Спират 6-ти блок на Козлодуй за планов ремонт

Тй започва от девети октомври
7 окт 2023 20:45, Стела Стоянова
27
Спират 6-ти блок на Козлодуй за планов ремонт
Снимка БГНЕС, архив

От 9 октомври в АЕЦ „Козлодуй” започва годишният планов ремонт на шести блок. Спирането на ядрената мощност е съгласувано с Централно диспечерско управление към „Електроенергиен системен оператор”  след предварително подадено заявление, съобщават от централата.„

Изпълнението на ремонта  е обезпечено с ресурси и квалифициран персонал.  Предвижда се той да приключи до края на ноември.

По време на престоя на блока ще бъдат извършени планираните ремонти дейности, профилактика и техническо обслужване на системите и съоръженията, което ще осигури безопасната и надеждна експлоатация и стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период.

Успоредно с това ще бъдат реализирани планираните мероприятия, свързани с дългосрочната експлоатация на блоковете на атомната централа. Реакторът на шести блок ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за следващата 29-а горивна кампания.

Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” работи съгласно графика за електропроизводство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Козлодуйпланов ремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Евроатланшит: преди 7 месеца
"Ооо неееее,а сега откъде ще вземем ток да си зареждаме екологично работещия смартфон за да тролим в полза на партията любима БКП-ППЛГДБТИ+?!?!? Как ще организираме "спонтанни" протести и розови прайдове без фейсбукЯ?!? Не ни спирайте тока другарю АКАдеменков! Не е демократично така! "
19
0
 
9
 
! Отговори
Електромер преди 7 месеца
Тук, по-долу един Грую се е изцепил за тока . Но той няма да ви плати 10-кратно увеличената сметка за ток след време ! Нито пък поп Грую ще я плати. Ще я плати обикновения българин ( колко останахме бедните българи - към 6 милиона)
18
1
 
8
 
! Отговори
Киловатчо преди 7 месеца
А след ремонта - планов престой до догодина ! Май сметките за ток ще се увеличат не 3 , а 10 пъти ! Е, все пак имаме промяна !
17
17
 
2
 
! Отговори
Грую преди 7 месеца
#5, ти вярваш ли си на тъпотиите дето пишеш?Ток на пазара има много...дори е по-евтин от смърдящите ви марици, бобови долища и друга ковачка ***
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Христо Христов. Това ще подейства доста отрезвяващо на манипулирания и лъган народ.
15
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не думай бе.....Костадинов вече е на път за Козлодуй и организира бедните фенове за нови бунтове против властта
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До СТОЯН. Подозирам, че идеята е Турция да печели от износ на ток вместо ние. Сигурно за това всячески се спъват проекта за АЕЦ Белене и преди това Южен поток (петрол).
13
0
 
8
 
! Отговори
Magaм "Yes" преди 7 месеца
Yes! Yes! Yes! YesYesYesYesYes... Ooohh Yeeaahh...
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе май няма гориво не е за ремонт
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така като четете няма ток в ивицата Газа няма и да има в АЕЦ-а не ви ли минава някаква асоциация през акъла? Който може, да се спасява на село.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
......:)):}}
9
1
 
21
 
! Отговори
СТОЯН преди 7 месеца
аз технически съм доста добре и като чета че няма да имаме ток изпадам в недоумение--защо не си строим атомната централа във БЕЛЕНЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ че ще бъдем затруднени при производстото на ток.разбирам че имаме разрешение и издаден лиценз за строителството и.който се получавал много трудно.ИМАМЕ изработени и получени реакторите.ИМАМЕ СЕРИОЗНИ СТРОИТЕЛИ И СПЕЦИАЛИСТИ за обслужване на построените мощности нещо се крие не ни казват.предпочитат да ги продадът или дори да ги подарат.няма ток за нас.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега е времето на протестърите за ефективна стачка.
7
21
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Дано никога не тръгне пак! Евроатлантическа българия не ще нищо комунистическо.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Харесвам хора с план и топки да си го постигат! Евала на американците! Е сега ще ви сложат кривите касети на Уестингхаус и много ми е драго да разберете, че сте шах и мат и вазе ви нема в целата схема!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И сега ВЕИ ли ще заместят?Че деня намалява,вятър малко,а бе драма.Или пък ще внесем от Турция!Чиста работа,умна,българска.Май пак опираме до ТЕЦ!Гадно.
4
1
 
35
 
! Отговори
до 2 преди 7 месеца
Технически няма от къде да внасяме ток. България е износител на ток. Никой от съседните страни няма мощности за износ на ток. Директно влизаме в режим на тока ако стачката стане ефективна и всички спрат работа.
3
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Планов ремонт дръжки. В Аец Козлодуй са хора на Радев. Целта е да се купи малко ток от ТЕЦ'овете...
2
4
 
30
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Айде Миньорите, не блейте а действайте.... Сега му е мамата на момента... Нека оФчото стадо усети, кво е да няма тик ток... ===)))
1
3
 
19
 
! Отговори
Сега преди 7 месеца
Е време енергетиците да минат в ефективни стачни действия. Да видят в какво състояние е енергетиката. И да минат да пишат на марици. Те даже не знаят какво е това