Родители и близки на загинали на пътя излязоха на пореден протест

Те настояват за по-строг контрол на пътя
Обновена: 17 сеп 2023 19:34 | 17 сеп 2023 16:02, Красимир Ангелов
15
Родители и близки на загинали на пътя излязоха на пореден протест
Снимка: БГНЕС

Родители и близки на загинали в пътнотранспортни произшествия излязоха на пореден протест в София, настоявайки за по-строг контрол на пътя.  

Протестиращите се събраха пред сградите на Министерския съвет и бившия Партиен дом, където в тази пленарна сесия заседава Народното събрание. Те за пореден път поискаха спешни мерки, включително законодателни, с които да бъдат драстично намален броят на инцидентите със загинали и пострадали.

"Държавата трябва да направи необходимото, за да спре войната по пътищата", каза участник в демонстрацията.

Шествието се отправи към пешеходната пътека на улица "Гурко", близо до сградата на Министерството на вътрешните работи, където на 3 септември бе блъснат от автомобил и загина 15-годишният Филип.

Пробата на водача показа 2,1 промила алкохол в кръвта, а Софийският апелативен съд го остави в ареста за постоянно. (БТА, Иван Лазаров)

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Изтървахте питомното, ха сега, гонете дивото!!! Системното Безаконие и Корупция водят до пълен безпредел и хаос!!!!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вижте снимките - графити, мръсно и порутено. Държавата е тотален упадък.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези как не разбраха че така нищо няма да постигнат. До сега колко родители излизаха на уличен протест и резултат нула. Нула! Събудете се офце, така нищо няма да постигнете. Вижте как го правят французите.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само че зависи от обстоятелствата. Представи си футболна агитка и някой го блъскат пред колата ти и ти не можеш да спреш. Скоростта ти си е Ок всичко но не можеш да спреш. Тогава пак ли затвор. Тогава виновен ли си въобще е въпроса.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 8 9 Именно позволява се на някои да се измъкват, тоест има вратички в закона. Оня на Сливница убива не един а двама човека на пешеходна пътека с превишена скорост и казва че нищо не бил видял. Ми като е сляп не трябва да излиза от затвора. Така всеки може да вземе един пистолет и да каже че не е видял къде стреля. Дори са правили тест за алкохол на труповете на прегазените, аз това не го разбирам. Ако някой е толкова пиян че не знае къде ходи няма да е на пешеходната.
8
1
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 7 месеца
Наказват се но не всички. Основния проблем е че закона не важи за всички.Това е и винаги е бил проблема.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да се настоява в промяна в наказанията при убийства. Само контрол не е достатъчен а и той няма как да е навсякъде, но когато някой убие трябва да се наказва за да не излиза и да убива пак.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бог да прости тези дечица! Родени в един динамичен свят! Но повярвайте ми,дори и да върнем средновековният " транспорт" от биволи и каруци,загинали пак ще има уви! Що се касае за загинали малки деца,то виновни са родителите им,оставени без надзор! По големите дечица,са жертва на безхаберно и,качили се зад волана дрогирани или пили! Вина имат и самите деца,преминаващи не по пешеходни пътеки! Изобщо случаите са различни! Всеки човек,е длъжен да внимава къде стъпва и преминава! Но вината е обща!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България е единствена държава в ЕС ,която няма бонус малус .Това заради политическа страхливост.Сърбия и Македония имат бонус-малус.Второ в САЩ ако убиеш при катастрофа човек ,който има деца плащаш издръжка за децата Доде пораснат.Защото си убил родител.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цитат: "Държавата трябва да направи необходимото, за да спре войната по пътищата", каза участник в демонстрацията. >>> Това е така, но досега протестиращите искаха друго - по-строги наказания, което е нещо съвсем друго и не намалява катастрофите и загиналите.
3
1
 
10
 
! Отговори
Времето лекува преди 7 месеца
На моята баба двама сина й умряха от общо 4 деца. Единият го блъсна кола, другият сам си сложи край на живота, обеси се. Двамата ми вуйчовци. Само ревеше баба, ту единия ли да оплаква, ту другия ли. Ама доживя до 87 години. Тя казваше, че всичко минава, времето лекува, ама до последно си ревеше за тях. Поклон пред паметта на всички загинали и ненавреме отишли си млади хора!
2
3
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 месеца
ОПГ пп-дб-дпс не вярват на сълзи!!!
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво искат ? На всеки метър катаджия ли ? Образование му е родителката - на култура, морал, етика...все изтървани неща.