Започна изграждането на нов пробив по "Каблешков"

Пробивът е през "Черни връх"
4 окт 2023 21:36, Стела Стоянова
14
Започна изграждането на нов пробив по "Каблешков"
Снимка БГНЕС, архив

​​​Започва изграждането на бул. "Тодор Каблешков" от ул. "Луи Айер" до бул. "Черни връх", което е изцяло нов пробив от булеварда и 1,4 км от третия градски ринг. Това се съобщава в сайта на Столичната община. Заедно с новоизграждащият се бул. "Филип Кутев", бул. "Тодор Каблешков" ще осъществи връзката между бул. "България", бул. "Черни връх" и бул. "Симеоновско шосе", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новото трасе е продължение на вече построения бул. "Тодор Каблешков" от бул. "България" до ул. "Луи Айер" и също ще бъде с две пътни платна с широчина девет метра, съответно - три ленти по три метра, еднопосочни велоалеи с ширина два метра и тротоари средно по пет метра. В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно движение. Ще се изгради и ново улично ЛЕД осветление, се посочва в сайта.

Проектът предвижда изграждане и реконструкция на канализация, водоснабдяване, ел.-разпределителна мрежа, телекомуникации, улично осветление, газoпровод. Ще бъде изграден нов мост над реката и преход към коригирания участък на р. Дреновичка, посочват още в сайта.

Изграждането на третия градски ринг е от изключителна важност за подобряване на транспортната комуникация между южните квартали на София, за извеждане на трафика от центъра и подобряване на качеството на въздуха в града, посочва Фандъкова.

От утре, (5 октомври) се затваря за ремонт кръстовището на ул. „Гурко“ и ул. „Шишман“. Това съобщават от пресцентърът на Столичната община. По време на строителните дейности ще бъде изградена нова подземна инфраструктура, пътна основа и настилка. С цел физическо ограничаване на скоростта в зоната ще бъде изпълнен проект за цялостно повдигане на кръстовището. То попада в т.н. „Зона 30“ и разрешената скорост е 30 км/ч.  Строителните работи ще продължат три седмици, а дейностите са в обхвата на проекта за централна градска част, Зона 2, посочват от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 7 месеца
е кво ще го пробивате по Каблешков, той си е пробит от години... и то навсякъде
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 9 Ми тя Данчето Фандъка те тия павета ги редеше толкова време сякаш редеше кубчето на Рубик. Толкова сложнотия, бате!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Юрданка 4 мандата реди 500 павета и пак не може да ги нареди.
5
1
 
9
 
! Отговори
Хабиб Нурмагомедов преди 7 месеца
Ринг? Не беше ли Октагон бе, Стела?
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вместо пръстен или обръч използват ринг. Толкова ли вие е беден речника бе?
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"градски ринг". Гениалнио. Като че ли нямаме достатъчно думи в българския език
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 1 Нали се сещаш,че са платили на сумата и частни лица обезщетения за милиони,че им взимат земите. Там цената на метър е стотици евро. Нормално е да струва много.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо скромно не казвате цената за тия грандиозни 1,4 км.Ще паднат читателите