Министър Радев отчете: Над 90% от авариите са отстранени

Останали без ток са малки населени места, но и там се работи
28 ное 2023 09:12, Красимир Ангелов
36
Министър Радев отчете: Над 90% от авариите са отстранени
Снимка: БГНЕС

Над 90% от повредените над 12 185 трафопоста, които са оставили без ток приблизително 800 хиляди души, са поправени с подсигурено електрозахранване. Останали без ток са малки населени места, но и там се работи. Това заяви министърът на енергетиката Румен Радев.

Той уточни, че и днес 684 екипа ще работят за отстраняване на авариите: "Работи се в рамките на деня да бъдат отстранени всички аварии. На един екип се пада да поправи около 20 трафопоста".

Още по темата
Енергийният министър заяви пред Нова телевизия, че големите щети са настъпили в мрежите на средно и ниско напрежение и те засягат и голяма част от населението. Проблемите са се задълбочили, защото в първите часове на неделя беше ограничен достъпа до местата с аварии заради обилния снеговалеж.

"Приоритет номер едно си остава извеждането на бедстващите хора и веднага след това при разчистването се подхожда към подстанции и помпени станции. Не е проблемът в недостига на технически персонал", обясни министър Радев.

Състоянието на мрежата не е добро, те имат нужда от по-големи инвестиции.

Според министър Радев поддържането на мрежите трябва да се преразгледа, трябва да се отсекат дървета или клони, да се почистят листата, да се осигури достъп. Това не означава да се отсекат живи дървета, но не може при първия мокър снеговалеж да има счупени клони, които да засягат мрежата, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
m преди 5 месеца
500 000 в държавата са без ток. Браво на този министър.Браво на оня величествен мъж премиера денков.Хвала на такъвий министри.
31
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 5 месеца
Държавата да отнеме лицензите на разпределителните дружества
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евала Радев, само 4 дена по-късно авариите са почти отстранени. Вие сте по-некадърни и от гербавите бе!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баце продаде и златните мини , с/у : ---''Къде е моят милиард и половина "....
28
0
 
4
 
! Отговори
До 30 СОЦА... преди 5 месеца
През соца минималната заплата беше фиксирана на 120лв. а токът 1980г струваше 0.032лв (дневна тарифа) Тоест с една минимална заплата е можело да си купиш 3750 квч по дневната тарифа. Сега мин. заплатата от догодина става 724лв.(нетна) а токът струва 0.257лв. Тоест с една мин. заплата (ще)можеш да си купиш 2817 квч. Тоест енергийното обедняване е с около 25% (засега).
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СОЦА : Един кв/ч = 0.003 сТинки
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бг-шофьор , влизайки в Бг през Румъния : В Румъния всичко свети , а в България е пълен ХАОС !
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Продадохме енергетиката на чужденци , а сега , що нЕмя ток ?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПИТАНЕ : Какво зависи И от този мЕнистър?
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
25cm сняг и половин България спря да функционира. Това е силно показателно! Не може да не можеш да опесъчиш и осолиш централни пътни артерии в градовете и междуградските пътища и магистрали. Не може да не можеш да осигуриш ТОК в 21-век на населението. Първи приоритет пътища, втори - ток. Това трябва да се случва в рамките на 8 часа. Сега на тия хора без ток кой ще им плати всичко по фризерите и хладилниците което за 4 дни се е развалило? 1 пазаруване за да напълниш хладилника вече е над 200лв!
22
3
 
7
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Ще бъде без ток и топлина за дни наред след спирането на Мариците и АЕЦ-а.А сегашните управляващи ще са по островите/справка изтеклия запис/.
21
1
 
9
 
! Отговори
няма преди 5 месеца
Не само ток. Топла вода, парно, а топлофикациите, електроразпределителите иначе цицат пари като кръволоци. До кога ще търпите?
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щото всичко е от Тошово време и по старите стандарти. В богатите държави вече всички кабели в населените места са под земята. Единствено основните далекопроводи са на стълбове. Например в Австрия рядко ще видиш някъде жици в населено място. Всичко е в тръби под земята. Направено е вечно. Да издържи 1000 години.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво. Сигурен съм, че като се навърши седмица след леко лошото време и ако няма нови такива "бедствия" с полусилен вятър и малко снежец, ще успеят да поправят 100% от щетите.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 18 Нещо не можах да те разбера. Паднало дърво, пък някой иска да му сече клон от него? Че от какъв зор освен да си го занесе за огрев у тях?
17
1
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Случка от оня ден. Паднало дърво, един се обажда и предлага да отсече сам клона. Ония от аварийните екипи му казват, няма проблем, отсечи го, ние ще ти напишем акт за 100лева. Оня им вика, какви 100 лева, вие трябва да ми платите, задето разчиствам. Ей в такава изкукала държава живеем, управлявана от мошеници и сглобки!
16
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Над улицата ни висят още жици на 2 метра над асфалта. Един камион да мине и става мазало. Вчера за малко един да се омотае. Никой не идва да оправя. По улицата още стоят клони, не може да се мине с кола. Какви 90% си оправил бе! Добре, че случайни хора се хванаха поне да вдигнат малко жиците, да не минаваме през тях!
15
1
 
5
 
! Отговори
Тоя лаладжия преди 5 месеца
да бъде обесен на последния останал стълб и да му пуснат ток, за по-сигурно!
14
1
 
12
 
! Отговори
Опашата лъжа преди 5 месеца
Цели общини още са на тъмно. Тези минаха към анализите. Просто нямам думи. Ако изпролетим с тези ще е чудо. Дано не вали повече.
13
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Явно аз съм към останалите 10% :)