Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет

Машината трябвало да кацне в София
Обновена: 29 май 2023 12:11 | 29 май 2023 11:23, Нели Христова
234
Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет
Снимка: БГНЕС

Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи.

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище.

"Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук", обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет", питат пътниците пилота във видеото.

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", гласи неговият отговор.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
9
 
! Отговори
Таня преди 10 месеца
За Дубай летим през Истанбул с Емирейтс и никога не сме имали проблеми - първокласно обслужване и никакви закъснения. Лоу-кост приключенията са ми чужди, но за 200 лв разлика в цената не ми се вижда разумно решение човек да поема такъв риск.
166
5
 
9
 
! Отговори
Лорд Стамат преди 10 месеца
Голяма драма, как тъй ше се возят на рейс, баба им само със самолет е летяла. Нашенеца е майстор от мyxата слон да направи, а като се прибере в къщи почва обратното, от слона мyxа прави!
165
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крадевите гълъби закрили терминал 1 в София... за да може да пращат пътници като бройлери на летище Варна. Решили че там трябва да има повече пътнико-поток!
164
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 170" Wizz/ Mizz air са най-големите л****** в авиацията... кога ще им вземат лиценза на тия ***? Хората са били в правото да си търсят правата, не всички са овце.." - КОЛКОТО Е ВЗЕТ НА РАЙЪН ЕЪР, ате са 100 пъти по зле от Уийз еър
163
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Wizz/ Mizz air са най-големите л****** в авиацията... кога ще им вземат лиценза на тия ***? Хората са били в правото да си търсят правата, не всички са овце...
162
1
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Още ли държат отбрана или вече са на земята,някой знаее ли ?
161
0
 
6
 
! Отговори
НА Мадуро Мадуро преди 10 месеца
Начи който не е разчитал на някой и не му дреме по принцип дали ще прекара някой или ще го прекарат ръсят подобни коментари. Много пъти ми се е случвало да закъснява полет ама да кацне на луната.. е това е вече брутално. Бългаските Еър ми дължът 286 еврака от 2020 години и си пишем писма и ми обещават, че са разгледали случая и парите в следващото тримесичие ще бъдат в сметкара ми.. еее?
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"иначе асфалта като се разпоти и колелата ще залептнат." - аха, на стоянките не залепват казваш.
159
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пилотите от тоя калибър взимат едни примерни 20-25 бонбона заплата, довечера ще си сложи на вмиpиcания кренвирш някоя бордова сервитyтка, цял живот е свикнал с връзки и арогантност. Вие мислите ли, че на такива хора им пука дали ще ви прецакат или не? На него му е важно компанията да го държи на работа и той да си яде черния хайвер, а хъxpeците тролo-абонати на тоя сайт ще продължават да обвиняват хората (без значение дали са прави тия хора или не), вместо да се борят за общо по-добро обслужване
158
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 159 Да ДОБАВЯ И ОЩЕ ЕДНО . Фосмажорни обстоятества (ПРИРОДАТА)- Дубай полетите са през нощата на нсико тарифните, защото чакат охлаждане на писата иначе асфалта като се разпоти и колелата ще залептнат. Обратно е през Зимата за всички авиокомпании, защото трявба да размръзяват крилата на самолетите
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щели да им арестуват ДОРИ и децата. В случая и децата, и екипажът, са жертва на *** хора. Ако не сте доволни от компанията (която може и да не е в правото си), подавате жалба, има КЗП и т.н., а не окупирате самолет за милиони.
156
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голема драма, големо нещо, даже некои обвиниха варненци в конспирация...хахахаха :))) Спорите кой колко е платил за полет, а за бравяте за дефектите при Боинг, дето стана голем скандал навремето :))) Да летиш не ти е дадено по рождение дами и господа, все нещо може да стане :)))
155
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Напишете в Гугъл "Николай Джонев" - познавам брат му строителен инженер, та преди 20се и нещо години 2002ра или 2003та Ники се връща от студентска бригада в Щатите - носел макетно ножче в самолета!!!!!! Ами познайте - веднага арестуван с повдигнати обвинения и едвам се отърва, а нашите тарикати отишли в Дубай с най евтината компания и се барикадирали.... Това в САЩ се нарича ТЕРОРИЗЪМ!!!! Точка.....
154
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българинът е уникален пътник. Всеки полет започва с мрънканици и разправии за места (за които мрънкачите са могли да си заплатят), във всеки втори полет някой се оплаква, че имало бебета, които плачат или пък роми (ами да сте запазили целия самолет, като ви бъркат другите пътници) и завършва с овации, понеже необразованият бай *** не може да си представи какво е някой да може да управлява самолет. Тук вече се е стигнало до колосална глупост, за която българите имат късмет, че не са със забрана
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Нашите - телефони за 2000 лв, а билета е 500 лв!!!!!!" Всеки сам си ПРЕЦЕНЯВА.
152
2
 
10
 
! Отговори
151 до 155 преди 10 месеца
Казвам, че при ВСИЧКИ авиокомпании ( в т.ч. тези, които са с ПЪТИ по-скъпи билети) има такива неприятни моменти. Това е риска при ВСЕКИ полет, С ВСЯКА компания по света. Самолетите се случва ДА ЗАКЪСНЕЯТ, например защото при най-малкия технически проблем НЕ ИЗЛИТА, докато не се отстрани от правоспособно лице. Само *** обаче се държи като дивак и всички са му длъжни. Има си правила за обезщетения, при забавени полети и те не включват - да се държиш като ***. Сега по-ясен ли съм ?
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен155 "Докога българинът ще оправдава некадърщината и докога ще търси проблем само в по-беззащитната страна на конфликтите?" - АМИ ДО ТОГАВА КОГАТО СВАНЕШ ИЗРАЗА ( Има телефон за 1200 лева и кара кола за 600 лв). Нашите - телефони за 2000 лв, а билета е 500 лв!!!!!! Като са много тарикати и ербаби такова ще им отношенивто към тях
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Случва се, гледам голЕма драма станало в коментарите, даже некои обвиниха варненци в конспирация, че били кацнали във Варна...ами ако нЕмаше къде да кацнат, пак варненци ли щяха да са виновни :)))
149
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"към УизЕър, екипажа пък какво общо има със създадената ситуация?" -- Има общо, защото са знаели (на 90% е сигурно, че са знаели), обаче нищо не са казали на хората преди да излетят. Решили са да са подлизурковци и да прецакат сънародниците си и да се мазнят на работодателя си. Полага им се престой в хотел в Абу Даби, обаче компанията е решила, че ще им излезне по-евтино в някой дoлнопpoбен хотел във Варна или да ги качат на Чавдарите рейсове.
148
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Ами да си бяха купили полет на Луфтханза на 10-торна цена." -- И кво, значи излиза, че в момента казвате, че Уиз не са виновни, а хората били виновни. Пък в същото време казвате как Луфтханза могат, а Уиз не могат. Ама заявете го това вече по-ясно и категорично, че да се знае. Значи можело, а? Обаче защото били Уиз, хайде да не им търсим сметка, така ли? Докога българинът ще оправдава некадърщината и докога ще търси проблем само в по-беззащитната страна на конфликтите?