Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

Инцидентът стана в Стара Загора
31 дек 2023 12:46, Александър Попов
463
Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

"Смятам, че баща ми е брутално убит. Той е убит. Ако вие сте успели да изгледате клипчетата, които ние много бързо свалихме, запазихме и ще представим където е необходимо на всички компетентни органи, виждам, че баща ми е брутално, зверски бит, пребит от полицаите на Стара Загора. Тези, от които ние би следвало да чувстваме закрила и сигурност. Виждайки всичко това, аз изпитвам по-скоро страх", заяви Борислава Пенева, дъщеря на бившия републикански шампион по борба Пламен Пенев. Той е 58-годишният мъж, който почина късно снощи след гонка в Стара Загора.

По първоначална информация на 30 декември 2023 г. в 20:45 ч. е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Още по темата
Около 21 ч. в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и почива. Причините за смъртта са в процес на установяване. Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота.

Борислава Пенева е разбрала за случилото се с нейния баща от своя съседка.

„Първоначално от полицията ми дадоха информация по неофициален път, тъй като звъннах на човек от полицията, който е и началник в полицията, но доколкото разбирам, не е точно главния им началник, който ме осведоми, че баща ми е загинал на място при ПТП“, разказа тя пред БГНЕС.

Дъщерята на починалия бивш републикански шампион по борба сподели, че е поискала да знае какво се е случило на място.

„След неколкократно зададени едни и същи въпроси какво се е случило с баща ми, кога и как мога да го видя, ми обясниха, че няма как да го видя, защото той вече бил в Съдебна медицина и да се обърна към д-р Стаматов, който впоследствие разбирам, че е същият, който прави съдебната експертиза и на случая „Дебора“, каза тя.

Пенева обясни, че се е опитвала да се свърже с 2 РУ и е получила отговор от дежурната на 112, че дежурният на 2 РУ не желаел да разговаря с нея.

Жената е категорична, че баща ѝ е убит. „След този побой, няма място за друго мнение“, добави тя.

Пенева сподели, че баща ѝ е имал проблеми със здравето повече от 10 г., но е приемал медикаменти. Тя го определи като „изключително отговорен, честен и добър човек“.

„Но каквото и да е станало, независимо каква е причината, резултатът е фатален и ние не можем да го върнем. Единствено господ има правото да дава и да отнема живот. Баща ми е изключително сериозен и отговорен човек, много стриктен, много праволинеен. Не употребява нито алкохол, нито наркотици. Той е бивш спортист и това говори много повече за него, да не говорим, че е бил и няколко пъти републикански шампион по борба“, каза още Пенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Барон Мюнхаузен (345)Ти или не си гледал видеото или си турбо-дебилен! Освен това някой разбра ли в какво е виновен преследваният?!Съд ли се произнесе?!Смъртното наказание ли върнахме?!Ти крИтен ли си или ДА?!
324
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпроса е ЗАЩО премиера и партийни лидери МЪЛЧАТ?!?!Следва Защо БЕ?!?!?!Стават СЪУЧАСТНИЦИ !!
323
12
 
8
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 4 месеца
Тука вярно е останал лош генетичен материал...А.Х трябваше да прочисти държавата ни,от унтери,сега щяхме да живеем в правова държава,в която закона щеше да се спазва.Не може ,едно ***,наркомани да обвиняват полицаите че си вършат работата,и откъде разбраха че точно те са убили ,престъпника?
322
2
 
12
 
! Отговори
До 333 преди 4 месеца
"Kогато изследвания показват че българите са функционално неграмотни се възмущаватИ, нали?!" Не се възмущавам, аз си го зная, че е така. Не ми е ясно как и моят коментар е наравно с другите в демонстрация на функционална неграмотност. Как съм манипулиран от тролчетата също не става ясно. Споделил съм впечатленията си на база на видеото и на база на коментарите. Според мен водача е крив, за дето не е спрял. Според мен и полицята не трябваше да го бият до смърт. Привидно противоречие ли ви мъчи?
321
3
 
