Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив

Та заяви, че е вероятно да бъде пратен български контингент в Украйна
8 юни 2023 20:00, Нели Христова
235
Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив
Снимка: БГНЕС

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя днес в руското посолство в София, предаде ТАСС и БТА, като се позова на свой кореспондент на място.

На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се обърна към гостите с приветствие за празника и отбеляза, че в днешно време всички живеят в епоха на кардинални промени. "Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията", подчерта Митрофанова.

Руският посланик отбеляза, че редица страни, които са поели функцията на "жандарми на планетата", активно противодействат на Русия, но те няма да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. "Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", подчерта Митрофанова.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", каза още Митрофанова.

Посланикът на Русия в България подчерта значението на народната дипломация в развитието на двустранните отношения и изрази увереност, че сегашното "положение на нещата ще се оправи с времето" и че двустранните отношения ще получат своето ново развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 10 месеца
И не само официална. Взимай си Копейкин и марш в тайгата
166
1
 
5
 
! Отговори
Morski преди 10 месеца
Мутро фонова, да бяхте мислили, когато Путин изтърси "Азбуката на Русия идва от МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМИ!" Македонски земи има от 1944, преди това са били БЪЛГАРСКИ! БЪЛГАРОМРАЗИЕТО ВИ ЩЕ ВИ УБИЕ!
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мутрофанова да си събира русофилите и да хваща самолета за Москва
164
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая има вид на строга господарка в бдсм.Мога само да си представя какво му е правила на Копейкин
163
5
 
10
 
! Отговори
ЯМХ Путкин преди 10 месеца
На тази и нейните подчинени да им връчват еднопосочен билет. Да се сложи край на антибългарската и антиевропейската пропаганда разпространявана от съветските терористи и техните помагачи от *** и бкл/бсп
162
1
 
2
 
! Отговори
паранормала преди 10 месеца
До Лаврентий Берияте за долари ама загинали а ти за центове ама жив...
161
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ХахахахаЗащо психодесните си мислите, че като си показвате липсата на кавалерство и прозззтотията ще спечелите съмишленици?
160
3
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 10 месеца
Само като ги погледнеш, един тертип лелки Нинова, Мутрафонова, Йотова , по калъп
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кондукторката с кво гощава снощи Коцко и Цомчо ?
158
1
 
10
 
! Отговори
999 преди 10 месеца
Точно се чудех откъде идва това за мобилизацията, което копейките дъвчат непрекъснато и приповдигнато ха ха ха
157
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Опитите за пренаписване на българската история от неофашистите продължават. Имало е и партизани че и доставки на английско оръжие за тях, че и английски офицери в тях, че и гара Томпсън е кръстена на един от тях. Аре бегай да тренираш да носиш факлата на Луковмарша...
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Лаврентий БерияАко всички си трайкат нали ти е ясно че незабовно контингента тръгва бре буняк?тРАЙКАХА СИ И ЗАГИВАХА В иРАК...
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българския герой Крали Марко, останал в народните песни всъщност е жалък турски васал, загинал в бой за турската армия във Влашко в битката при Ровине през 1395 година. Днешните български герои да не повтарят васалните му грешки. ГРУБО СИ ПОГАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА И НАСЕЛЕНИЕТО НЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА НИТО ЗА ПРИЧИНИТЕ ЗА ВОЙНАТА НИТО ЗА ВОЙНАТА... КАТО НАПРИМЕР КАКВО КАЗВА САВЧЕНКО ЗА МАЙДАНА, ТЯ Е УКРАИНСКА НАЦИСТКА НО КАЗВА ИСТИНАТА, КАК ЖИВЕЯТ МАЛЦИНСТВАТА В УКРАЙНА И ТН И ТН И ТН
154
1
 
8
 
! Отговори
4567 преди 10 месеца
Време е да бъде изгонена позорно
153
0
 
10
 
! Отговори
Еймииии преди 10 месеца
Още повече орУжие за Украйна!
152
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 123. Кога е имало в България партизани, бе, ***! Имало е Янковци крадци по мандрите и мародери.
151
2
 
20
 
! Отговори
Русуфилчо преди 10 месеца
Обиждат ми Руснята ще взема да ревна
150
3
 
15
 
! Отговори
Ама с преди 10 месеца
Удоволствие ползвам антируски наратив . Проблем ли има
149
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мутрофанова има късмет, че са и позволили да работи в България, а не в нейната си държава Московия. Не че и тук няма да уредят да падне от прозореца, ако не си играе ролята убедително.
148
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейкин, след приема е минал през счетоводството и да му връчили поредния чек.