БЛС: Фармацевти масово не изпълняват е-рецептите

Българските лекари отказват да работят под диктата на аптеките
17 окт 2023 12:12, Анисия Иванова
39
БЛС: Фармацевти масово не изпълняват е-рецептите
Снимка: БГНЕС, архив

Централата на БЛС е затрупана от сигнали на лекари и пациенти, че масово фармацевтите връщат пациенти и не изпълняват рецептите с обяснението, че медикаментът липсва. Което говори, че при хартиените рецепти масово са отпускали каквото те решат, а не каквото е предписано.

Още по темата

Само 24 часа след влизането в сила на електронната рецепта за антибиотици и лекарства за диабет лъсна истината за въвеждането й, заявяват от Българския лекарски съюз.

БЛС допълва: "Фрапиращото е,  че масово става въпрос за налични в аптечната мрежа медикаменти. А отказите за изпълнение на рецепта са дори, когато е изписан най-евтиният възможен антибиотик".

Търговският интерес движи промяната в лекарство терапията. Българските лекари отказват да работят под диктата на аптеките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: БЛСлекарие-рецепта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
Не лекарската, а фармацията. Утре като чакаш 5 часа при джипито и 5 часа обикаляш аптеки с 38 градуса друга песен ще запееш.
37
0
 
1
 
! Отговори
= преди 6 месеца
Лекарската мафия пак оака системата. Фармацевтите им били виновни, не искали да продават лекарства.Аптеките не получават парите си от държавата като лекарите, те продават за да имат оборот и печалба. Но правилата се пишат от докторите които се имат за върха на човечеството, но голяма част от тях дори не могат до работят с компютър,за разлика от фармацевтите.А електронна рецепта без компютър и електронен подпис не става
36
0
 
3
 
! Отговори
Един от многото преди 6 месеца
На фона на липсващи лекарства,на фона на недостиг на медицински персонал на всичките му нива,на фона на отчайващото състояние на медицината във всичките й аспекти,блесна безумието "електронна рецепта".Ама те не са виновни,виновни сме всички,кой с действие,кой с бездействие,които търпим безропотно и чакаме пълното си унищожение,вече физическо!
35
0
 
5
 
! Отговори
Бах мама му. преди 6 месеца
Пълно затъмнение и мъгла.Кво става бе ?Така ли ни улесняват ?
34
0
 
5
 
! Отговори
п преди 6 месеца
Всичко се прави да ни бъде максимално гадничко и да не мажем да видим какво ни е изписано . С хартиената рецепта може да си купуваш лекарствата много пъти , а с ел. само веднаж.
33
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проблема е на аптекарите . Те са още Аналогови . Не са станали Цифрови . А после правителството им е виновно . Изучете се бе .Джон Атанасов е Българин измислил компютъра когато си бях още в Соца.
32
3
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
ОСТАВКА НА ШАРЛАТАНИТЕ ВМЕСТОДА УЛЕСНЯВАТ ХОРАТА ГИ ЗАТРУДНЯВАТ ШАРЛАТАНИТЕ АПТЕКАРИТЕ ЩЕ ВРЪЩАТ МОЛЯ ТИ СЕ ХОРАТА И ПАК ДА СЕ ХОДИ ДА СЕ РЕДИШ ДА ЧАКАШ ШАРЛАТАНИ ОСТАВКА САМО ХАОС ОТ ШАРЛАТАНИТЕ
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мъка за хората, за лекари, за аптекари, всеки има право да се лекува, кодове, глупости и затруднения, загуба на време и нерви, дати, ЕГН и др. Е защо една добре работеща система се срива и се прокарва нещо, което не работи и пречи, а понякога времето е фатално за здравето. По др държави ли хората да ходят да си купуват лекарства заради една натрапена, но не работеща тук идея. Лекари и аптекари знаят какво е добре и какво правят, оставете ги да лекуват хората спокойно, живи и здрави да са.
30
1
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 6 месеца
Пълна глупост е тази рецепта.Аз от писане и електронни измислици не мога да си прегледам пациентите -то кодове,букви, отметки и т.н,че като забие нета или системата,елате да видите какво става.Ами като се обади някой и се лекуваме по телефона/на работа,не може да дойде/и аз пращам на Вайбър лечението или не знае ЕГН/възрастни,деца/как да пиша е -рецепти.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Освен за контрол, тая тъпотия няма смисъл, скоро очаквайте и електронни пари, и ако не слушаш си чао от системата, абсолютно пълзяща диктатура е тва, скоро и за да пръснеш ще ти трябва е-разрешение
28
2
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 6 месеца
Н,,аср,Ан не чуруликай. Лекарите да си седнат на алчните глутеуси и да мълчат. Сега освен , че трябва да се редят на опашка пред 75 годишния ми личен лекар и да дам още 3 лева за лекарството, което знам че ми помага трябва и да слушам лъжи. Абе лекари при фармацевтите или при вас идват онези намазани представители на компаниите за лекарства. При вас, хайде у лево, че да не стане лошо
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво дъмпинг на тази про сто тия. Проблем и загуба на време и пари и висене на опашки в лечебни заведения и аптеки, остава и да се сбият за ред. Е подобно беше с пръстовия отпечатък и лична карта и ЕГН и един куп документи на регистратурите на лечебните заведения и припаднали хора и .....
26
1
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 6 месеца
Електронна рецепта, залооооооощюЕлектронна рецепта, заверана с електроннен подпис, и подписана пред Нотариус. Само така ще се оправим.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До АнонименМного хубаво! Радост! Да видим докога и с другите групи лекарства ще е така....
24
1
 
13
 
! Отговори
ЕГН на кучето преди 6 месеца
Това ми напомни за друга простотия, в САЩ. Пита ме момето по телефона за дата на раждане. Както винаги, съкращавам годината на последните 2 цифри (не съм родена след 2000, а и това беше отдавна), при което тя пита: ама 19ХХ ли?! Не, моме, 18ХХ!!! Ама роботчето има 4 полета, а аз му казвам 2 цифри... Не знае горкото как да попълни другите 2...Също като плащаш кеш и нещо струва, да речем, 5.05 и ти им дадеш 10.5 и те те гледат като телета защо им даваш повече. Свикнали са само да следват машинките
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Масово хората няма да имат достъп до здравеопазване. Уж за тяхно добро.
22
2
 
18
 
! Отговори
до 3 флашка преди 6 месеца
Нали трябва по всякакъв начин да те принудят да ползваш шпиончетата, пардон, "смарт" телефончентата! Като дискриминацията в Лидл например - без телефонче, нема отстъпка!А що се отнася до електронните рецепти, в нормалните държави в които се ползват, те се пращат директно от лекаря на избраната от пациента аптека.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До THE BESTе рецептата е само за антибиотици и диабетици, психоболните сте още на хартия...
20
0
 
14
 
! Отговори
Доживех.... преди 6 месеца
едните мафиоти се оплакват от другите
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ФармацевтичниВойни същите тези представители отиват при лекарите и казват ще изписваш нашите продукти и ще отидеш на екскурзия,конгрес и т.н