Работници отказват трудови договори заради запори и бързи кредити

КНСБ: Оещаха ни две трети от поисканото
16 юли 2023 20:30, Стела Стоянова
68
Работници отказват трудови договори заради запори и бързи кредити
Снимка БГНЕС

Разговорите с политиците в парламента, които се проведоха в петък със синдикатите, са довели до уверението, че поне 2/3 от нужните 300 млн. лв. за компенсиране на инфлацията ще бъдат предложени в държавния бюджет.

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на 120 минути по Би Ти Ви.

Синдикатите искат да се компенсира инфлацията по сектори, като общата сума е 1,1 млрд.лв. В бюджета има осигурени 700 млн. лв. за ръст на заплати за образование, БАН и тн. Около 300 млн. лева обаче не достигат. Затова от КНСБ проведоха серия от срещи в НС, на които са получили уверение, че 2/3 от парите ще бъдат осигурени през предложения в държавния бюджет, като в това число са и парите за МВР.

Те могат да се вземат от капиталовите разходи и от средствата за издръжка, смята Димитров.

"Оставаме в стачна готовност, в понеделник, вторник и сряда с експерти на партиите ще разгледаме конкретно исканията ни, като до края на тази трябва да бъдат внесени като предложения преди разглеждането на бюджета на второ четене, което ще се случи на 25 юли", каза Димитров.  

По думите му, напоследък работниците масово отказвали трудови договори заради запори и бързи кредити, и това е епидемия, която се разви в последните 7-8 г., посочи той.

Извън София това е много видимо, бързите кредити са пряко свързани с хазарта, каза Димитров. Проблемът с прозрачността трябва да се реши, допълни той. Има големи фирми по 400 човека, като 3/4 от тях са с проблеми с бързи кредити, допълни той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
9
 
! Отговори
ВЕЧЕНЪ ДЛЪЖНИКЪ преди 9 месеца
Банката си е калкулирала всичко ,всички рискове са и сметнати предварително и солидарно е вкарано във стоиноста на всяка банкова операция ,те знаят във коя държава са и какви рискове във проценти се очаква ! За какво тяхните лоши задължения най накрая на куп трябва да се дават и на разни конектори ,след като минат 10 г и съдия изпълнителите нищо не са събрали трябва да отпада вечния длъжник иначе загубата от тези хора ще е оше по голяма -ни редовни трудови договори ни осигуровки ,това е !
58
7
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 9 месеца
И какво предлага червения синдикат за бързите кредити и хазарта, ние длъжни ли сме да ги мислим комарджиите?
57
6
 
7
 
! Отговори
Пеленаче преди 9 месеца
До ДедоБързия кредит е за времено финансираме. Без обезпечения. Без изисквания. За нормални, с прилично образование отговорни ХОРА! Не за почивки, мобилни телефони, хазарт и т.н.на ашлаци Не да ги учат в основното образование на джендърство, а на основи на правото, финасите и личното здраве. От 10 бързи кредити 7 са несъбираеми! Какв да е лихвата?
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е, и сега какво? Да им плащаме кредитите на получовецците? Заапал циара след цигара. Софри във фейсбук! Почивки във фейсбук! 15-20 годишна премиум марка димяща отзад! Алкохол и чалга музика до дупка по нощите и.... Да го търпя и да му плащам масрафа? Сутринта ги гледам от Пловдив. 3 ти случай 19 годишен шофьор трепе пешеходец! И децата си посвещават в чалга кутурата. "Нема правила". Да им плащаш и детски да си пият и пушат! С 80% деебили не съм оптимист. "Ама не сме лош матреал"?!
55
2
 
28
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
Само се разходете по някоя главна улица на кой да е град и вижте КОЛКО МНОГО и различни офиси има на фими за бързи кредити...Те са мошенниците, с лихва от 150 - 200 %...После що бил беден народа?От една заплата НЕ ПОВЕЧЕ от 20 % трябва да отиавт за режийни разходи - останалота е за храна и дрехи...Да, ама НЕ!Тука едно 80 % ти отиват за ток, вода и телефон - е как да сме добре???
54
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За това, колкото може по-бързо трябва да се приеме закона за несъстоятелност на физически лица, защото да може хората да работят без да се притесняват, че някоя *** която му запорирала сметката ще му вземе парите!
53
2
 
