Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците

Крадците нямат предпочитан район на София
16 дек 2023 14:45, Елка Василева
98
Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците
Снимка: архив, БГНЕС

Всяка година по Коледа и Нова година хиляди хора пътуват, оставяйки домовете си празни.

От полицията в София напомнят, че често това се използва от крадците, които влизат в празните жилища и крадат злато пари и техника.

Марио Киричков от Криминална полиция заяви пред БНР, че жителите на София не е добре да оставят апартаментите си без надзор по празниците и да не се хвалят в социалните мрежи за наличието на пари, скъпи вещи или автомобили.  

„Празниците са по-рисково време. Криминалният контингент си набавя информация, че в някое жилище се съхранява голяма парична сума или златни накити.

Крадците нямат предпочитан район на София“, казва Марио Киричков и добавя, че информацията крадците си набавят чрез близки на лице, което демонстрира благосъстоятелност.

А ако евентуално хората са се похвалили къде ще пътуват за празниците в чужбина за по-дълго време, това със сигурност ще доведе до кражба от жилището, каза още Марио Киричков.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой в днешни дни държи злато и пари в дома си.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 91 - Той обединява двама човека в едно, защото всъщност 88 и 89 са различни коментатори.
91
0
 
1
 
! Отговори
its me преди 4 месеца
тоест?
90
2
 
10
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
Колкото по-малко се хвали човек,толкова по-добре за него.Даже ако хич не се хвали е най-добре.Да,ама днешните бъбривци и хората обичащи показността не могат да се сдържат и после се чудят откъде им е дошло.Колкото по-тих и незабележим е човек,толкова по-добре за самия него.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 90 - Това ... някаква напдка ли е?
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 88 и 89 А, добър ден бе! Това с плика под масата е отдавна. Авансът ти го плащаха по банков път, а останалото като заплата под масата в плик. Това е отпреди 2 години вече.Пубер 89-ти, Аз когато съм започвал работа, ти не си бил роден тогава. 1999-та година, жалъъък пубер!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 86 Ха ха ха, засегна се и започна да ръсиш обиди. Значи сме попаднали в десетката. Нито заплата взимаш, нито банкова сметка имаш, затова си сигурен, че никой няма да ти я източи.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 86 - Заплата може да се получава и на ръка. Наскоро гласуваха закони, които изискват фирмите с над 100 души, да плащат винаги по банкова, обаче.
85
1
 
3
 
! Отговори
О...йе преди 4 месеца
Бонджорно бегемафиозо, кражби и далаверимпекс, отново обезпаричават просстите, от нашенската мафия привет !
84
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 84 Мдааааа...такова безработно същество като теб е разбираемо да не знае как се получава запалата в днешни времена. Ей заради такива безработни мързеливи и най-вече некадърни същества като теб държавата ни е на този хал.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 70 - Ами казвай, че е лична банкова сметка, тогава. Помислих, че си онзи, койот каза, че имал милион лева в банмковата (ако си този, пиши малко по ...абе не бъди толкова груб, просто искам да споделя информация и да ти помогна). Личната е по-трудна, защото освен, ако не купуваш често скъпи маркови часовници и5-звзни круизи за много хора, системата ще блокира всичко над 10-15 000 лева, в зависимост предишните ти харчове (или липсата им).
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 78 Откъде да знаем, че ти получаваш заплата? Може да си инвалидизиран след изслезвания в онова, веселото медицинско заведение и да си седиш у дома по цял ден пред компютъра, убеден, че имаш сигурна гаранция, дадена ти от самия Господ Бог.
81
0
 
1
 
! Отговори
79 преди 4 месеца
Какво грешно казах?
80
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 66 преди 4 месеца
Има такива лелки откачалки. Действайте с чувство за хумор. Сложете и вие пред вратата й каквото ви дойде наум, после пуснете слух, че в бежанските лагери имало някакви много силни магьосници, афгански, сирийски, сомалийски или каквито там кажеш. После добавете, че се носи слух, че някой от комшиите си е продал автомобила, за да може да плати на такъв магьосник да му приготви нещо, което да сложи пред нечия врата, ама не се знае пред чия. После гледайте сеира на тази ваша съседска "магьосница".
79
0
 
6
 
! Отговори
несебърец преди 4 месеца
На метри от моите камери се запали автомобил, а след няколко дни откраднаха касетата с парите от кафемашина. В нито един от двата случая, родната Полиция не дойде да види и копира записите.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 76 - АЙе, човъкт пак почна да се заяжда и да те напада ... Братле, с тоя само гаври и нищо друго!
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Баба даваше пари - Баба ти очевдино не е минавала из софийското метро, да види колко народмоли за пари и какво прави с тея пари после ...
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 76 Че кой вече няма банкова сметка? На теб заплатата по какво ти я превеждат, пъпеш?
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До още нещо - На мен любимите ми са разни, дето искат да се покажат, че са голяма работа и ползват карта или чип (да, да, в картата има чип ...) или още по-зле - ПИН КОД, за да си отключат вратата и си мислят, че картата не може да бъде клонирана или че пина, не може да бъде видян в тъмното от 100 метра с модерна камера, или че ключалакта им за 150 лева е "непробиваме" за хакерски атаки ... или дрелки.
74
1
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 4 месеца
Въпросът е дали изобщо имаш банкова сметка? Защото, ако нямаш, наистина никой не би могъл дати я източи, вЕрваме ти :)

Спонсорирани публикации