Лекарство за мигрена доведе до положителен тест за наркотици

По принцип наркоманите не отиват да дават кръвен тест
14 дек 2023 09:29, Елка Василева
19
Лекарство за мигрена доведе до положителен тест за наркотици
Снимка: архив, БГНЕС

След полеви тест за наркотици варненката Александрина Августинова е била заплашена да остане без книжка за една година и да загуби работата си, предаде БНТ.

През лятото, докато паркира пред дома си, тя влиза в спор със служител от затвора и заради поведението му вика полиция. Служителят на затвора настоява да направят проби за алкохол и наркотици на Августинова, тя се съгласява и за нейна изненада полевият тест излиза положителен за амфетамини.

Кръвната ѝ проба е отрицателна, а според лекаря първият резултат вероятно се дължи на лекарствата, която тя пие заради мигрената си. Затова Александрина Августинова търси защита на правата и доброто си име чрез съда.

"При паркиране се спречках с един господин, който твърдеше, че е сержант. В един момент ми налетя на бой и се обадих на 112. Когато полицията дойде, мъжът реши, че съм в неадекватно състояние и извикахме КАТ. Аз нямах никакви притеснения, защото не бях пила алкохол", каза Александрина Августинова.

Тя обясни, че е попълнила декларация, с която дава съгласието си да бъде тествана за наличие на алкохол в кръвта.

"Тестът беше отрицателен, затова господинът реши, че съм употребила наркотици. Направиха ми тест и се учудих, че е положителен за амфетамин. Беше ми взето правото за свободно придвижване, бях задържана и по мое съгласие ми взеха кръвен тест, свалиха ми номера на колата и ми взеха книжката. Обжалвах в Административен съд Във Варна. На 12 септември беше делото за книжката и ми я върнаха", уточни Александрина Августинова

По думите й доказателства за връщането на документите й за управление на автомобил са били кръвните тестове.
"3 месеца и половина бях без книжка, 4 месеца и половина без клас. Кръвният тест ми беше взет тук и изпратен в Германия за изследване. След 10 работни дни излязоха отрицателните резултати", коментира Августинова.

"Лекарката във ВМА се усмихна и каза, че по принцип наркоманите не идват да дават кръвен тест. Тя потвърди, че лекарства за мигрена, за сърце, бъбреци, за грип могат да дадат отражение на полевия тест", разказа тя.

Александрина е решена да заведе иск срещу държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълно е с мерзавци с връзки!
14
1
 
0
 
! Отговори
ПП преди 4 месеца
Абе вие не разбрахте ли че тези тестове, милиционерите са намерили начин да ги манипулират когато решат. Колко репортажа вече даваха по телевизията за хора които са влезнали в конфликт с някой от системата / дори , когато не са били в колата си по време на конфликта/ , и този някой от системата винаги вика КАТ и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ВИНАГИ иска тест за наркотици! И познайте.. ВИНАГИ цивилният излиза положителен за Амфетамини. Това е положението. Гледайте внимателно как ви правят теста през цялото време.
13
6
 
1
 
! Отговори
ДръгДилър преди 4 месеца
Пристрастени към хапчета?
12
8
 
3
 
! Отговори
Извод преди 4 месеца
Лекарствата за мигрена създават наркомани
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Такова нещо катодържава НЯМА!Който не е осъдил България, той не е спечелил.
10
1
 
26
 
! Отговори
marko преди 4 месеца
Защо не е поискала да се направят същиъе тестове и на сержанта
9
1
 
28
 
! Отговори
алооо преди 4 месеца
А защо другарите милиционери не правят такива тестове всяка сутрин?Да не би да са наркомани и те че ги е страх от тия тестове?
8
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато тук пишехме, че ще се стигне до това... едни ялови им бе цили ни обявяваха за наркомани! Сега осъзнахте ли, че всички можем да се окажем наркомани? Сега сещате ли се защо вече не тестват полицаи? До кога ще търпим това своеволие? Какво стана с невинността до доказване на обратното?
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И с право ще заведе дело.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според мен никак не е случайно, че другият участник в "спречкването" е колега на провелите теста. Така де, като се "спречкаш" с техен колега, какво очакваш?
5
27
 
5
 
! Отговори
anon преди 4 месеца
Ходи се кара с хората по паркингите. Тая е луда, а не наркоманка.
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хора...спрете това безумие! Ще докарате хората до лудост! Някой може да поличи инфаркт, диабет, рак, от стрес и какво ли още не...като го изкарат виновен!
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как не я е срам тази, давай си колата на Кокорчо веднага, трябва да се пълни бюджета как не те е срам. Утре се готви да ти вземем и апартамента, че и децата!
2
1
 
63
 
! Отговори
селянин преди 4 месеца
докато всички не осъдят полицията за тия фалшиви тестове и дръжавицата за пропуснати ползи за една година нема да има мирясване
1
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Давай Александра! Ние сме с теб!