Призовават за шествие срещу Радев утре

Организира го "Правосъдие за всеки"
1 юни 2023 16:28, Стела Стоянова
202
Призовават за шествие срещу Радев утре
Снимка БГНЕС

Инициативата "Правосъдие за всеки" призова за шествие утре срещу Радев. Началото ще бъде в 18,30 ч. пред президентството. След това участниците ще се отправят към Народното събрание и Орлов мост.

Още по темата

В призива се казва:

"България е парламентарна република, в която следва да има разделение и взаимен контрол между властите, а това означава работещ парламент, редовно правителство и съдебна система с независим съд и отчетна прокуратура.

По Конституция президентът е държавен глава, еднакво отдалечен от всички власти. Той може да има право на политическа позиция, но е недопустимо да внушава на някоя политическа сила да не изпълни връчения мандат за съставяне на правителство, защото той вече бил "дискредитиран". Недопустимо е и да не свиква редовни заседания на КСНС или да се опитва по свои критерии да заявява, че няма да допуска на тях лица или партии, които са участници в неговите заседания по право.

С тези си публични провокации той нарушава Конституцията, която е положил клетва да спазва,  с оглед на последствията - създаване на предпоставки за провалянето на още един парламент и съответното удължаване на едноличната му власт със служебни правителства. Да, властта се услажда, но тя и покварява, когато се упражнява без насреща ѝ да стоят предвидените в основния ни закон контролни механизми. Нека не забравяме, че България е парламентарна, а не президентска република и се надяваме такава да си остане!

България отдавна избра своя път на развитие - той е като член на Европейския съюз и в колективната система за сигурност на НАТО, но нека не забравяме, че той не е гарантиран, ако в критични моменти не го отстояваме и защитаваме. Ние сме в Европа, не в Евразия и ще се противопоставим категорично на всички опити да бъдем върнати в орбитата на влияние на тоталитарните държави."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: шествиеРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
2
 
! Отговори
Продажник преди 11 месеца
Марш, Путинска п0длого излитай към Кремъл с каскета !
113
3
 
6
 
! Отговори
А против ПП кога? преди 11 месеца
Излязат 100 човека срещу Радев, защото им каза (при това доста обрано) истината в очите (най-добрата защита е нападението) - отразяват го всички медии. Излязат на протест В ПОДКРЕПА на България-срещу ПП-медиите мълчат. СлучаЕноС? 2020-та, ако не бяха 7/8 ТВ (на Слави) и Евроком НИКОЙ не ги отразяваше - центъра беше пълен - НИКОЙ! Поход за мир - десетки хиляди - по медиите НИЩО! Абе човек ще си помисли, че е нарочно :D Ако някой организира протест СРЕЩУ ОПГ пп-дб-герб, казвайте кога и къде!
112
3
 
5
 
! Отговори
Дддд преди 11 месеца
Тагарев е напечатал призовките за Украйна ,Борисов Борисов а уж беше мъжкар .
111
2
 
6
 
! Отговори
Ццц преди 11 месеца
Украйнските и *** клетки ще опитат да правят размирици ,тоя сценарий е познат.
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 143 А то на вас комунистите много ви пукаше за България за това избихте куп народ , народа седеше гладен, здравеопазването беше дс не влизаш там ,че няма излизане. И тн и тн. Всички ви знаем мрачния период на окупирана България. Айде по тиху,че 90та разминахте въжетата .
109
6
 
5
 
! Отговори
Нелсън Мандела преди 11 месеца
Руски апартейд мерzавци
108
8
 
11
 
! Отговори
Сссz преди 11 месеца
Евроатлантиците. Неим. Пука. За. България. Тях. Им. Трябва. Територия. за. бази. на. НАТО. с. Ракети. насочени. срещу. Русия,. с години. да. изнасят. златото. на. България. веригите. магазини. печалбите. и какво ли. още. не
107
6
 
12
 
! Отговори
Около вас сме... преди 11 месеца
За тези които крещат "Слава Украйну" и "Смерть Россий":След приключването на военните действия в Украйна с Победата на Русияи предстоящото ново "преразпределение" на Източна Европа, когато България намери своето място близо до Великая Русь, вие краварски "***" ще бъдете "прибирани" по надлежен ред и върнати отново /както след 09.09.1944 година/в лагери като Белене, Ножарево, Куциян и Свети Врач.Там всеки един от вас ще дава своя доброволен, безплатен и безкористен труд за България, вие търтеи и лентяи !
106
3
 
13
 
! Отговори
Няма да сме сеирджии преди 11 месеца
Откъде на къде собственика на тази фалшива месарска фирма ще става министърна земеделието, а тази мизерия Тагарев ще ръководи МНО Че той ще разпердушиниармейските складове в ползая на Украйна и ще ни прати призовки за фронта.А Кокорчо с "розовите шорти" ще ми определя колко пъти ще се храня на ден,за да стигнем 3% дефицит, за да влезем в Еврозоната.Излизаме отново на улицата . . .
105
6
 
9
 
! Отговори
СС, преди 11 месеца
Българи. и. Руси. Са. Славянски. Православни. Народи. ! В, СВЕТИ. НИКОЛА. 1877_ 78,. Ако. Не бяха. Руснаците. България. нямаше. да я. има. на. картата
104
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Президент MEPZABEЦ!
103
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако пипнете президента, ние ще отговорим с парламента и предателското правителство дето го редят с Тагарев и Кокорчо
102
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да изметем резидента на решетников
101
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак ще идат дежурните кибици от Дневник и Капитал.Как не им омръзна да се излагат тея.
100
3
 
12
 
! Отговори
До зозо преди 11 месеца
На Боко Тиквата - също.
99
7
 
6
 
! Отговори
До 132 преди 11 месеца
Бе за вас и ваксините не бяха добри...*** се оказахте ваксинирани...хахаха
98
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Клоуните от Дб, Пп и Герб са против Радев, което значи, че той е добрият. Такива шмекери са тези, че няма достатъчно място в затворите за такива родоотстъпници.
97
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другаря избран от масковия НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!!!
96
18
 
14
 
! Отговори
Хосни Морадефф преди 11 месеца
Инпийчмънт
95
16
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
КРИМ НЕ Е РУСКИ!!! УКРАЙНА НЕ Е РУСКА!!! А БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ!!! БЪЛГАРИЯ Е ЕС И НАТО!!!