БЛС: Фармацевти масово не изпълняват е-рецептите

Българските лекари отказват да работят под диктата на аптеките
17 окт 2023 12:12, Анисия Иванова
39
БЛС: Фармацевти масово не изпълняват е-рецептите
Снимка: БГНЕС, архив

Централата на БЛС е затрупана от сигнали на лекари и пациенти, че масово фармацевтите връщат пациенти и не изпълняват рецептите с обяснението, че медикаментът липсва. Което говори, че при хартиените рецепти масово са отпускали каквото те решат, а не каквото е предписано.

Още по темата

Само 24 часа след влизането в сила на електронната рецепта за антибиотици и лекарства за диабет лъсна истината за въвеждането й, заявяват от Българския лекарски съюз.

БЛС допълва: "Фрапиращото е,  че масово става въпрос за налични в аптечната мрежа медикаменти. А отказите за изпълнение на рецепта са дори, когато е изписан най-евтиният възможен антибиотик".

Търговският интерес движи промяната в лекарство терапията. Българските лекари отказват да работят под диктата на аптеките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: БЛСлекарие-рецепта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
46
 
! Отговори
THE BEST преди 6 месеца
Работата с е-рецепта е - Човек не знае какво има, докато не го загуби или не започне да го губи. Дано пациентите/клиентите го осъзнаят. Смисъл има от е-рецепти , ако са БЕЗПЛАТНИ за пациента. Иначе е губене на време. Да видим сега - колко е хубаво - здравето ти за зависи от интернет...................И да продължаваме да избираме същите управляващи на изборите!
17
2
 
10
 
! Отговори
111 преди 6 месеца
До Анониментези електронни рецепти, за които говорите са за лекарства, които се покриват частично или напълно от НЗОК. Сегашните електронни рецепти се въвеждат и за изписани от доктор, но не по здравна каса.
16
16
 
8
 
! Отговори
ЕвроатлантикДемократ преди 6 месеца
Това не електронна рецепта, това е Дигитална рецепта!!! Трябва да сме съвременни!!!
15
5
 
40
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
Че те аптеките, ако чакат на рецепти ще фалират. И хората са прави, дали ще ида на лекар или не, като знам какво ще изпише, какъв е проблема. Само измислени правила, за да се обикаля от кабинет на кабинет за рецепти през месец. Аз като съм диабетик, то диабета не се лекува, ама всеки месец вися по опашки пред личния за рецепта за инсулин напълно безмислено.
14
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЗАТОВА ВИНАГИ СЪМ СИ КУПУВАЛ ЛЕКАРСТВА,ИЗИСКВАЩИ РЕЦЕПТА КАТО НАСТОЯВАМ ПРЕД АПТЕКАРИТЕ,ЧЕ АКО НЕ МИ ДАДАТ ТОВА КОЕТО ИСКАМ ИЗВЪРШВАТ УБИЙСТВО!!! АЗ ЛИ ЗНАМ, КОЕ Е ДОБРО ЗА МЕН, А НЕ ДЖИПИТО, НА КОЕТО КАТО ОБЯСНЯ, ЧЕ ПРЕДПИСАНОТО Е НЕЕФЕКТИВНО ОТГОВАРЯ -"АМА ТОВА Е ЛЕКАРСТВОТО ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО ТИ, МНОГО Е ДОБРО..."
13
6
 
32
 
! Отговори
хе хе хе преди 6 месеца
Ами ще отказват хората, омръзна им от електронните простотии на управляващите. Че да могат да лапат некадърниците от IT фирмите, дето знаят едно - клиентите трябва да привикват към алтавите им програми, а не програмите да се правят за клиентите. Само че фармамафията е равностойна на IT крадливата шайка. Сблъсъкът ще бъде оспорван, а за пациентите на никого не му дреме. Много е смешно:)
12
1
 
0
 
! Отговори
ясно е наредба 32 преди 6 месеца
а 5 валентни ваксини ноември . глоби си има . по каса им плащат по-късно . Лекари Vs Аптекаджии
11
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Едно кофти решение на министерството и масово страдат всички. А на някой болен дето се нуждае спешно от антибиотик....и не му го дадат какво ще мре ли? Такъв хаос сътвориха. Сякаш болите са престъпници...
10
9
 
8
 
! Отговори
ОТНЕМАЙ ЛИЦЕНЗИ преди 6 месеца
На аптеките.......
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Такааааа - разделяй и владей! Ай ся да се фанат тия за гушите и ще гледаме сеир, а не здравна реформа!
8
5
 
28
 
! Отговори
ФармацевтичниВойни преди 6 месеца
Отива мастития бизнесмен представител на голяма фармацевтична компания при собственик на аптека и му казва "От утре ще предлагаш нашите (по-скъпи) продукти на всеки дошъл с рецепта за (по-евтин) продукт от конкурента фармацевтична компания. А на края на всеки месец 20% от продажбата на наши продукти влизат (под масата) в джоба ти. "
7
10
 
23
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
В държавата в която все още ни управляват комунистите и " децата на социализма " от времето на социализма и тоталитаризма на другаря Тодор Живков хората са лишени от най-елементарно здравеопазване . ТЕЛК и НЕЛК решенията се дават само на политически угодните българи от български произход .
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се затварят аптеки...хай доходоносният бизнес...тези никога няма да фалират..и то пак на наш гръб печелят милиони..
5
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам какви са тия приказки. От сума месеци моят лекар работи САМО с електронни рецепти. 2023та сме. Никога не съм имал проблеми да не я изпълнят.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
абе какво вкарвате и пациентите в междуличностна борба аптеки лекари
3
1
 
49
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Паднах от смях - по Нова дадоха електронна рецепта , която е задължителна и за ветеринарите , аптекарка не може да изпише лекарство на куче,защото софтуера не позволява,без да въведе ЕГН на кучето....ха-ха.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пoвceмecтa aтaka, oт вcичkи cтpaни и c вcяkakви cpegcтвa cpeщy мaт'pиaлa в koлoниaлнaтa тepитopия... Maй нa нaчaлницитe oт cтpaтerичeckoтo napтньopcтвo нe им тpябвaт бълrapи тyka?
1
2
 
32
 
! Отговори
А добро утро преди 6 месеца
Публичната "тайна" станала обществено достояние. Ех каква "новина".