12
 
! Отговори
Инспектор Стрезов преди 4 месеца
като се е блъснал с кола къде да има рани? - по главата и гърдите, краката и ръцете. прилича на бой...що им е на плоцаите да го пребият? обикновенно битите знаят защо ги бият.
320
2
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 4 месеца
На некомпетентната и корумпирана власт!
319
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За подобни действия в САЩ и Западна Европа полицаите ще бъдат арестувани на мига, съдени и пратени в затвора за по 15-20 години. Но уви Бантустан не е демокрация а дива африканска губерния. И всички приказки за промяна и т.н. са залъгалки за наивници. Тройната коалиция вилнее в стил башибозук!!!
318
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кога ще се награждават полицаите, спрели този обезумял престъпник?
317
7
 
14
 
! Отговори
мвр-убийци! преди 4 месеца
Така е! "Никой не оправдава беглеца, но никой няма право да убива!!Схващате ли или ви трябват много жокери?!?!Толкова сте глОпави че не можете да пазите дори равновесие.Тотално деградирал и пр.ст народ, това сте българите!!"
316
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Свиквайте с Промяната към фашизъм. Мълчете си, защото ще ви вкарат в затвора за нарушаване на евроатлантическата ни ориентация. Всички недоволни от фашизма и говорещи срещу евроатлантическата мутроанадолска Сглобка са русофили, путинофили, агенти на Русия, врагове на НАТО и ЕС, приятели на Путин, Митрофанова, получават по 4 бона от Митрофанова.
315
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да се е предал бе, заслужено е.
314
10
 
22
 
! Отговори
да вметна преди 4 месеца
в някои държави в такава ситуация полицаите обграждат нарушителя с насочени и заредени оръжия ! сетете се каква е реакцията на полицаите ако нарушителя не се подчини на разпореждането им . а тези държави са цивилизовани и демократични . научете си задълженията и после правата , за да сте на ясно какво ви чака при неспазване . въпроса не е само да си щракате заемайки една или друга страна .
313
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той е българският Джордж Флойд. Жертва на Новия фашистки ред на Сглобката.
312
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички постове подкрепящи полицаите-Престъпници се пишат от троляци на БоЕко-Пеецки.
311
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До двете крайности (310)Когато изследвания показват че българите са функционално неграмотни се възмущаватИ, нали?! А сега ти демонстрираш как изглежда един функционално неграмотен както и останалите коментиращи.М/у другото тук ви манипулират платени тролчета.Никой не оправдава беглеца но никой няма право да убива!!Схващате ли или ви трябват много жокери?!?!Толкова сте глОпави че не можете да пазите дори равновесие.Тотално деградирал и пр.ст народ, това сте българите!!
310
6
 
12
 
! Отговори
Малко реализъм преди 4 месеца
Ако полицията, както и всичко останало тук не беше такава брутална корупция и своеволия, няма да има каквито и да е нарушители. Той може би е бил виновен, но огромна част от полицаите със сигурност имат много по-богато досие. Нали?! Да ви е честита новата!
309
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако някой бяга от полицията направо стреляйте и то с автоматично. Да се научат криминалите и наркоманите. Докато лошия ватериал не даде фира няма да има ред.
308
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 314... а Семерджиев като е карал бясно по малките улички, защо не е дал фира..
307
5
 
16
 
! Отговори
Борец преди 4 месеца
Пак ще пиша за неразбралите. От кое републиканско е шампион този човечец и откъде е известна тази информация? Титулованият борецът Пламен Пенев почина преди две години и имаше турнир в негова чест.
306
15
 
18
 
! Отговори
William Westmoreland преди 4 месеца
А защо лицето не е изпълнило полицейско нареждане да спре и да го проверят ! Адмирации за полицаите и представяне за награда, само така трябва да се действа твърдо и респектиращо !