2500 лв. са нужни на тричленно семейство, само 1/3 ги стигат

Заплатата за издръжка в момента е около 1400 лв. на един човек
12 сеп 2023 22:00, Александър Попов
192

Хората се вълнуват от доходите, но в момента се говори за други неща. Трябва да се върнем до нормалния растеж на заплатата и това е абсолютно възможно. Динамиката на минималната работна заплата със сигурност има двуцифрен растеж. Най-накрая ще се доближим до нормалните нива. Заплатата за издръжка в момента е около 1400 лв. на един човек. За семейство с двама работещи и дете до 14-годишна възраст е около 2500 лв. Това са числата, които трябва нетно да влязат в един бюджет. За съжаление, само една трета от българите успяват да достигнат до тях", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него икономиката генерира една печалба, а начинът, по който се споделя, изглежда несправедлив. Гостът даде пример с Германия. Там има въведена минимална заплата, която расте всяка година. Това е практика, която идва и в България.

Проблемът "плащане под масата"

"За да се справим с това, забраняваме или ограничаваме плащането в брой. Въвеждаме единни банкови сметки без такси за работниците, на които да се превежда заплатата им. Най-накрая ще влезем в нормални европейски рамки, защото ние не говорим за някакви колосални числа. Не е справедливо само минималната да расте. Който твърди, че бизнесът ще започне да плаща под масата, нека си припомни, че това е престъпление. Такова говорене не е приемливо в обществото", категоричен е Димитров.

Ще има ли протести на миньорите - вижте разговора във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: КНСБПламен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 151, тези пенсионери със сигурност помнят колко са "бачкали". Щот ги виждахме :) На всеки според заслуженото. Работили са за 80лв. заплата на месец. Колко да им е пенсията? 8000? Щом са били съгласни с онзи режим сега ще оцеляват с минималки. Аз пари нямам за да им плащам лигавщините. Ако ти имаш, плащай! Комунизмът свърши. На всеки според заслуженото. Да се смеят. И да муат кисело мляко щом толкова им е акъла.
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
147 тия стъкмистики и процентни вицове ги занеси на 2 милиона пенсионери бачкали половин век да ти се изсмеят. У нас няма 10 % даже работещи от цялото население. Хората работещи навън сигурно са толкова. Естествено всеки отишъл да работи за чужда държава намаля процентно и безработицата у нас. А тя се изчислява по това колко са се записали изобщо в бюрата по труда и борсите. Стъкмистиката е точна наука да хахахаха
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 149, прочети значението на думите, които използваш. Очевадно си и необразован. За нищо не си прав. Необразованите сте най-нишата прослойка на обществото и трябва да ви се отнеме правото на достъп до интернет. Просто си поредният мрънкач :) Нищоставащ и нищоправещ, на който все някой му е виновен. *** каза, че си специален, а като излезе навън се оказа, че на никого не му дреме за теб. Това ти е драмата :) Професионален мрънкач и несретник си.
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
148 щом така яростно отричаш значи има нещо гнило. Оказах се прав.
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 146, пий си лекарствата. Пак си пропуснал. Срещу мен да бягаш не можеш ме стигна. Доходите ми са абсолютно доказуеми. Ти обаче яко цоцащ под масата. Виж колко си осведомен за схемите.
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 143, 10% печелят под 1.031 BGN. 10% печелят над 3900 лв. Нормално разпределение. Погледни Уикипедия и виж, че ситуацията е доста подобна и в западните страни. 10% неставащи си е нормално. 10% високообразовани и можещи си е много добре. В България мрънкането е повечко. Данните са от заплатомер.
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
145 описа твоят шеф Прокопиев. Без грантовете фалира. Не случайно вече е само в нета и няма вестници списанийца на физически носител. Цялата ви клика е такава. Приписвате на другите вашият подкупен мързел . О то не беше заплатите нямало как да се вдигнели. Два мандата шефа на КРИБ Прикопиев държа заплатите на ниво 300 лева .
112
5
 
6
 
! Отговори
! преди 7 месеца
Опитайте се да опишете индивид, който не може да изкара 1250 лв. на месец. Нека опитам: незнаещ, неможещ, мързелив, мрънкащ.
111
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 140 Повярвахме ти.
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко човека в България получават заплата или пенсия в размер на 1 400 лв и нагоре от тази сума? Само моля да не се обажда онзи, който сънува склададжии със заплати по 3 000 лева.
109
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
аз не се притеснявам като ай-ти вземам 38 000 лв на месец и ме боли фара.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
София е най-основната част от България. В София заплатите са по-високи, но и разходите са също по-високи. Едни 2500 лева в София са малко, а в провинцията са много. Вредно е това да е повод за разделение. Може би е разумно да се дават такива числа отделно за София, за големите градове, за по-малките градове и за селата.
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колкото до Пламен според е време да се маха, ама парите от подкупите му се услаждат. Нямам идея коя институция може да накара шефа на КНСБ да подаде оставка. И никак няма да е лесно, този е от десетилетия там, още от времето когато Прокопиев беше шеф на КРИБ и държеше заплатите още по-ниски и този им слугуваше както сега на боко. Ако стане бивш ще продължи да обикаля студията и да дрънка, купен от другата страна като онзи с папионката от СЕМ.
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
134 ти не плащаш нищо, българите ти плащат издръжката защото си укропитешкият тролясен с проксито.
105
10
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Как да си плащам пълните осигуровки като парите от тях отиват за изхранване на мързеливи комунисти от ромски произход като Костя Копейкин и родата му от Израждането като депутатката бивша евтина магистрална жрица.
104
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
Потвърждавам писаното от gogo, София НЕ Е България. Точно обратното, София е вредна за България в дългосрочен план. Трябва или децентрализация на властта и бизнеса, или отделяне на София в самостоятелна държава, нещо като Сан Марино в Италия.
103
1
 
8
 
! Отговори
Рендету преди 7 месеца
Бих казал не повече от 1/4 от трудоспособното население, останалите мизеруват, мъж и жена в провинцията едва стигат до 2,000 лв, в Софето може и да печелят малко повече, но не забравяйте колко струват квартирите!
102
2
 
3
 
! Отговори
...... преди 7 месеца
тоя и оня от ,,Подкрепа ,, ,нищо не са направили. само словодумие ,екранно време и ,,гола вода,, . Безсмислени ,,организации, , вземащи заплата за този дето духаааа.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само в 5 области на България средната заплата стига тези разполагаеми 2500 лева за двама работещи - София-град, Варна, Враца, Стара Загора и Софийска област. Област Пловдив е на границата, а останалите са надолу
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този не знае къде се намира няма КНСБ в България, сега кметове тръгнаха да стават, някой му пише някви числа и той ги прочита,в провинцията няма как да взимат 2.500 защото няма икономика, няма инвестиции,на калпак нищо не се решава!