Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив

Та заяви, че е вероятно да бъде пратен български контингент в Украйна
8 юни 2023 20:00, Нели Христова
235
Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив
Снимка: БГНЕС

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя днес в руското посолство в София, предаде ТАСС и БТА, като се позова на свой кореспондент на място.

На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се обърна към гостите с приветствие за празника и отбеляза, че в днешно време всички живеят в епоха на кардинални промени. "Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията", подчерта Митрофанова.

Руският посланик отбеляза, че редица страни, които са поели функцията на "жандарми на планетата", активно противодействат на Русия, но те няма да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. "Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", подчерта Митрофанова.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", каза още Митрофанова.

Посланикът на Русия в България подчерта значението на народната дипломация в развитието на двустранните отношения и изрази увереност, че сегашното "положение на нещата ще се оправи с времето" и че двустранните отношения ще получат своето ново развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заради този *** на снимката се трият коментари. Аз написах че е красавица - пак трият .
126
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вън!
125
29
 
12
 
! Отговори
Тон преди 10 месеца
В момента България не е на българите,бифшите руски.***.сега са американски *** ипоече от 70процента не желаят ничия зависимост ние искаме неотралитет,и ако преди нещо сме могли да правим,то сега нищо !
124
11
 
39
 
! Отговори
Сбогом преди 10 месеца
Колкото и да ти се иска другарко ти не си Българка ти си просто/а рускиня. Същото е и за твоите ръководители в кремъл те не се западняци нито американци те са просто/и руснаци. Спрете постоянно да говорите и да гледате ЗАПАДА И САЩ!!! Нали уж деня на русия....но изглежда, че няма с какво да се похвалите и недипломатично и ГРУБО се намесваш в ЧУЖДИ работи! Това твоето не е дипломация и за това НЕЗАБАВНО НАПУСНИ БЪЛГАРИЯ!!!
123
33
 
16
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Мачкай Митрофанова, продажната краварска грантаджийска съсмет.... ===))) 90 процента от Народа Български е с Теб....
122
9
 
31
 
! Отговори
Пфууу преди 10 месеца
Ето го походът за мир на копейкин...когато крещеше, че ще има мобилизация. Ето от къде е тръгнала ЛЪЖАТА...и народа се върза...всяка ЛЪЖА тръгва от русия!!! Е вервайте му на този руски POБ!!!
121
4
 
19
 
! Отговори
До fuck yourself преди 10 месеца
А ти руснако давай акъл на ленчето....че са й изтрили много мозъчни клетки
120
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рашистите нямат нищо общо с любовта към родината. Това не са патриоти а жалки руски роби. За такива ви смятат и руснаците. РОБИ. Нямате никакво уважение към прадедите ни. Имитирате "патриотизъм",но забравяте, че нямаме НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ КОЙТО ДА Е РУСОФИЛ. НИТО ЕДИН. Второ, царство Русия и цар Николай изпращат войски в България, не ссср, не путин. На болшевиките които робувате, същите са избили семейството на човека взел решението да помигне на България. Изрожденците са прости
119
30
 
15
 
! Отговори
Тон преди 10 месеца
НАТО и ЕС е вредно за България ,всичко останало са красиви приказки!
118
1
 
3
 
! Отговори
Малката копейка преди 10 месеца
Не бих!
117
5
 
10
 
! Отговори
Копейкин преди 10 месеца
Ей, накрая да пишете нещо и за любимата която ми дава мокри сънища
116
9
 
27
 
! Отговори
Ехооо преди 10 месеца
Тук пишещите руснаци да не заплашват с 1944г. БЪЛГАРИЯ Е ЕС И НАТО!!! БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ!!! руската окупация е помним и няма да позволим руското племе обратно в Родината ни!!! Живейте си в необятната руска простотия!!!
115
14
 
3
 
! Отговори
Русия е САЩ преди 10 месеца
САЩ е Русия. Путин е васал на САЩ. Руснаци и украинци загиват в името на САЩ, Нов Световен РЕД. А България се чуди на кой да слугува.
114
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци." --- Е как така само Възраждане се спомена . А кой бяха другите бе мисиркоооо? Ах гиди маймунки мръсни.
113
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейката ходи да козирува в руZkoto poсолство
112
18
 
2
 
! Отговори
Митрафонова е САЩ преди 10 месеца
Русия е подчинена на САЩ. САЩ е Русия.
111
16
 
4
 
! Отговори
Няма Европа. преди 10 месеца
Европа е САЩ и подчинени Китай и Русия. Няма Европа, Европа загина, подчинена на Глобалният Финансов Капитал. Глобалният финансов капитал няма Родина. Неговата Родина са власт, пари, КОНТРОЛ. Цифров Концлагер. Цифрово евро. Дигитален свят, в който чавеците са номера и цифри. Мечтата на финансирания от Глобалният Капитал, избил над 60 милиона ВСВ.
110
7
 
25
 
! Отговори
Незабавно преди 10 месеца
Изгонете мутрофанова. България не е руска губерния и тази няма право да се намесва и да коментира каквото и да е във връзка с вътрешната и външна политика!!! Тя е персона нон грата!!! България е ЕС и НАТО!!!
109
13
 
7
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Партизаните яздиха софейската фашистка съсмет през 44 та, както намерят за добре.... Време е и ние да я пояздиме краварската фашистка софиенска съсмет, както намерим за добре...
108
5
 
21
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
България е в ЕВРОПА и няма да излезе оттам...но русия ще се свие в азия...там Китай да се оправят!!!

Спонсорирани публикации