Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

Инцидентът стана в Стара Загора
31 дек 2023 12:46, Александър Попов
463
Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

"Смятам, че баща ми е брутално убит. Той е убит. Ако вие сте успели да изгледате клипчетата, които ние много бързо свалихме, запазихме и ще представим където е необходимо на всички компетентни органи, виждам, че баща ми е брутално, зверски бит, пребит от полицаите на Стара Загора. Тези, от които ние би следвало да чувстваме закрила и сигурност. Виждайки всичко това, аз изпитвам по-скоро страх", заяви Борислава Пенева, дъщеря на бившия републикански шампион по борба Пламен Пенев. Той е 58-годишният мъж, който почина късно снощи след гонка в Стара Загора.

По първоначална информация на 30 декември 2023 г. в 20:45 ч. е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Още по темата
Около 21 ч. в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и почива. Причините за смъртта са в процес на установяване. Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота.

Борислава Пенева е разбрала за случилото се с нейния баща от своя съседка.

„Първоначално от полицията ми дадоха информация по неофициален път, тъй като звъннах на човек от полицията, който е и началник в полицията, но доколкото разбирам, не е точно главния им началник, който ме осведоми, че баща ми е загинал на място при ПТП“, разказа тя пред БГНЕС.

Дъщерята на починалия бивш републикански шампион по борба сподели, че е поискала да знае какво се е случило на място.

„След неколкократно зададени едни и същи въпроси какво се е случило с баща ми, кога и как мога да го видя, ми обясниха, че няма как да го видя, защото той вече бил в Съдебна медицина и да се обърна към д-р Стаматов, който впоследствие разбирам, че е същият, който прави съдебната експертиза и на случая „Дебора“, каза тя.

Пенева обясни, че се е опитвала да се свърже с 2 РУ и е получила отговор от дежурната на 112, че дежурният на 2 РУ не желаел да разговаря с нея.

Жената е категорична, че баща ѝ е убит. „След този побой, няма място за друго мнение“, добави тя.

Пенева сподели, че баща ѝ е имал проблеми със здравето повече от 10 г., но е приемал медикаменти. Тя го определи като „изключително отговорен, честен и добър човек“.

„Но каквото и да е станало, независимо каква е причината, резултатът е фатален и ние не можем да го върнем. Единствено господ има правото да дава и да отнема живот. Баща ми е изключително сериозен и отговорен човек, много стриктен, много праволинеен. Не употребява нито алкохол, нито наркотици. Той е бивш спортист и това говори много повече за него, да не говорим, че е бил и няколко пъти републикански шампион по борба“, каза още Пенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Един състезател по-малко... Да не бе бягал, щеше да е жив ножовадеца!!!
344
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шокиращо е че всички медии разпространяват една и съща версия защитаваща убийците.Това е ужасно!! Тоя човечец е ликвидиран от една побесняла тумба.зверове.И не ми пробутвайте глупости от рода на това заплашил с нож. И с гранатомет да е заплашил си има съд. Отделно това са глупости. Борец не му трябва нож за да се справи с пикливи ученици а ако се налага ги ошамарят. Всичко е фалшиво в тая история а лумпенизираните шапкари трябва да лежат ДОЖИВОТ !!
343
12
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 4 месеца
До 347 АнонимнияЯвно си от феновете на Путин,щом говориш глупости...в какво е бил обвинен бандита-борец?Ти сериозен ли си,или мало...н,не виждаш ли че не се подчинява на полицейско разпореждане,какво очакваш ,да му се молят да не бяга ли...?Гледах видеото ,няколко пъти,не виждам да стрелят по него,че да го умъртвят...и кой каза че полицаите са го убили?Айде марш в Коми да береш дърва и да спиш в землянка...
342
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма как да се сравняват американските куки и нашите . Там са професионалисти и всичко се заснема от камера. В България са комплексари,без кардио ,помислили се за голяма работа и над нещата! Затвор за всички
341
0
 