17
 
! Отговори
ВЕЧЕНЪ ДЛЪЖНИКЪ преди 9 месеца
ВЪртът сучат няма признаване на фалит и 10 г като минат да те оставят на мира -- тогава ще се работи на тъмно ни онези ще си вземат парите ни държавата ще има сметка !
52
2
 
14
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 9 месеца
Прокълнатата от Бога държавичка се скапва пред очите ни. Лапачка вече няма, а плюскащи шкембета много. Настъпиха времена, в които е опасно да се казваш Ушев. Всеки ти е наточил ножа и те дебне за отмъщение!
51
1
 
17
 
! Отговори
ухааа преди 9 месеца
Много пapа3ити на това клето бюрце. Цялото КНСБ се е заложило на дузпата и иска да цоца държавни парички.
50
7
 
3
 
! Отговори
БОЙ преди 9 месеца
Никога няма да забравя Владо Каролев, лека му пръст, как го би тоя като мече в дувар в студиото на НОВА телевизия - ето линк. с боя: https://shorturl.at/bcdtT
49
3
 
6
 
! Отговори
Ревнив Перниканец преди 9 месеца
Тоя пак изпълзе от чиновническите дyпки. Жалко че почина Владимир Каролев. Ако беше жив сигурно пак щеше да го бие, както му наби шамарите в нова телевизия. Направо го би като мече дерек, ами преди това и в студиото го съсипа с доводи. Това беше ИСТОРИЧЕСКИ ДЕН.
48
5
 
8
 
! Отговори
Понеже Питате преди 9 месеца
Червеното сако работи "обикалящ предприятия" кафепиец и студен мъдрец. Анaлите говорят за него, че е събрал всички тези уникални фрази и опорки - по кръчмите с безработните и нискозаплатените или с други думи с неyдачниците. И понеже с какъвто се събереш, такъв ставаш, червеното саке е станал пълен нeудачник. Обикаля студията и скимти за пaри. Интересно само защо не рИва на служебното правителство, ами трябваше да чака Кокорчо да поеме контрола над държавата. Изглежда като да е целенасочено.
47
1
 
25
 
! Отговори
Година преди 9 месеца
Като знам за ковида, как ги уволниха всички за един ден. Работодателите не можели да плащат. Като не могат да плащат да си работят сами.
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като някой е неграмотен, няма сила която да му попречи да се мъчи.
45
2
 
0
 
! Отговори
Американ преди 9 месеца
До Анонимен: професор по gender studies може би
44
0
 
26
 
! Отговори
Фантастика преди 9 месеца
Договор и заплата след 2 месеца. Ако искаш, си тръгвай и гориш с една заплата. Само плащане ден за ден и такъв договор, може да оправи нещата. Да се чудят на следващия ден, дали ще дойде някой или сами ще си работят. Не само работниците и много случайни фирми с нормални условия фалираха. Останаха фирмите на нашите хора.
43
0
 
4
 
! Отговори
американец преди 9 месеца
Мда. Така стоят нещата с бедните. Ние американците си живеем доста добре в Холивуд. Във филмите.
42
0
 
14
 
! Отговори
Новозеландец преди 9 месеца
До коментар ДидЧовече българските чорбаджии ше потънат скоро защото няма вече матрял в България, Бойко ви продаде отдавна и в момента пързалката ви движи с страшна скорост надолу, въпроса е че там зазимяването ще бъде твърд цимент няма да има омекотяване
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Мда 42. Вярно е. Имаше репортаж за една преподавателка в университет San Jose State University в Калифорния, която си спеше в колата, защото заплатата не и стигаше да си покрие разходите плюс наем на жилище. Преподавателка в колеж във Флорида живее в своя ван. За още информация в Ютуб - Meet Homeless College Professor Who Lives in Her Car.
40
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 9 месеца
ИмалЕ сме синдикатЕ,баце... Ти да видиш!

Спонсорирани публикации