Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив

Та заяви, че е вероятно да бъде пратен български контингент в Украйна
8 юни 2023 20:00, Нели Христова
235
Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив
Снимка: БГНЕС

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя днес в руското посолство в София, предаде ТАСС и БТА, като се позова на свой кореспондент на място.

На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се обърна към гостите с приветствие за празника и отбеляза, че в днешно време всички живеят в епоха на кардинални промени. "Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията", подчерта Митрофанова.

Руският посланик отбеляза, че редица страни, които са поели функцията на "жандарми на планетата", активно противодействат на Русия, но те няма да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. "Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", подчерта Митрофанова.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", каза още Митрофанова.

Посланикът на Русия в България подчерта значението на народната дипломация в развитието на двустранните отношения и изрази увереност, че сегашното "положение на нещата ще се оправи с времето" и че двустранните отношения ще получат своето ново развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
11
 
2
 
! Отговори
Путин е преди 10 месеца
слуга на САЩ. Ако Путин не беше слуга на САЩ щеше да спре майдана 2014 и събитията в Киев и Одеса.
106
6
 
22
 
! Отговори
До 114 преди 10 месеца
В НАТОВСКА България руски мутри няма да влезнат !!!!! И бай тошо няма да се върне!!! Изтрий си лигите!!!
105
10
 
2
 
! Отговори
Русия е САЩ преди 10 месеца
и САЩ е Русия. Путин е от лобито на Глобалният Финансов капитал - Демонократите. Шефката на ЦБ на Русия е слуга на САЩ. Истинска демокрация има при част от републиканците Десантис, Тръмп и Крайните Патриотични партии на Русия. От демократите Кенеди кандидат за президент на САЩ е читав, но ще последва съдбата на Кенеди. От векове лобита в САЩ финансират Русия, за да се водят войни по света. Путин е един най-слабите Президенти на Русия и позволи да се лее кръв, БРАТСКА КРЪВ, от 2014 Русия Украйна.
104
23
 
7
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Ако не беше Русия, още да сте с шалварите и фесовете ве продънени го ***.... ===))) Смърт на кравария....
103
8
 
24
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
България като част от НАТО няма да изпрати Натовски контингент...НО ТЕБ МИТРОФАНОВА ЩЕ ОТЗОВЕМ ОБРАТНО В РУСИЯ...за манипулации, лъжи, всяване на паника и намеса във вътрешните работи на България...където ти си една Чужденка...дори и по чужда!!!
102
7
 
23
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Тази е приятна колкото Нинова.
101
17
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 10 месеца
България самоуверено повтаря грешките от 1941 г!Може би не точно цяла България а тези които сега имат претенции да я представляват!А на тях искам да им подскажа че е напълно възможно да се случи това ,което се е случило няколко години по-късно!
100
9
 
14
 
! Отговори
Off преди 10 месеца
А мутрофановна дали се е подмила, че голямо близане я чака тази вечер.
99
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако продължава в тази посока Да се меси във вътрешните работи на държавата Да пропагандиране и дава акъли. Май този път изгонването на полковник от кгб мутрофанова е сигурно . Радев и пазеше гърба. Резидента обаче е аут.Тези от ПП този път ще я изгонят
98
10
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
...Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия,...това е директна ПРОВОКАЦИЯ И ЛЪЖА ЗА ВСЯВАНЕ НА ПАНИКА И СТРАХ СРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ТОВА Е ГРОЗНА МАНИПУЛАЦИЯ И ТАЗИ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТЗОВАНА!!! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
97
23
 
9
 
! Отговори
Калашников преди 10 месеца
Слава на РУСИЯ !!!!
96
5
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 97 преди 10 месеца
Американска чуждица, друг път, наратив е от френски и английски. В руски се използва от доста отдавна, от миналия век. Ама, щом си рекъл, всичко произхожда от Америка, тя е и яйцето, и кокошката на света.
95
9
 
4
 
! Отговори
Русия е част преди 10 месеца
От Глобалният Финасов Капитал. Путин е част от младите лидери на САЩ. Всички други слоугъни са нелепи и смешни. Лобито на Путин е лобито на Глобалния Финансов Световен Капитал. В момента демоНократите в САЩ са в съюз с Русия. В Русия в 4-ри области е въведена цифрова рубла. Китай дължи растежа си на изнесени Западни Произвоства. Вярвате ли още в приказката за принцесата Девица?
94
14
 
11
 
! Отговори
НАРОДА преди 10 месеца
АКО МИНИСТЪРЪТ НА ВОЙНАТА НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕДАТЕЛСТВОНТО ПРАТИ КОНТИНГЕНТ В УКРИЯ, ВСИЧКИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ НА ПЛОЩАДА!!!
93
19
 
8
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Пак ще скълцаме фашистите, както през 44 та... ===))) софето е развъдника на кравляшката фашистка пропаганда...
92
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това ли е новото гадже на Благо Джизъса
91
10
 
25
 
! Отговори
Българи преди 10 месеца
Тази се опитва да всява страх и безредици с ЛЪЖИТЕ си!!! Това не е допустимо!!! Това е ненормално!!! Какво още чакате да направи??? Да си заминава от България!!! Тя е вредна за България!!!
90
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Официална София днес е една утре ще е друга. Хората остават едни и същи и са приятели на Русия
89
18
 
11
 
! Отговори
НАРОДА преди 10 месеца
НЕ НА ВЪВЛИЧАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ТАЗИ ЧУЖДА ВОЙНА!!!
88
9
 
22
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Знаех си че ЛЪЖАТА НА възраждане за мобилизация идва от пасолството! Но тази Нагла другарка пак си позволява да се меси във вътрешните работи на България!!! Кога ще я обявите за персона нон грата и ще си я изпратите обратно!!! До кога ще търпим НАХАЛСТВОТО на една ЧУЖДЕНКА!!!

Спонсорирани публикации