Когато имаш проблем с "идентитетот", некой отвън требва да ти го "признава"

Клуб "Иван Михайлов" за позицията на Бундестага
16 юни 2023 21:01, Александър Попов
89
Когато имаш проблем с "идентитетот", некой отвън требва да ти го "признава"
Снимка: БГНЕС

Клуб "Иван Михайлов", Битоля, излезе с позицоя, след като вчера Бундестага излезе с позиция по темата за присъединяването на РСМ и отношенията й с България. Публикуваме позицията без редакторска намеса, заглавието е на редакцията.

"Вчера Бундестагът изгласа един странен текст по настоятелната молба на премиера Ковачевски към германските му съпартийци. Публична тайна в Европа е, че г-н Ковачевски, вместо да се опита да реформира страната ни и да отвори пътя за начало на преговори, виси по телефоните на европейските партньори на България и на Гърция, за да измоли да признаят, че съществува македонски език различен от българския и че днес ние македонците вече не сме българи. Разбира се, самият факт, че на всеослушание декларираш, че имаш проблем с "идентитетот" и некой отвън требва да ти го "признава" политически е доволно унизително. Не помня нечий парламент да е бил притискан да признава френския език или българския, гръцкия език или който и да било друг РЕАЛНО съществуващ език. Политическо признаване на езици и етноси в цивилизования свят нема! И така, нека да погледнем какво се случи: Социалистите в Берлин си изгласаха един странен текст, който никого не ангажира. Християндемократите очаквано го отхвърлиха. Скопската пост-титова номенклатура се радва, че левите им били признали политически "идентитет". Такъв им признаваше преди и белградската Скупщина.

Още по темата
Всъщност, ако тази безсмислена декларация въобще е новина, тя е, че ГЕРМАНСКАТА ДЕСНИЦА НЕ ГО ПРИЗНА "ИДЕНТИТЕТОТ". Но истината е, че за нас, Македонските българи, въобще не е важно кой какво признава отвън. Ако тази прокламация на германската левица е цената за това да бъдем включени в Конституцията на Северна Македония...нека. Ние не отричаме правото на всеки от нашите сънародници да се чувства както си реши и да нарича езика си както прецени. Публично това ще има стойност само когато престанат да ни бият и да палят клубовете ни. Междувременно ние Македонските българи ще станем държавотворен народ с конституционни права и ще се наричаме Македонски българи, а езика си - български говор.

А иначе тази декларация има стойността на декларация на Върховния съвет на СССР, с която се обявява австрийския език за отделен. И така - Вместо унизително да проси за безмислени външни признания за Идентитетот, нека нашето правителство да побърза с включването ни в Конституцията, да престане да праща лумпени да ни бият, палят и да стрелят по нас, да престане да фалшифицира българската история на македонците и да спре да харчи милиони от парите на данъкоплатеца за външна пропаганда. Така може би ще се доближим до начало на преговори за членство в Европа.

Накрая искам да напомня на всички наши братя - Бехме сами по време на Илинденската епопея, бехме сами когато ни поробиха сърбите, бехме сами когато ни хвърляха в югославските зандани и лагери. Тогава не дочакахме декларации на подкрепа от нечии парламентарци отвън. Бехме сами, но моралната победа беше наша. Онези, които в чужбина тогава мълчаха, днес ги няма. Няма да ги има и тези, които изгласаха тази изпросена социалистическа декларация. А нас ще ни има...защото ние Македонските българи СМЕ НАРОДЪТ НА МАКЕДОНИЯ!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: БитоляИван Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
така е преди 10 месеца
До името Българи, александър макеоднски не е вошвал с Българските царства а е поискал благосколнно ръката на една от принцесите дъщеря на тогавашен велик Цар управлявал народа, четете бе макета история има го навсякъде написано и гледайте от къде сте произлезли и от какво се отказвте заради *** като тито, сталин и димитров
74
0
 
1
 
! Отговори
името Българи преди 10 месеца
идва от древното има Бългхара което на изчезналия санскритски език означава мъдреци или народ на мъдреците, така са се наричали всички народи обитавали едно време земите от поднебесната имеприя чак до европейските племенни народи, между другото китай са построили стената саи да се предпазят от претопяването им с Бългхарите които са асимилирали всички народи по пътя си. КОгато алексабндър незнам защои наричан велики е минал през тези царства на път за индия се е удивил на устройството им
73
1
 
1
 
! Отговори
Paisij преди 10 месеца
Ако някой има проблем с ,,Идентитетот,, то това е България и респективно българите.То не бехме монголци,татари,кавказци,иракчани,от Памир ли не бехме,от Поволжието,от Алтайските планини,Монголските степи,съседи на Китай ит.н,арийци,индоевропейци,и какво ли не,но винаги Велики.На какво отгоре...???
72
17
 
3
 
! Отговори
Gancho преди 10 месеца
Да вземат пример от България.Хем не знаем какви сме и откъде сме,но сме Великите българи.Торбата българска с исторически измислици пръщи по шевовете и продължаваме да е пълним.Незнам дали и ние си вярваме на безкрайните измислици,а искаме и света да ни повярва.Ами,те не са ***...
71
6
 
