Призовават за шествие срещу Радев утре

Организира го "Правосъдие за всеки"
1 юни 2023 16:28, Стела Стоянова
202
Призовават за шествие срещу Радев утре
Снимка БГНЕС

Инициативата "Правосъдие за всеки" призова за шествие утре срещу Радев. Началото ще бъде в 18,30 ч. пред президентството. След това участниците ще се отправят към Народното събрание и Орлов мост.

Още по темата

В призива се казва:

"България е парламентарна република, в която следва да има разделение и взаимен контрол между властите, а това означава работещ парламент, редовно правителство и съдебна система с независим съд и отчетна прокуратура.

По Конституция президентът е държавен глава, еднакво отдалечен от всички власти. Той може да има право на политическа позиция, но е недопустимо да внушава на някоя политическа сила да не изпълни връчения мандат за съставяне на правителство, защото той вече бил "дискредитиран". Недопустимо е и да не свиква редовни заседания на КСНС или да се опитва по свои критерии да заявява, че няма да допуска на тях лица или партии, които са участници в неговите заседания по право.

С тези си публични провокации той нарушава Конституцията, която е положил клетва да спазва,  с оглед на последствията - създаване на предпоставки за провалянето на още един парламент и съответното удължаване на едноличната му власт със служебни правителства. Да, властта се услажда, но тя и покварява, когато се упражнява без насреща ѝ да стоят предвидените в основния ни закон контролни механизми. Нека не забравяме, че България е парламентарна, а не президентска република и се надяваме такава да си остане!

България отдавна избра своя път на развитие - той е като член на Европейския съюз и в колективната система за сигурност на НАТО, но нека не забравяме, че той не е гарантиран, ако в критични моменти не го отстояваме и защитаваме. Ние сме в Европа, не в Евразия и ще се противопоставим категорично на всички опити да бъдем върнати в орбитата на влияние на тоталитарните държави."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: шествиеРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия дето избрахме Радев сме много повече от тия които гласуваха за ПП-ДБ, така че айде у лево шествието ви!
93
2
 
15
 
! Отговори
брееех преди 11 месеца
а Емили Тротинетката нема ли да и намерите некое министерско местенце
92
15
 
9
 
! Отговори
Българи преди 11 месеца
Този дето го избраха има няма 30% не е Президент на Българския народ....не милее за Родината!!! Срам и Позор за България...МОЯТА РОДИНА!!!
91
6
 
14
 
! Отговори
Мал преди 11 месеца
ЦРУ ви прави Майдан.Следващия етап е мобилизация и Украйна.
90
1
 
14
 
! Отговори
ъ преди 11 месеца
изчегъртаха борисов, сега с него ще чегъртат президента. Петков го арестува, сега ще го пази. Неведоми са пътищата на "умните и красивите"
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До сега с редки изключения разделение на властите не е имало никога законодателна и изпълнителна . Сега има защото радев не кове закони не е нито от съебната нито нито от информационната също
88
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя е пълен срам за България. Тотално се е забравил и само прави огромно поражения по имиджа на България. Един самозванец избран от простолюдието. Ето до къде докара държавата.
87
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Там сме на протест срещу фигуранта на черепа!
86
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този не е Българския Президент, и е време да си ходи!!!
85
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българинът седи и гледа как платени предатели решават съдбата му
84
9
 
3
 
! Отговори
dsdsadsa преди 11 месеца
До Метнете бутилка Ти кой точно беше, че да даваш определения?
83
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще дават кебапи и пари на безделници родоотстъпници слуги на евроатлантиците .
82
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поредните американски продажници.
81
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това българският евроатлантик и демократ се някой друг му е виновен за неговата некадърност ,все търси да обвини я Русия,я Путин а сега и президента им пречи ...явно да краде на спокойствие..
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жандармерията да провери шестващите за скрити в задните отвори с тр а по ни с експлозив!
79
5
 
21
 
! Отговори
БЕЗСРАМИЕ И ЦЕНЗУРА преди 11 месеца
Откъде призовават, от ония, които срам нямат и сами са си качили записа на партияната страница с вратата ли хахахахаСОРОСОМЕДИЯ, ЗАЩО НЕ РАЗГЛАСЯВАТЕ ЗА ДРУГИТЕ ПРОТЕСТИ В СТРАНАТА КАТО НАПРИМЕР ПРОТЕВ ВРЪЧВАНЕТО НА МАНДАТА А?
78
5
 
15
 
! Отговори
Пенсилвания преди 11 месеца
Ама нали Радеф ги домъкна със "Юмрука" тея,сега нещо не се искат! Радеф иска да дели само с Бобоков,неще и със ППтата,не много отдавна си раздаваха и плакатите заедно
77
21
 
10
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 11 месеца
Много път има простоватото, феодално управлявано население докато разбере, че хората от кръга Радев и иZраждане ги водят за носа и няма нищо патриотично в намеренията им. Жалкото е, че като не си прочел и две книги през живота си няма как да разбереш, че те манипулират и използват като пионка. Крепостния селя-нин си остава крепостен селя-нин и това си е.
76
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия ги съберете всички и ги пратете на зеления наркоман той да прави с тях каквото иска, те го подкрепят него и скапаната му Укрия.
75
5
 
21
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 11 месеца
До всички национални ПРЕДАТЕЛИ- Каните ли се да наглеете по митинги ? А жалки травестити, гейове ,и третополови елате - ОБЯВЯВАМЕ ВИ ВОЙНА- НЕ НА ЖИВОТ А НА С М Ъ Р Т!!!!!

Спонсорирани публикации