Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците

Крадците нямат предпочитан район на София
16 дек 2023 14:45, Елка Василева
98
Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците
Снимка: архив, БГНЕС

Всяка година по Коледа и Нова година хиляди хора пътуват, оставяйки домовете си празни.

От полицията в София напомнят, че често това се използва от крадците, които влизат в празните жилища и крадат злато пари и техника.

Марио Киричков от Криминална полиция заяви пред БНР, че жителите на София не е добре да оставят апартаментите си без надзор по празниците и да не се хвалят в социалните мрежи за наличието на пари, скъпи вещи или автомобили.  

„Празниците са по-рисково време. Криминалният контингент си набавя информация, че в някое жилище се съхранява голяма парична сума или златни накити.

Крадците нямат предпочитан район на София“, казва Марио Киричков и добавя, че информацията крадците си набавят чрез близки на лице, което демонстрира благосъстоятелност.

А ако евентуално хората са се похвалили къде ще пътуват за празниците в чужбина за по-дълго време, това със сигурност ще доведе до кражба от жилището, каза още Марио Киричков.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще пътувам . До франк фурт на Майн чак . И дан вземете да на оберете?
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
... Относно хвалбите за бижута и други ценности - в това отношение най-устати са жените, само за да се похвалятна съседки, приятелки, колежки.Така се разнасят клюки кой какво притежава.През последните 20-ина години неколкократно се чуха и еднотипни истории за завистливи момичета, които съвсем умишлено информират квартални апашчета или други подобни относно златните бижута,притежавани от семействата на други девойки, на които завиждат.От криминалните хроники научавахме за подобни разкрити случаи.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 15 - Явно е била с покритие или онбзи е бил прекалено слаб ... предпиемач, стореж на зелено харизан, слушал жена за бизнес решения ... Ами норамлно е, да пропадне така ... Знам няколко предприемача, дето ей тая убавица, ще е като в приказката, дето им вграждали сянката в зида, ама за нея няма да е само сянкта ..
45
2
 
1
 
! Отговори
Хлебарка ф верига преди 4 месеца
Искам някой път и аз да се хързулна поне един път по снега в някой патронски курОрт . Ама началник смяната не пуска мене в отпуска по празниците. Иска още работа работа и пари пари.
44
1
 
2
 
! Отговори
До 1 и 3 преди 4 месеца
Не е много лесно да опазиш в тайна местоработата си. Все някой знае и коментира. Но е вярно това, че в никакъв случай не бива да казваш какви спестявания имаш. Някой по-долу пита как ще му вземат парите от банката. Има как. И не непознати апаши, а нахални роднини или уж-приятели ще ти се затръшкат, че загиват, ако не намерят еди-какъв-си заем, а по някаква причина не могат да го искат от банка. Ти го даваш и после чакаш да ти върнат парите. Накрая можеш да пиеш една студена вода. Относно ......
43
0
 
3
 
! Отговори
От хората преди 4 месеца
Да променим Конституцията ,да запишем ,че собствеността е абсолютно неприкосновена и при защитата й не се носи отговорност за последствията. Апартаментите отворени ще стоят,защото страхът казват лозе пази,влизаш,но не се знае как ще излезеш.Е,ще намалее работата на адвокати,съдии,полиция ,но какво от това .
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 44 - Ако не си мутра и кажеш на някого, че ще преведеш пари, защо трябва да е пробелм? Би ли обяснил? Само мутрите, престъпниците и шпионите биха се крили толковаза 40-50 000 лева.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не-щастник!
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 40 Значи аз съм мутра ако кажа по телефона на някой че ще му преведа в банковата сметка някакви въшливи 50 бона??? Айде бееее???
39
1
 
1
 
! Отговори
37 преди 4 месеца
До Лорд Еблио - Не знаех, че гей се счита за обида. Чакай да си извадя календара и да задраска 2023-та и да напиш 1923-а, че си личи, че в момента съм въвлечен в информационен обмен, с човек, чиято артикулация никога не е напускала сеслката седянка.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 38 - Поне пиши правилно, преди да преписваш на другите ментални проблеми!
37
0
 
2
 
! Отговори
Лорд Еблио преди 4 месеца
37 Абе гей *** ако продадеш имота си за много Хари и ушев предаде информацията на крадците ще те дебнат да те ебнат неразбираш ри?!Аутист ли си че това е лична информация?!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 38 - Не всикчи сме мутри, опериращи в тъумното ...
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 35 Ами като ще говориш за пари НИКОГА не го казвай по телефона, а САМО на 4 очи. Това и 5 годишните го знаят! Аман от маааалоумници!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"И каква информация можеш да придобиеш за парични преводи, че да ме обереш?" - Говори за бъдещи парични преводи. Умният бизнесмен и лидер, никога не иска действията му да са очевидни, преди да са станали факт.
33
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 4 месеца
Не е така. Аз имам много оправна майка, храбра, войнствена когато се наложи, с бистър ум е. Веднъж на вратата позвънил някакъв и започнал да й обяснява нещо за томбола, предназначена за пенсионери. Усетила, че нещо не е в ред и решила да го изобличи, като го разпита по-подробно. Но пържила нещо и му казала "Момент, за изключа печката и се връщам." Върнала се, него го няма, нямало го и портмонето от чантата й, която била на окачалката и то под палтото й. Проявила е наивност и олекна с 30 лв.
32
1
 
2
 
! Отговори
Ушеф подслуива преди 4 месеца
Нерегламентирано телефоните на всички в България и ги следи.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 32 Асане, теб няма кой да те задмине по олигофренщина!
30
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 4 месеца
Хъбавичко ти го е казал!
29
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 4 месеца
До Анонимен 31 - Да ти кажа че и ти не си по умен...