели Христова
234
Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет
Снимка: БГНЕС

Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи.

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище.

"Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук", обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет", питат пътниците пилота във видеото.

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", гласи неговият отговор.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
6
 
! Отговори
117 преди 10 месеца
Само да добавя за ТЕЗИ които им ЗАТИЩАТАВАТЕ ПРАВАТА!!! 1. Правата важат като слезнеш от самолета и пореда да се иска ИСКА за общетение и обяснение, че прекриват ИНФОРМАЦИЯ. 2. Поради ФАКТА който стана 11 Септември 2001 има нови ВЪЗДУШНИ ПРАВИЛА - АКО НЯКОЙ ВИКА ВЪВ САМОЛЕТА СЕ ПРЕЗЕМЯВА НЕЗАБАВНО ДО ОСТРАНЯВАНЕ НА ПЪРНИКА за свяане на ПАНИКА. НАШИТЕ СА ИЗПОЛВАЛИ (БРИКАДА)- което по НОВ ПРАВИЛНИК Е ТЕТОРИЗЪМ С ЦЕЛ ОТВЛИЧАНЕ НА САМОЛЕТА!!!
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайде защото било нискотарифна, веднага оправдание защо можело да им се позволи да си правят каквото си искат. Ахахахахахахах!!! А пилотът и крюто са супер мишoци вaгинайзери и нямали достойнство да кажат на пътниците, че ще ги стоварят на Летище Елефтериос Венизелос. То обаче майтапа настрана, но май Летище Солун е по-близо до София, отколкото летище Варна.
125
5
 
5
 
! Отговори
Teo преди 10 месеца
Това е път бе, акхмаци! Стават такива неща! Гледайте си правата! Но да се барикадирате, и да пречите и на останалите пътници да се приберат, само защото вие ще се забавите?!? Какво очаквате бе, таранколовци - че самолетът ще кацне на летище, на което се извършва ремонт и ще ви рискува жалките животи ли?!? Не сте познали! Пилотите не са толкова tъпи като вас!
124
6
 
6
 
! Отговори
една преди 10 месеца
Ами като летят с тази авиокомпания, трябва да са готови за такива изненади. Евтиното винаги излиза скъпо. Хитрата сврака с двата крака..Тези са известни и.3.р.ди и е крайно време да спрете де им ползвате "услугите".
123
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това си е тероризъм. Права се предявяват по други начини. Или са очаквали, че ще им заредят самолета на бензиностанцията и ще ги закара до София ? Представа си нямат от това как се провеждат полети. Те си мислят, че е както едно време с волските впрягове.
122
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То, че не се прави с барикадиране в самолет, не се прави. Факт! Но пък вярно да кажеш, че всичко си е наред, значи си много зле. Но такива са си българите. Ако е някой чужденец и прецакат някой, хората са единни. А ако българин види например полицай да спре за гавра някой, който дори не е карал бързо, веднага почва да вика "Аааа, нека тииии! Виж как хубаво те спряха!". Типична Байганьовщинa!
121
3
 
13
 
! Отговори
До Прави са хората преди 10 месеца
Абе мърллллльо що си ползвал УИЗ Еър бе ?!?! Щото си ***, ама иначе и претенции имаш!!!! Редовно пътувам с Луфтханза и да ти кажа и там качеството не е както беше 80те и 90те години, ама ако се барикадираш ще те изкарат не с молби ами с белезници Ганнннньо балкански.
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
аз така дигнах скандал на корупционерите на централния на бяла задето ме караха да седя на пясъка миналата година вместо да седна на свободния шезлонг щото бил 'запазен дългосрочно' и човека можел да дойде 'всеки момент'. ама като им цитирах закона че не могат да запазват защото плажа е държавен, казаха можело да седна
119
5
 
8
 
! Отговори
Един преди 10 месеца
Е***и *** верно! Такива новини са само да покажат какви простаци има сред българята! Тръгнали с лоукост компания, което не е от особено значение, тъй като подобни неща се случват на ВСИЧКИ авиокомпании, обаче претенциите им като за EMIRATES First Class. Нещастници. Верно е трябвало да ги свалят с белезници.
118
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 120. Да, някъде там е скрито зайчето : "ходихме в Дубай и сме голема раота" ... колкото две по-малки и требе да кацнат в София на нивата според акъла им.
117
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прави са хората. Миналата година загубих 4 дена от отпуската с отменен полет в последните минути. Никога повече Wizz. Без подсигурен хотел,без информация,имаше хора които бяха дошли на 60-70 километра от летището! Да не говорим за качество на обслужване
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сервитьорките в такива компании масово стават леки жени. То с каквито се събереш, такъв ставаш.
115
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не правите разлика между законно и незаконно предявяване на права. Барикадирането в самоелт може да се води и престъпление. Например тероризъм. И да последват съответни антитерористични действия и заедно с правата си да се преселиш в един по-добър свят.
114
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чак пА им се молят да слязат.....Ако съм шеф на компанията ще прежаля няколко хилядарки за керосин - паля самолета връщам ги в Абу Даби плащам им една нощувка в най-близкия мотел и да се оправят, а другия вариант е да заключа самолета на пистата и да си стоят там колкото си искат..... И как се репчиха на момчето пилот само.Богаташи байганньовци дето като са отишли в Дубай си мислят за богопомазани!!!! Марш от самолета вее деееееееВа тая сггггган дееееееева
113
2
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Със същата компания пътувах от Ангия и обратно и не повторих. На връщане ме глобиха за неразпечатен билет, при положение, че трябваше да използвам специален софтуер за разпечатване, който компютъра ми така и не разпозна. Все едно не можеха да ми го пратят в .pdf и да се минава директно. В Англия ме намериха в списъка и ми разпечатиха бордната карта дори без билета.
112
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ХАХАХАХ Пътници се барикадирали в самолет. Добре, че този самолет не е бил за САЩ и да направят брикада там. Там щяха да вдигнат всичко под тревога за "тероризъм". Полиция, ФБР, Гранична и ВВС на САЩ с дронове и Ф-ки
111
0
 
5
 
! Отговори
hege преди 10 месеца
До Българин именно в начините е достойнството ;)
110
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То до голяма степен вина имат и Летище София. Ама то само с връзки се работи там, няма как обслужването да е нормално.
109
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въздушният транспорт има по-специални правила от наземния. Вместо да се възмущават, трябва да се радват поради поне три причини. 1. Кацнали са безопасно; 2. В България; 3. Имат осигурен транспорт до София. Гранична полиция не трябва да ги бави тия.
108
3
 
11
 
! Отговори
Ханс преди 10 месеца
Ми то цената на билета трябва нещо да ви говори...