Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив

Та заяви, че е вероятно да бъде пратен български контингент в Украйна
8 юни 2023 20:00, Нели Христова
235
Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив
Снимка: БГНЕС

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя днес в руското посолство в София, предаде ТАСС и БТА, като се позова на свой кореспондент на място.

На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се обърна към гостите с приветствие за празника и отбеляза, че в днешно време всички живеят в епоха на кардинални промени. "Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията", подчерта Митрофанова.

Руският посланик отбеляза, че редица страни, които са поели функцията на "жандарми на планетата", активно противодействат на Русия, но те няма да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. "Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", подчерта Митрофанова.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", каза още Митрофанова.

Посланикът на Русия в България подчерта значението на народната дипломация в развитието на двустранните отношения и изрази увереност, че сегашното "положение на нещата ще се оправи с времето" и че двустранните отношения ще получат своето ново развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А, защо Възраждане са присъствали на този прием, да не са се объркали нещо?! Костадинов постоянно отрича да има нещо общо с руско влияние и с руското консулство. Сигурно е някаква случайност, че Митрофанова ги е поканила за деня на Русия...
146
8
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Българите сме уверени....стар народ сме другарко!!!! А вие руснаците продължавате да се лашкате между изтока и Запад някъде в масковските блата!!!
145
6
 
19
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Тая миризлива мисирка в скоро време ще бъде изритана като мръсно коте, да върви при убиеца Путин!
144
6
 
20
 
! Отговори
Общ работник преди 10 месеца
Набийте шута на противннната и наглла тьоттка!! Държи се като генерал-губернатор на някоя изостанала губерния! Призовавам също беззрдодниците с бг лични карти, които я подкрепят - чемодан, возкал, Масква.
143
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Мутрафонова да си събира багажа, че билетът за Мордор й е в пощенската кутия.
142
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Х.а, да видим след тази антиБългарска наглост на ленчето, колко Предатели на България ще се съберат в събота по инициатива на мутрофанова....както изглежда!!!
141
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много ми е интересно г-жа Митрофанова каква кола кара, какъв мобилен телефон ползва и какъв телевизор гледа?! Да не са от руските, с връзки, защото ги няма нещо в ЦУМ напоследък. Изчерпани са, много ги търсят!
140
10
 
35
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Пореднатат лъжа на това"нещо",симпатизирах на Русия, заради пропагандата им преди убийствата на жени и деца в Украина,сега призовавам политиците и Народа си изгонете тези чудовища и прекратете дипломатическите поне следващите 30 г....докато умрат гладни роб.те им обслужващи ги и ограбващи България!!!Борисов...ако закриеш пАсолството оставаш в Историята на България!!!
139
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Закривай руското посолство!
138
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено, че копейките от *** ше са там, нали за това им викат копейки! Чакат нещо да им подхвърли Мутрофанова
137
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Митрофанова, какво ще направиш по въпроса?
136
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само едно не ми стана ясно. Русия ще продължи последователния си напредък към какво? Война, оръжие, директен износ на суровини. Кое? Или и трите?
135
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българофили, мислете за България, другите са второстепенни така както и България за тях.
134
27
 
5
 
! Отговори
птица преди 10 месеца
До !БГ какво общо има с кой кого "нападнал" и защо "нападнал". *** реши всичките си проблеми , та реши и в хохолските работи да се намеси.
133
19
 
44
 
! Отговори
! преди 10 месеца
Няма антируски наратив. Вие нападнахте Украйна. Това е варварски акт, от който произтичат всички последващи действия на България. Заради войната има и огромна инфлация, която води до обедняване на българите. Русия е отговорна и няма измъкване!
132
18
 
43
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
Тази е пълен провал като представител на страната си. Колкото повече се появява и си отваря устата толкова повече не понасям русия. Ако това е целта на кремъл успеха е голям!!!
131
34
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 10 месеца
Долен соросоиден форум!
130
21
 
43
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Най-опасното в зловредната пропаганда, която разпространява мутрофанова е, че всява смут и страх в обществото!!! Вярвам в своевременната реакция на нашето Правителство и Кабинет!!! Живеем в трудни времена и не ни трябват Слухове и Лъжи и то от чужд гражданин на Република България! Отзовете я...това ще й е наказанието да се върне в русия!!!
129
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"сегашното положение на нещата ще се оправи с времето" - да, ще се оправи, ако Русия се очисти от имперската путинистка *** и стане нормална страна.
128
17
 
34
 
! Отговори
Поля преди 10 месеца
Какви нови принципи на междудържавни отношения ,Митрофанова ?! Да сме ви отново ва сали ?! Да сме подвластни на вашата безпощадна диктатура и да бъдем като вас агресори ?! О,не,благодарим ! Яли сме ви " попарата " повече от 50 години и прекрасно знаем какво вие,руснаците разбирате под нови отношения ! И не бъркай вашата война срещу Украйна с разбиранията по този въпрос на множество държави в света ! Жалки сте !

Спонсорирани публикации