Без инциденти около Паметника на Съветската армия през нощта

БСП и „Възраждане“ заявиха, че ще сезират прокуратурата
13 дек 2023 07:39, Елка Василева
168
Без инциденти около Паметника на Съветската армия през нощта
Снимка: архив, БГНЕС

Без произшествия премина нощта пред Паметника на Съветската армия.

Още по темата
След дългогодишни дебати и опити да бъде преместен монументът от Княжеската градина вчера започна демонтажът му. Решението е на областната управа и то е заради лошото му състояние, припомня БНТ.

Елементите ще се премахват поетапно и ще се съхраняват на друго място, след реставрация. Вчера беше отстранена част от най-високата фигура на монумента.

БСП и „Възраждане“ заявиха, че ще сезират прокуратурата за законността на действията на областната управа.

Късно снощи дойдоха представители на инициативата "Искаме български паметник" и запалиха факли около загражденията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 4 месеца
До 112 МнениеСега евроатлантиците много ви обичат. В прегръдките им сте. Дураци.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
126- Или паметник на Московски гей- за образ- тяхното Дуче!
100
1
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 4 месеца
След Втората световта Война Запада и Съветския съюз си разпределят Източна Европа в сфери на Влияние! Какво "освобождение" бълнувате?! "Освободили" са ни, за да ни владеят Те! За да се обградят от други васални територии окоро собствената си граница за тяхна собствена сигурност, над които да имат Влияние! Всичко е Интереси!!! А не от това, че много ни обичат!
99
1
 
6
 
! Отговори
Фашистката кремълска преди 4 месеца
хунта иска все още да управлява България , член на Европейския Съпз. Не става - никой от бившите членове на СИВ не иска дори да разговаря с терориста Путин.
98
2
 
7
 
! Отговори
Браво на Путин преди 4 месеца
Благодарение на него се ускори демонтирането на ***. Кремълският терорист търсен от международния криминален съд за отвличане на хиляди деца успя също да вкара неутралните Финландия и Швеция в НАТО.
97
0
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 126: това къде го чете?В Комсомолеца днес ли?До 1944 България е изключително незасегната от войната, с минимални жертви и разрушения дори спрямо съседите ни, след 1944 е масов погром, купонна система, недостиг на всичко, липса на всичко и така до 70-те.Иначе картината която рисуваш е точно действителността в СССР!Злите капиталисти пращат храна достатъчна за цялата съветска армия за 3 години напред, а Сталин я продава на арабите и раздава парите на партиините членове, а народа стават канибали!
96
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софиянци са били бомбардирани от САЩ и Великобритания, защото са били фашисти. Иван Сотиров в Германия вече щеше да бъде арестуван и съден за фашистка пропаганда и отричане на фашистките престъпления. Приети са фашистки закони, подписан съюз с Нацистка Германия, Фашистка Италия и Япония, обявяване на война на САЩ и Великобритания.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да сме бдителни, череените кмери със сигурност готвят провокации
94
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хаха, само един демонтиран паметник, за сметка на това няколко стотин демонтирани фашаги в Киев тази нощ
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще избираме "Международно събрание". Гласувайте, българи! Ще гласуваме за международни представители. Те ще ни управяват международно, между другото, и между останалите си народи. Ще съберем канадци, турци, руснаци, украинци, араби, американци, индийци.
92
1
 
9
 
! Отговори
бай Танас преди 4 месеца
Я предлагам да се разтопи и от бронза да напраят гилзи за снаряди помощ за Украйна!
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Махат паметника в деня,в който гласуват некадърните промени в Конституцията,които могат да доведат до изтриване на България от картата на света.Целта е да подскачаме за паметника докато зад гърба ни приемат някакви с двойно гражданство да заемат висши позиции.После всеки един с двойно гражданство ще иска да ни обяви за част от друга държава както се докопа до власт.Ясно е,че няма да ни обяват за част от ФАЩ,защото за тях сме индианци,но на съседите им текат лигите.Познайте на кои...
90
2
 
5
 
! Отговори
BUAR 110th OMbR преди 4 месеца
Ще издигаме ли паметник на втората армия в Украйна? Да звъня на роднини и приятели за да ги питам за стари хладилници и перални? Струпваме ги на камари по плажа и си осигуряваме вечна дружба с монголоидите. Може да им направим изненада - във всеки хладилник по един русофил овъртян в опаковъчно фолио, хладилник + персонален роб.
89
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мястото ще се построи "Паметник на незнайния жендър". Защото не се знае от кой пол е. Идейният план е, "Жендър с тротинетка", за модел може да се използва Емили Тротинетката.
88
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това си е български паметник,който е проектиран от българи,българи са го строили и парите са ги събрали българи,защото на фронта е имало българи.Като идват руснаците ги посрещат с цветя,защото им помагат да се оттърват от душманите,които са изнасяли абсолютно всичко за нацистка Германия.Дори тези,които са имали по няколко имота и парине са могли да си купят лекарства,защото всичко се е изнасяло и са умирали от елементарни болести като туберколоза,тиф,цироза ,настинка и т.н.Даже обувки не е имало
87
1
 
9
 
! Отговори
Альоша от Пловдив преди 4 месеца
СТРАХ МЕ Е...
86
3
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 4 месеца
MOЧА НА ЧАКЪЛ!!!
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повечето руснаци до ден днешен са плод на инцест. По места още живеят и в землянки. Бленуваната, развита Рашка.
84
2
 
1
 
! Отговори
Киро парцала преди 4 месеца
И така БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД не разбра Ляворезбената идея за демонтаж на този паметник. Един клошар обаче ми каза, че някой искал нещо да се постройки след това там, а дали е така смо времето ще покаже.
83
0
 
3
 
! Отговори
Альоша от Пловдив преди 4 месеца
СТРАХ МЕ Е!!!