2500 лв. са нужни на тричленно семейство, само 1/3 ги стигат

Заплатата за издръжка в момента е около 1400 лв. на един човек
12 сеп 2023 22:00, Александър Попов
192

Хората се вълнуват от доходите, но в момента се говори за други неща. Трябва да се върнем до нормалния растеж на заплатата и това е абсолютно възможно. Динамиката на минималната работна заплата със сигурност има двуцифрен растеж. Най-накрая ще се доближим до нормалните нива. Заплатата за издръжка в момента е около 1400 лв. на един човек. За семейство с двама работещи и дете до 14-годишна възраст е около 2500 лв. Това са числата, които трябва нетно да влязат в един бюджет. За съжаление, само една трета от българите успяват да достигнат до тях", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него икономиката генерира една печалба, а начинът, по който се споделя, изглежда несправедлив. Гостът даде пример с Германия. Там има въведена минимална заплата, която расте всяка година. Това е практика, която идва и в България.

Проблемът "плащане под масата"

"За да се справим с това, забраняваме или ограничаваме плащането в брой. Въвеждаме единни банкови сметки без такси за работниците, на които да се превежда заплатата им. Най-накрая ще влезем в нормални европейски рамки, защото ние не говорим за някакви колосални числа. Не е справедливо само минималната да расте. Който твърди, че бизнесът ще започне да плаща под масата, нека си припомни, че това е престъпление. Такова говорене не е приемливо в обществото", категоричен е Димитров.

Ще има ли протести на миньорите - вижте разговора във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: КНСБПламен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 166: да тогава беше рай за мързеливите и крадливите защото взимаха наравно с работливите. Затова ли липсва цоца, защото тогава пърдяхте по цял ден и пак ви даваха според нуждите и всеки ден си тръгвахте с по един джоб краден материал! Дефиницията за цоца е: любов към чуждите пари!
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Повече от 1/3 са тези под чертата, но важното тук е друго - за да са малко на брой богато живеещите, трябва да са много на брой под чертата. Въпрос на разпределение - парите на богатите идват от ограбване на бедните. Преди 1989 разпределението беше в пъти по-справедливо от сега.
157
4
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 172: сега е резултат от тогава! Всичко беше н дотация, разликата между реалната цена и тази в магазина се поемаше от държавата за да са щастливи робите, разликата между реалната ти заработка и това което получаваш пак се поемаше от държавата. Така държавата задлъжня и фалира, а вие останахте с фалшивата илюзия, че сте имали стандарт на живот които реално никога не сте заслужавали! Гръцка криза в оригиналният и вариант! Затова толкова ви липсва цоца, защото имахте фалшив стандарт!
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
През 1988 година средната брутна заплата беше 252,08 лева, а минималната 120 лева. Това отговаря сега на приблизително 5000 лева средна и 2500 минимална. Къде бяхме, къде изпаднахме.
155
0
 
6
 
! Отговори
До 186 преди 7 месеца
Къде видя, че тези 2500 лева са заплата или декларирани доходи? Написали са ти го ясно - това са разполагаемите пари минимално нужни за тричленно семейство, а откъде идват тези пари е друг въпрос.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези 2500 лева може да стигат в селата и малките градчета, но за големите градове са много малко.
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Статистика, статистика. Данни неверни. Не хваща плащанията под масат, доходите на таксита и всички видове майстори, уроци по школи и домашни, повечето дребни земеделци, работещите в семейни фирми дето не се водят там. А бе царе сме на скритите доходи.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
184 не му се връзвай, той тоя дето дриска че знаел и бил такъв и онакъв всеки ден е в коментарите и ги дриска едни и същи. Йоло Денев, милионера интелектуалец с процентните стъкмистики от някой сайт, "с публичен достъп" писан от някой политмисир, познаваш ли го?
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гордейте се с големите си знания и умения но не дерете толкова, защото парите ви идват от заробване на другите. дали ще е защото ги потапяте в дълбока бедност по този начин или ги използвате като гаранти за теглене на държавни заеми за програми. И сега въпроса е колко трохи да пуснат обратно че да накарат робите да се размножават. От какво печелят лекарите, от бавната смърт. От какво печелят програмистите, от измама. Всичко е една голяма схема за кражба и ще се събори върху себе си.
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Смях - Ще се доближим и ние скоро, до европейското равнище или по-скоро то до нас.
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ми е забавно, като чуя термини от рода на "ненужни хора" ... А ти с какво си нужен, куфа картунке? Произвеждал бил? И какво произвеждаш? Или не енщо, кеото сщите тея "ненужници" консумират или е някаква глупост, която позволява на корпоративните шефчета, да стават още по-богати и силни...
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Модернизира ли се науката професор премиер на посолството Денков или хората едвам свързват двата с всичките ви крадливи стратегии?
147
1
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 7 месеца
РЕКЛАМАТА ДЕТО КУ ФЛАНД ДАВА 1800 ЛВ БРУТО, КЪ РТИ!
146
1
 
2
 
! Отговори
ИВАН преди 7 месеца
РЕКЛАМАТА ПО РАДИОТО ДЕТО КУФЛАНД ДАВА 1800 БРУТО, КЪРТИ!
145
1
 
2
 
! Отговори
Смях преди 7 месеца
172 чети Към 1985 г. България е била на 34-то място в света по научни резултати. От 1990 г. обаче се наблюдава устойчив спад. Към момента сме на 58-о място - след държави като Нигерия, Алжир и Катар. Документът предвижда три етапа на развитие. До 2022 г. българската наука трябва да се модернизира. До 2026 г. системата трябва да се доближи до средното европейско равнище.Национална стратегия за развитие на научните изследвания 2017-2030 г., който беше представен от просветния министър проф. Денков
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
175 пламен отдавна трябвше да се махне и ако имаше акъл щеше да го направи сам. Ама не, първо ще цоцаме от Прокопиев после от другата страна на същата крадлива монета - от боко. Кви министри кви пет лева.
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
173 аре спирай с театрото. Всеки разбра че симулираш . Ясно е че богатите не считат бедните за хора обаче ти си лош актьор.
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Другарят Пламен Димитров , платеният регистратор на събития и откривател на топлата вода ,тези си гениални прозрения да ги занесе на министрите в МС, та белким малко си мръднат пръста за каквото и да било положително ! Щото констатации и ние си правим ,при това безплатно , но какво от това ...
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
170 те тука няма такива. Те ония не се обаждат много много че за всяка сума си има дуло. Тук разни симуланти разиграват сценки тип "Аз съм Сидней и работя за говернмента"
140
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 170, като човек с много висока заплата се гордея със себе си, да. Получавам я заради знания, умения, и заслуги! Не ми пука какво мислите вие в ута йката. Има хора в тази страна, които работим и се развиваме. Въпреки такива като вас бутаме напред и нещата се променят за добро. Да, най-много ме дразнят мрънкачите. Освен, че мрънкате сте и мързеливи, нескопосани и неможещи. Време е да научите къде ви е мястото! Там където сами се слагате, в групата на неставащите! Мрънкачи!

Спонсорирани публикации