6
 
! Отговори
Маноле преди 4 месеца
Най факаните чингета са у СъТъ.Загоре
340
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До СТРАНДЖАТАс еничарски манталитет и връзкарско подмазване
339
10
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 месеца
За съжаление българските полицаи си останаха с еничарския манталитет от времето на комунистическия режим а също с ниският интелект от същото време.
338
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ НЕ СМЕЯТ ДА ВДИГНАТ РЪКА НА МИГРАНТИТЕ? ЗАЩОТО ОНИЯ СА МНОГО, ОРГАНИЗИРАНИ И ВЪОРЪЖЕНИ. ПОСЛЕ БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИЦАЙ ЩЕ ИСКА ДА ОТИДЕ В ЧУЖБИНА И ТАМ НЯМА КОЙ ДА ГО ОПАЗИ. ЩЕ СЕДИ КАТО ЗАТВОРНИК В БЪЛГАРИЯ ЦЯЛ ЖИВОТ. А ДА УБИЯТ БЪЛГАРИН Е БЕЗНАКАЗАНО ИЗГЛЕЖДА.
337
3
 
10
 
! Отговори
Само да попитам преди 4 месеца
Кога има ГОНКИ. Колко граждани са убити при подчиняване на "стоп палка" Хайде стига с тия адвокатски номера. Видяхме ги, виждаме ги какво сътворяват в правовия ред. А те са най-многобройните от 200 и 40-десетте. Знаем кои и как завършваха и завършиха. В тая територия-наречена държава не всички са ***.-л-о ум-ници, които с протекции и конспиративна политика завършиха само за да "приватизират"
336
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонименбългарските полицаи не смеят да убиват бежанците защото после ще отидат при тях да им търсят прошка заедно с родата си
335
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако бяха убили ром, днес цялото гето щеше да е пред районното. Българските овце обаче са отстрелвани поединично, а стадото пасе и не реагира.
334
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бусове с мигранти удрят патрулки, убиват куки, но никой не ги закача. Виж, българите се умъртвяват на място.
333
3
 
23
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 месеца
АКО ТОВА СА ПОЛИЦАИ ЗНАЧИ ОСАМА БЕН ЛАДЕН Е ФИЛАНТРОП.
332
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Полицаите са мутри, принудени от мързела и пълнати си умствена неспособност да наденат униформата за да я използват за лична облага.
331
15
 
14
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Всички знаем борците какви са - мутри!!! Въобще не съм изненадан, че полицаите са били принудени да действат агресивно! Със сигурност мутрата се е правил на много велик и е заплашвал с ББ или някой друг.
330
12
 
25
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 месеца
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И СЪМ УЖАСЕН КОЛКО МНОГО СА С ПРОМИТИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ МОЗЪЧЕТА. НА ВИДЕОТО ОТЛИЧНО СЕ ВИЖДА КАК УНИФОРМЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ УБИВАТ ЧОВЕКА.ЗАЩО ГИ ЗАЩИТАВАТЕ ДОБИЧЕТА?АКО Е ВАШИЯТ БАЩА ,СЪПРУГ ИЛИ СИН КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ?
329
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В БЪЛГАРИЯ ПОЛИЦАИТЕ И РОМИТЕ СА РАЗЛИЧАВАТ ПО УНИФОРМИТЕ.
328
19
 
12
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 месеца
Крайно време е да се научим че трябва да се подчинявяме на полицейските разпореждания! Не може всеки да си пправи каквото иска ! Нали ще ставаме правова държава? Иначе би трябвало да можем да бием и стреляме по полицааите!
327
2
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Предстоят ви още 5-16 години бойковизъм, през които Банкянския иддийодтин ептен че откАчи - шизофренията му съвсем че се развинти от ЕГН-то и че превърне страната в още по-голем кеннев от тоя, който беше през второто му царуване. И накрая че се чудите как да се отървете ит него, защото лекарите че го крепат на системи и маркучи, за да може да убива до 88 години.
326
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затов човек тябва думее да кари да стреля, че да може да бяга от куките.