Бенямин Нетаняху: Кораб с българи е отвлечен от хусите в Червено море

Движението "Ансар Аллах" е заловило в Аденския залив Galaxy Leader
Обновена: 19 ное 2023 18:16 | 19 ное 2023 17:24, Анисия Иванова
123
Бенямин Нетаняху: Кораб с българи е отвлечен от хусите в Червено море
Снимка: БГНЕС

Израелски кораб с българи на борда е бил отвлечен от йеменските хуси в Червено море в неделя, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от медиите.

По-рано в неделя изданието Sabereen News съобщи, че движението „Ансар Аллах“ (хуси), управляващо в северен Йемен, може да е заловило в Аденския залив Galaxy Leader, свързан с Израел кораб с 22-ма членове на екипажа.

Израелската армия заяви, че корабът, заловен от хусите близо до Йемен, не е израелски и сред екипажа му няма израелци.

„Завземането на товарен кораб от хусите близо до Йемен в южната част на Червено море е много сериозен инцидент с глобални последици. Това е кораб, който напусна Турция и се насочи към Индия с екипаж от цивилни от различни националности, без израелци. Това не е израелски кораб“, съобщи армията в канала си в Telegram.

Военният представител на въоръжените сили на Хусите Яхя Сария чрез контролирания от тях телевизионен канал Al-Masirah обеща да направи изявление по този въпрос. По-рано в неделя хусите предупредиха, че ще атакуват всички кораби в йеменските териториални води, ако плават под израелски флаг или са собственост на израелски компании, или физически лица, в отговор на израелските военни действия в палестинската Ивица Газа. По-рано хусите нанесоха няколко ракетни удара срещу град Ейлат в Южен Израел. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
13
 
! Отговори
Грък преди 5 месеца
Какво е пренасял ,че преставлява такъв интерес за тях ?
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Горко ни, слепия и корумпиран яху ни води за носа политиците, ще се сгромолясаме...
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Научавам чужди езици напоследък. Например-хуси. Па и те сигур си нямат на идея, що е то българин и бай ***. Те и за бай не са чували.
63
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Пази боже сляпо да прогледа,по точно *** и компютър.Някои хора имат проблеми с брадите си.Подържайте ги поне малко ,че много неугледни са бре.
62
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жалко че не сме достатъчно зли като Нетаняху, иначе да сме им пуснали червени лазери от космоса да ги изпържим веднага!
61
11
 
22
 
! Отговори
А да помогне? преди 5 месеца
Евреите бързо показват ясно, че пет пари не дават за кораба и флага му, щом на борда няма евреи. Теманетата на Денков и Габриел не значат нищо за тях. Просто, че са покорни, каквото се очаква от тях. Покажеш ли слабост с тях, си свършен. Разбират само от гьостерица.
60
5
 
22
 
! Отговори
787 преди 5 месеца
Предупредили са ,че ще удрят всичко еврейско .Какво дирят тия между шамарите.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 67 Оказа се, че уж моралните по мюсюлмански либийци пътували по света са си лягали с плеймейтки тайно и са се заразили със спин после са заразили и жените си и така става епидемията от спин в Либия, ама натопиха нашите медици.
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слава на Аллаха .. Когато гласувате за някой , трябва да добре да помислите какво следва .. хиляди пъти анализатора и политици ви казаха , Племето на Предателите (Кирета ,Асеновци ) ще ни вкара във война... Нека Аллах ви помогне да прогледнете..
57
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Костадин Костадинов - премиер!
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Братските ЕС и САЩ ще ги освободят.
55
5
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Тагаренко бързо да обявява мобилизация на евреите у нас. Поне 10000 да им прати да защитават Израел. Ако не може да събере цифрата, да хване гласуващите на 2 Април за ЕС и НАТО. Но от тях трябва да излови поне 100000. Все пак 1 богопомазан струва много повече от 10 балкански про'с'така. ПП. Напълно позитивен съм и към едните, и към другите и към Тагаренко.
54
3
 
9
 
! Отговори
Инсценировка преди 5 месеца
Хахаха айде айде и Путеняху не е знаел че тръгва кораба на там и да го възпре ли, ае ае това е доказателство за пореден път че Нетаняху обрича и нарочено изпраща собственият си народ на гибел, и по този начин показва отново че терористът е той. Аз се съмнявам че даже изпраща кораба там съвсем целенасочено, сега ще изкара и йемен терористи като Палестина, и ще ги подлага и тях на Геноцид хахаха
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Медиците в Либия бяха натопени на Моамар Кадафи и нямаха вина . Една от любовниците му бе рускиня . В последствие фирмата в София , която ги прати . Забрана и ги остави медиците в затвора. Европейската общност ги спаси с жената на Саркози
52
1
 
15
 
! Отговори
Ами Разбира се преди 5 месеца
нали Денку и Гейбриъл за това се Срещаха със СатаНяху - да наредат Сценарият и Далаверата, как ще се Оправдават Милиардите Плащания от Българите към Ционистите!
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Става въпрос за двама българи, които всъщност са евреи
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нетанаху може и да лъже....................Денков да не се помотва, ами да провери информацията от независим източник....................то на евреин вяра много да нямаш!!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До55. Нашите медици в Либия . Бяха с разрешение за работа от съветско - руска фирма,но със седалище в София. Защото правата зад граница се дават на България по международен стар закон.1952г. подписан от Сталин малко преди да умре. И той съществуваше до влизането ни в ЕС 2006г.
48
2
 
9
 
! Отговори
аха преди 5 месеца
Явно корабът е с израелски флаг, затова е отвлечен.................БГ-моряци са се оказали на неправилното място в неправилното време............лош шанс.............сега Денков вместо да се снима с Нетаняху, да вземе да спаси моряците................ясно е,че Израел още дълго време ще е във война !!!
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България не е още възстановила правото да е морска страна . То и бе взето от СССР След това се представлява от други компании и държави Панама, Русия преди двадесетина години не позволи да имаме собствен морски флот за международни води.. кораба които води учените до Южния полюс е изключение