Бенямин Нетаняху: Кораб с българи е отвлечен от хусите в Червено море

Движението "Ансар Аллах" е заловило в Аденския залив Galaxy Leader
Обновена: 19 ное 2023 18:16 | 19 ное 2023 17:24, Анисия Иванова
123
Бенямин Нетаняху: Кораб с българи е отвлечен от хусите в Червено море
Снимка: БГНЕС

Израелски кораб с българи на борда е бил отвлечен от йеменските хуси в Червено море в неделя, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от медиите.

По-рано в неделя изданието Sabereen News съобщи, че движението „Ансар Аллах“ (хуси), управляващо в северен Йемен, може да е заловило в Аденския залив Galaxy Leader, свързан с Израел кораб с 22-ма членове на екипажа.

Израелската армия заяви, че корабът, заловен от хусите близо до Йемен, не е израелски и сред екипажа му няма израелци.

„Завземането на товарен кораб от хусите близо до Йемен в южната част на Червено море е много сериозен инцидент с глобални последици. Това е кораб, който напусна Турция и се насочи към Индия с екипаж от цивилни от различни националности, без израелци. Това не е израелски кораб“, съобщи армията в канала си в Telegram.

Военният представител на въоръжените сили на Хусите Яхя Сария чрез контролирания от тях телевизионен канал Al-Masirah обеща да направи изявление по този въпрос. По-рано в неделя хусите предупредиха, че ще атакуват всички кораби в йеменските териториални води, ако плават под израелски флаг или са собственост на израелски компании, или физически лица, в отговор на израелските военни действия в палестинската Ивица Газа. По-рано хусите нанесоха няколко ракетни удара срещу град Ейлат в Южен Израел. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел има срещу себе си - Ливан, Йемен, Турция, Иран и Газа. Но това само открито и остро конфронтиращи се. Натеняху яко се оплете.
5
6
 
13
 
! Отговори
Страхотно! преди 6 месеца
Да мое ся и ние да се набутаме у войната кък си требе! Даже няма да се очудя ако не е наоравено нарочно или е фалшива новина, за да може българина да си налива емоциите в това и да се манипулира! Само така, рибари!
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Рисковете на моретата, това няма да ме откаже да плавам. Два пъти сме били на косъм от сомалийците, разминахме се, добре, че бяха щатските кораби. След два месеца ще минаваме Йемен, ще видим. Успех на колегите.
3
5
 
26
 
! Отговори
Роберто Кавали преди 6 месеца
Това е работа на онези кавали йеменските хуси.Всъщност не се знае кои са по големи кавали хусите или евреите.На кантар са.
2
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредната еврейска провокация. Искат световна война.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе не ве! Трябваше да си мълчиш... Пу, че си про*ст! Само отвори работа на нашите