Небето над България на осмо място в Европа по натовареност

РВД постави рекорд по брой обслужени полети
Обновена: 8 авг 2023 13:17 | 8 авг 2023 13:00, Камелия Цветанова
15
Небето над България на осмо място в Европа по натовареност
Снимка: БГНЕС

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (ДП РВД – BULATSA) постави рекорд на обслужени полети във въздушното пространство на България, съобщиха от дружеството.

На 6 август българските ръководители на полети са осигурили аеронавигационно обслужване на 3715 самолета, от които 3451 прелитащи, което е с 18% повече от същия период за 2019 г. Това нарежда РВД на осмо място в Европа по натовареност на въздушния трафик.

За юли също е поставен рекорд с 110 947 обслужени самолета, което е с 10.98 % увеличение в сравнение с 2022 г., когато техният брой е бил 99 972 полета. Международните полети, кацнали и излетели за месеца в и от страната ни, са 10 425. Отчетено е увеличение от 799 полета или 8,30 % спрямо същия месец на миналата година.

РВД е обслужило и повече вътрешни полети. През изминалия месец те са били 3570, което с 5 % повече от юли 2022 г. Най-голямо нарастване се отчита при обслужените прелитащи въздухоплавателни средства – 96952, в сравнение с 86972 за 2022 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: полетиРВД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 8 месеца
Маршрута София-Скопие е силно натоварен,но не толкова колкото София-Киев с военни самолети за доставка на "ненужно старо съветско оръжие с изтекъл срок на годност" и маршрута Киев-Варна и Киев-Бургас с ВИП-укри туристи... За краварските,пардон, "натовските" самолети е ясно,че пазят демокрацията в колонията.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съсипаха пчелите и реколтата от пладове съхнат и горите от бензиновите дъждове.
11
0
 
3
 
! Отговори
Пилот преди 8 месеца
До Гошо т*пото.Коментара ти е доста положителен, защото ме разсмя, а вече не останаха неща почти, които да ни разсмиват. А малко по-сериозно по отношение на твърденията ти, могат да се определят с една единствена дума - неверни. Точка.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали винаги в учебниците пишат, че трябва да се гордеем, че сме на кръстопът - ето и резултатът.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
та като говорим за климатични промени ....
8
5
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
До Алекс -Момче,още при проектирането на летището,мястото е било...спорно,поради преобладаващите,често силни източни черноморски ветрове. Тези ветрове са променливи и оказват силно влияние на насочването на самолета,особено при...кацане. Така че,съобразно обстановката,пилота е...информиран и ако се налага...олекотява машината за сметка на горивото. Разбирам ти...патриотизма,но такива са реалностите.
7
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
До Гошо...ТъпотоПо голяма тъпня не бях чел.Самолетите изхвърлят гориво преди кацане.Гориво се изхвърля само при технически проблем и необходимост от аварийно кацане.Много точен избор на име.
6
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Това са сериозни приходи за държавата.Диспечерите напълно си заслужават високите заплати.
5
5
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Че какво може да...очакваме,на един час път със самолет от София,посока Истанбул се намира най...голямото летище в света, с капацитет 200 милиона пътници годишно. Основните коридори към и от... Запада минават над България. Турски летци са...споделили,че често се налага,особено преди кацане,да изхвърлят част от керосина на голяма височина,обикновено над България. Има да...чакаме да станат доматите и другите полски зеленчуци и плодове. Всичко що е извън оранжерия е увредено.
4
3
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
сега се убедихте защо дишаме наи мръс-ни-я въздух и какво попада в почвата
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само от данък небе ще имаме големи приходи.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да питаш що трябва всичките да хвърчат над цяла София. Що над южните квартали трябва да е магистрала. Що целият трафик трябва да минава над най-гъсто населената част от държавата.
1
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
А ко стана със скрапът МиГ-29??? Още ли чакат 6 двигателя от Украйна, а? :))))))))))))