4
 
! Отговори
Бул гур преди 10 месеца
До 71 -Абе....Как кой? Всеки грамотен човек.Ние и Южна Кореа я пишем Ю.Корея,но тя си е Кореа,като и Хърватска ,неспряхме да е назоваваме Хърватия. Много се стараем да се отличаваме от съседните славянски държави,даже се престараваме,но зад това прозират само комплекси и платени агитатори филолози,историци,основно добре платени ченгета,абе пишман работа.
70
16
 
5
 
! Отговори
Бунгур преди 10 месеца
Великите българи-Въздух под налягане. Олекваме...олекваме...
69
1
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 10 месеца
До Македонка И вас да поздравя за перфектния български език. Да не сте учили българска филология в Скопския университет св. Климент Охридски? Говорейки за Охрид, коя архиепископия е запазена последна като най-висока инстанция на българската църква след 15ти век, когато я подчиняват на гръцката в Османската империя? Унищожават я след донос на гърлежите през 1767-*** година. Има запазени документи за това,които Тито не е успял да унищожи. Какво гласи битолския надпис Иван Владислав?
68
1
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 10 месеца
До Маке Срамота е подобно родоотстъпничество и да се поддавате на промиване на мозъци, но аз честно казано искрено ви съжалявам. Наистина познавам прекрасно балканската история и тази на Вардарска и егейска Македония са едни от най-черните. Причините ги знаем, особено Сърби и Гърци, макар те да са ни "клали както турците не са" (това е цитат от "македонец"). В Румъния са им сменили езика също. Надгробните плочи от 19ти век са на български, както и стенописите по църквите като при вас. Със здраве
67
2
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 10 месеца
До Маке Първо да ви поздравя за прекрасният български език, който владете. На всеки чужденец българският е много труден, но за вас по някаква причина не е. Както ви обясниха при нас няма конституция на омрзата и в България има основно турци и "братчеди". Можете да отидете в област Благоевград да ги попитате дали искат да са част от Македония и искат да са македонци. Каквито и да са у нас няма палене на клубове и стрелби. Никой никого не мрази, защото нямаме комплекси. Ние знаем какви сме.
66
4
 
4
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
До Bul gur Толкова си комплексиран, че се правиш на българин.Помисли, кой българин ще напише "МакедониА", а не "Северна МакедониЯ"!
65
25
 
3
 
! Отговори
Bul gur преди 10 месеца
България продължава да олеква в Европейския съюз с глупавата си позиция спрямо Македониа.Незнам дали Македониа имат Б-комплекс,но видимо България има СМ-комплекс.Държим се като удавници за сламка с измислена позиция,основана на комплекси.
64
0
 
20
 
! Отговори
Поклон! преди 10 месеца
По-добре едва ли можеше да се каже!
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коги имаш работа с "идиотот" е така.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Странна работа.През изминалите хилядолетия не сме срещнали който и да е от българските управници да каже че сме народ смесица от гръкомакедонци прабългари и славяни.Те сме част от миналото на Македонското царство.Бащата на Александър цар Филип създава град Филипопол който е бил изключително важен за царството.Дори през турско робство не си е сменял името Филибе.Днес втори по големина град в България,Знаейки сексуалните отклонения на синът си Филип не е искал Сашко да го наследи.Но историята ....
61
13
 
3
 
! Отговори
Мъка преди 10 месеца
Ситуацията наподобява тази на Русия и Украйна. Македонците да внимават , че нашите русофили ще ги нападнат ей така , по путински.
60
1
 
21
 
! Отговори
Прочел резолюцията преди 10 месеца
Бундестагът признава идентитет, език и култура не на "македонскиот народ", а на държавата "Nordmacedonien". От тази гледна точка, това е шамар върху "македонизмот"
59
0
 
22
 
! Отговори
Предлагам преди 10 месеца
Германската държава да се ангажира с ушиването на специални отличителни знаци за българите в Северна Македония, за да засвидетелства искреното си приятелство ! Опит вече имат в това отношение !
58
1
 
18
 
! Отговори
До Македонка преди 10 месеца
Си ефтин салам. Бъдеш поздравена от вистински бугарин од Струмица!
57
28
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 10 месеца
Кога българите се изяснихме какви сме и от къде сме,че взехме да даваме акъл на съседни нам държави те какви са? Това,че има над 20 теории и хипотези за произхода на българите и от къде са дошли на Балканите,нищо не значи.Добре е,да са една- две,но да са вярни.
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Маке Каква реципрочност търсиш,при различни конституционни модели.Ние сме избрали гражданския модел и няма да го променяме заради северномакедонските щения.Вие сте избрали етническия модел,и изброяване на народите живеещи в СМ,и българите са такъв народ.За това ще ги вкарате в уставот или йок ЕС.Въпроса за двойното гражданство е вътрешен за всяка страна.СМ е виновна ,че допуска двойно гражданство,никой друг.Взелите бг. паспорти сами знаят какви са,другото е говор на омраза.Кое не е ясно?