Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади

Премиерът ги очаква в 16 часа днес, засега те отказват срещата
1 окт 2023 15:45, Анисия Иванова
204
Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков очаква в 16:00 часа в Министерския съвет среща с протестиращите енергетици и миньори. Засега министър-председателят има отказ от страна на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа". Представителите на ресорните федерации също отказват разговорите.

Протестиращите заявяват, че дават шанс на правителството до края на деня да преосмисли решенията си. В противен случай са готови за по-мащабни протестни действия.

Магистрала "Тракия" в района на Стара Загора остава блокирана, спряно е движението по Подбалканския път в района на Гурково, съобщи БНР.

Още по темата

Междувременно, протестиращите енергетици от ТЕЦ "Бобов дол" и миньори от мини "Отрит въгледобив" вдигнаха блокадата на пътя Кюстендил - Дупница. Протестът продължи около час и в него се включиха също граждани от Дупница и Бобов дол.

В двете посоки се образуваха колони от чакащи да се качат или идващи откъм автомагистрала "Струма" моторни превозни средства.

Организаторите казаха, че са се събрали около 200 коли, на място имаше изпратена полиция, до напрежение не се стигна.

Утре в 9:00 часа протестиращите се събират на входа на ТЕЦ "Бобов дол", като на място ще се реши под каква форма протестите ще продължат.

Вероятно ще има ново затваряне на автомагистрала "Струма". Очаква се при протестиращите да е и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Ще видим, ако няма развитие до довечера, от утре нови неща - ще видим в София ли ще е, тука ли пак започваме, но вече говорим за по-мащабни неща.

За срещата, предложена от премиера Николай Денков в 16:00 часа, каза: "Лично ние няма да отидем. Такъв е призивът на двата национално представените синдиката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Долу Посолството!
93
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Време е София да осъмне блокирана,там са хората които носят вина за текущото състояние и пълната неизвестност какво ще се случи с хората заети в тецовете и мините!
92
4
 
5
 
! Отговори
Блокирайте преди 7 месеца
Цяло София - да Парализирате Бизнесите на Софийските Олигарси и може и да ви дадат някоя Трошичка Милостиня!
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
целият ПВУ е една голяма глупост. 12 милиарда, половината заеми, от 6 милиарда делено на 20 министерства -300 милиона. Ние правим само от въглища - и то на капацитет 20 процента - 600 милиона и от ток още 2 милиарда. Нищо ще си убием енергетиката за кефа на германското и американското зелено лоби.
90
4
 
8
 
! Отговори
Идвайте с Тракторите преди 7 месеца
на Жълтите Павета - другояче - няма да ви се получи!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо от юни до 26 септември нямаше обсъждания около енергетиката, а сега казвате "няма време"? Защо Асен Василев заложи в бюджета 2 милиарда от ПВУ, като не знае дали ще получи парите?
88
5
 
6
 
! Отговори
Въжарят преди 7 месеца
Скоро псевдо-академика ще танцува от въжето като професионална кючекиня!
87
4
 
6
 
! Отговори
до 101 преди 7 месеца
Така беше. Разпъваха бесилки в центъра на София. А отровното трио разнасяше ковчези. Имаше много затруднения за София. На 2 септември 20год. имаше въстание. Пръскаха с лютив спрей жандармерията. Вечерта ултрасите мятаха бомби. Водното оръдие изкараха службите. Бой зад колоните засякоха камери. А през деня Еленко Божков терориста спря тока на Метрото. Докато в момента протестите са мирни. Но през 20год. не успяха да бутнат Борисов въпреки боя и палатките.
86
5
 
6
 
! Отговори
Смисъл има преди 7 месеца
Само в протест пред Посолството! На САЩ! От там управляват България!
85
9
 
8
 
! Отговори
Елка Василева преди 7 месеца
Успех на миньорите дано поне те не се продадат като зърнопроизводителите и да имат шанса да ни покажат че във България са останали мъже с топки и да изметат сглобката за да я има страната ни.Жалко е че народа не застава зад тях и не си дава сметка че България скоро няма да я има .Държава без енергетика е умряла държава
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стачкуващите изнудват и....какво ще стане ако падне правителството ? Новото ще им осигури работа до 2138 ? През 1996 ни изхвърлиха на улицата и от борсата взехме такива пари , че като влезеш в магазина се чудиш хляб ли да купиш ИЛИ сирене.
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Конрад Аденауер А нима това, че МС не изпълнява решение на Парламента да преговаря за Плана в глава енергетика не е незаконно?
82
5
 
6
 
! Отговори
Умен преди 7 месеца
Днес порция зелени затвориха магистралата край Хага .Холандската полиция ги замете за минути.
81
8
 
8
 
! Отговори
Varg преди 7 месеца
ОСТАВКА НА ФАШИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще ви питам,къде ще си ръцнете зарядните на техниката,като .много сте отворени.От Турция ли да внасяме ток?Защото другите нямат излишен,или ще върти те пeдaлите на колелета та,жълтопаветни продажници.
79
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дайте им по 36 заплати ! Половината ще ги набият на машинките в Гълъбово и Раднево,а с другата половина ще си платят борчовете в залите на едноръките бандити!
78
7
 
6
 
! Отговори
Умен преди 7 месеца
Как тези 200 шофьора не са слезнали от колите да ги накамарят тези гамени.
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези, които сега реват, че се затваряли пътищата - затвориха София за 6 месеца през 2020г. Същите палеха полицаите и жандармерията със слама, замерваха МС със свински уши, яйца, домати, тоалетна хартия, пъдпъдъчи яйца, вмирисана риба над 300 килограма изсипаха пред МС. Затвориха 4 кръстовища и Орлов мост с палатки. А други от тях на магистралите разпънаха палатки. Щурмуваха София и направиха до шадравана подиум, на който всяка вечер Отровното трио бълваше по микрофона лъжи. Тогава можеше. А?
76
9
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 месеца
В София да отиват и да я блокират цялата седмица ипак нищо няма да се случи
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Подкрепям,коалицията ГЕРБ ,ДъБъ ,ДъПъСъ и ПъПъ удариха дъното.

Спонсорирани публикации