У нас се прибраха трите българчета, издирвани от роднините им в Газа

Изморена съм от всичко, обясни майка им
4 ное 2023 21:13, Нели Христова
19
У нас се прибраха трите българчета, издирвани от роднините им в Газа
Снимка: БГНЕС

Още 19 българи от ивицата Газа се прибраха у нас. С полет от Италия до летище София се върнаха вкъщи и трите деца, които бяха в неизвестност. Те се издирваха в района, в който падна бомба.

Преди две седмици Таер Алшарафи съобщи, че съпругата му и трите им деца са в неизвестност в ивицата Газа. Районът, в който нощували, бил бомбардиран. Те бяха открити живи на същия ден, но едва в събота кацнаха на родна земя.

"Не мога да опиша колко се радвам. Най-накрая ги видях, слава Богу, че са добре. Просто нямам думи! Най- накрая си дойдоха! Много съм благодарен на нашето посолство, на посланика, на всички хора, които помогнаха", каза щастливият баща Таер.

Най-малкото му дете Мохамед е едва на 6 месеца. Башар е на 7, а Зен на 5 години. Те се върнаха в България с майка им Ясмин.

"Изморена съм от всичко. От липсата на вода, ток, от фосфора. Бомбардираха навсякъде. Беше ужасно! Бяхме потънали в тъга и чакахме смъртта. Постоянно. Всяка секунда. Сега, сега съм добре и благодаря на всички", разказа Ясмин Алшарафи пред Нова тв.

Сахар и 3-месечното ѝ бебе също са спасени.

"Това не е обикновена война. Това е катастрофа. Бях с бебето си там. То заслужава по-добър живот. Тръгвах, връщах се, лутах се, нямаше място, където сме в безопасност. Понякога дори не можех да плача. Усещаха страха по цялото си тяло. Дори не можех да вървя от страх", споделя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Достатъчно е да се изгледа интервюто, за да се разбере достоверността на арабката. Крокодилски сълзи и арабо-ислямистка пропаганда. Ай сектир. Не чух да осъди Хамас, които започнаха клането, изнасилванията и гаврите с телата на цивилни израелци. Не чух да цитира същите Хамас, че не са за мирна Палестина в съседство с Израел, а че са за пълно унищожение на Израел и всички евреи - мъже, жени, деца и старци. Точно както направиха на 7/10, когато тя злорадо потрива ръце и раздава сладкиши в София
7
0
 
5
 
! Отговори
Вълкънов преди 5 месеца
Не си задавайт въпро,защо прибраните от Газа са уж Българи. Защото нашето правителство е НЕБълъгарско, те са чужденци.
6
2
 
12
 
! Отговори
Просто преди 5 месеца
Не разбирам какво са правили там , и що за българи са с тия имена !
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не само тези са българчета, но и след 15 години като почнат да правят по 7-8 деца, те също ще са българчета. И ще трябва да ги спасяваме и тях. В Естония никога не им дават националност. Дават им докуменг за резиденти без националност. И нямат права на хора с националност.
4
12
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 5 месеца
Ах колко приятни хорица има в тия коментари. Как ясно разбират що е то смърт, трагедия и мъка. Как кристално ясно са им подредени приоритетите - майчин език, преди детски живот. Гражданство, преди здраве. Как ме умилява и ме кара да се гордея че съм българин...... И се питам ако тия деца вземат че научат този велик език и след време вземат че прочетат тези мили и благи думи тук.... ще има ли изненадани, че ще се радикализират. Сеете омраза и се чудите защо жънете омраза. Срам!
3
3
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 5 месеца
Аз когато избягах от България, първата ми работа беше да науча езика на държавата, в която бягам.... и тя не е била родната ми България (държавата в която избягах). Think about that!
2
4
 
11
 
! Отговори
Така се умилих преди 5 месеца
Хора, така се умилих вчера като видях репортажа как българите се прибират от палестина! Верно че българите като ги питаха въпроси, не знаеха български, но по-важното е че вече са си на родна българска земя. Не е трудно да посочиш коя марка цигари искаш в България. Тук сме широкоскроени. Няма проблем, че българите от Палестина (32 на брой) не знаят български език. Едно почесване, едно посочване, губо-габа-а-А А-а-а "иска яде" - врати отваря!
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо се дава гражданство на такива и после да ги пишат българчета? Не са българчета.