Христо Грозев: Руското разузнаване е взривило складове за оръжия в България

Една група се свързва най-малко с пет взрива у нас
23 окт 2023 09:32, Нели Христова
303
Христо Грозев: Руското разузнаване е взривило складове за оръжия в България
Снимка: БГНЕС

Няколко взрива в български военни складове и заводи са свързани с руското военно разузнаване. Най-ранният известен взрив е от 12 ноември 2011 г. в склад до с. Ловнидол, където са складирани над 3000 далекобойни снаряда. Това обясни журналистът Христо Грозев пред bTV за новото разследване съвместно със сайт за разследвания.

Група от 6 руски шпиони пътуват под прикритие с фалшиви самоличности до Словакия и Австрия, а оттам и до чешки завод за военна продукция. Там са сложени взривяващи устройства, които е трябвало да пътуват до България. Тази група можем да свържем с най-малко пет взрива в България, а някои от тях водят и до човешки грешки, обясни той.

Заради войната в Украйна има много руски хакери, които не са доволни от това, което се случва в собствената им страна. Част от тях успяха да влязат в пощата на един от участниците в операцията в България - Владимир Моисеев, който е тръгнал от България под името Владимир Попов. В архива попаднахме на една командировка, в която петима души от военното разузнаване но Краснодар докладват на шефа си, че са създали взривяващо устройство подобно на дистанционно за кола.

Агентите сега били на високи държавни длъжности. Трима са лични представители на президента Путин - в Сахалин, Магадан, Сибирската област на Русия, а единият в Тайланд, обясни още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лек по-лек ПП че ни вкарат в войната
209
9
 
17
 
! Отговори
Гост преди 6 месеца
Поредната жалка ***, за да си храни семейството!
208
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Грозьо, кажи за гащите на Навални отпред ли бяха отровени или отзаде???
207
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Брей, Тайланд руски град ли стана, Путин всичко взема вече
206
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами той веч Путин, нали инфаркт получи?
205
11
 
24
 
! Отговори
Аз1 преди 6 месеца
Взривило е на ***..............И тоя голяма работа. Измисленяк. Никой не го търси пьк той се крие
204
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вие кажете , защо българските заводи и население, трябва да произвеждат и плащат за оръжията за Украйна, за да убиват нашите братя славяни? От какъв зор безплатно ще даваме оръжия и се обезоръжихме? Спрете тази глупост, българското население , също има нужди! Зеленски, да ти *** на физиономията, нацист мръсен , масов убиец, махай се, роднините на убитите, протестираха срещу теб!
203
17
 
24
 
! Отговори
Фййдй преди 6 месеца
НИКОИ НЕ ОТРАЗЯВА ТОВА ПЛАШИЛО ГРОЗДЕВ ЗА ТОВА ДРАСКА ГЛУПОСТИ
202
6
 
17
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 месеца
тоя е навлязъл в крайно опасна и рискована територия...
201
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не се чуди пак що някой му е вдигнал мерника, приказки без доказателства
200
10
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Грознев, ти си хоноруван драскач на служба в британските разузнавателни служби , ама дай по-реалистични сценарии , че тия в стил Спилбърг нещо не хващат " декиш" .
199
16
 
14
 
! Отговори
Куку преди 6 месеца
Само руския велик геостратег може да измисли подобни престъпления,сега спрете газта или направете цените по високи от световните,притиснете Лукоил да продава фабриката,отнемете Камчия, на разни руски богаташи приключете бизнеса тъкмо няма да има копейки за нашите корумпета!Махайте разни Альоши,Мочи и др подобни.Сега е момента да се забранят всички проруски партии,сдружения,паравоенни групи и без това тяхната дейност е да висят на Шипка или пред компютрите лапайки лесни пари.
198
14
 
20
 
! Отговори
Fen преди 6 месеца
ГРОЗЕВ НЯМА ДА СЕ СКРИЕШ
197
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разузнавачът от Англия , с ОСКАР !
196
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не се ли вижда , че що се обяви РЕВИЗИЯ на някой склад в Бг , то той на другият ден бива запален или взривен .. Защо от герб се правят , на умрели лисУНГЕРИ ?Лукойл не плаЩАЛ --13г. , складовете гърмяни , ама няма следствие и Прокуратура , КОЙ , КОГА ,КАКВО ???Барселона се изпари , магистралите ни НЕ СТРУВАТ за 5 пари , хазната е с дълг от 38 млрд . , а вмомента нядхвърля 45 млрд. ...
195
6
 
12
 
! Отговори
Teo преди 6 месеца
Я ... тоя плжуек изплува над водата. Аз пък твърдя, че Илън Мъск лично е драснал клечката на нашите барутни погреби, защото човекът е зелен, прави зелени тЕсли, следователно е против всякакви снарядчета и патрончета да хвърчат насам-натам! Той ще да е! Имам неопровержимо доказателство, но няма да го покажа, защото ако го прочетете, ще трябва да ви смъртафосам всички! Апропо - предполагам, че цялата патаклама няма нищо общо с оня, дето изкопа басейн-дупка в зона Натура 2000!
194
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До нормално..мНОо по-ЗДРАВИ ОТ ''ЛУКОЙЛ'' !
193
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според мен някое НЛО е кацнало до складовете с режим "невидимка" и ги е взривило. В България не допускаме възможността за човешки грешки / неправилно складиране, но пък допускаме че руски шпиони бродят и взривяват. Айде махайте го този позьор грозев, че ми писна да му слушам измислиците
192
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бравус ! Който плюе по Русия , ОСКАР !Грозев влиза в рекордите на Гинес , за най-бърз ОСКАР !
191
18
 
14
 
! Отговори
нормално преди 6 месеца
истината разболява и озлобява русофилите. Болката им ще става по силна.

Спонсорирани публикации