Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

Инцидентът стана в Стара Загора
31 дек 2023 12:46, Александър Попов
463
Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

"Смятам, че баща ми е брутално убит. Той е убит. Ако вие сте успели да изгледате клипчетата, които ние много бързо свалихме, запазихме и ще представим където е необходимо на всички компетентни органи, виждам, че баща ми е брутално, зверски бит, пребит от полицаите на Стара Загора. Тези, от които ние би следвало да чувстваме закрила и сигурност. Виждайки всичко това, аз изпитвам по-скоро страх", заяви Борислава Пенева, дъщеря на бившия републикански шампион по борба Пламен Пенев. Той е 58-годишният мъж, който почина късно снощи след гонка в Стара Загора.

По първоначална информация на 30 декември 2023 г. в 20:45 ч. е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Още по темата
Около 21 ч. в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и почива. Причините за смъртта са в процес на установяване. Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота.

Борислава Пенева е разбрала за случилото се с нейния баща от своя съседка.

„Първоначално от полицията ми дадоха информация по неофициален път, тъй като звъннах на човек от полицията, който е и началник в полицията, но доколкото разбирам, не е точно главния им началник, който ме осведоми, че баща ми е загинал на място при ПТП“, разказа тя пред БГНЕС.

Дъщерята на починалия бивш републикански шампион по борба сподели, че е поискала да знае какво се е случило на място.

„След неколкократно зададени едни и същи въпроси какво се е случило с баща ми, кога и как мога да го видя, ми обясниха, че няма как да го видя, защото той вече бил в Съдебна медицина и да се обърна към д-р Стаматов, който впоследствие разбирам, че е същият, който прави съдебната експертиза и на случая „Дебора“, каза тя.

Пенева обясни, че се е опитвала да се свърже с 2 РУ и е получила отговор от дежурната на 112, че дежурният на 2 РУ не желаел да разговаря с нея.

Жената е категорична, че баща ѝ е убит. „След този побой, няма място за друго мнение“, добави тя.

Пенева сподели, че баща ѝ е имал проблеми със здравето повече от 10 г., но е приемал медикаменти. Тя го определи като „изключително отговорен, честен и добър човек“.

„Но каквото и да е станало, независимо каква е причината, резултатът е фатален и ние не можем да го върнем. Единствено господ има правото да дава и да отнема живот. Баща ми е изключително сериозен и отговорен човек, много стриктен, много праволинеен. Не употребява нито алкохол, нито наркотици. Той е бивш спортист и това говори много повече за него, да не говорим, че е бил и няколко пъти републикански шампион по борба“, каза още Пенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чета във всичко медии инфото за това убийство и имам гадното усещане че мисъл НУЛА в драскачите а източника е един и същ с конкретна опорка.Номера минава защото българите са изключително глОпав народ който можеш да го лъжеш когато и както си пожелаеш. Факта че един КрИтен от Банкя ви лупа отзад 15 години е показателен.
364
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 384Тъпир е баща ти, левак!!Такива функционално неграмотни като теб които след като прочетат два реда смятат че знаят всичко са в основата на разрухата в тази държава. Изпълзявате от провинциални колиби, отивате да берете портокали в Испания и вече с усещането за погопомазани.Див селянин който смята че като е научил аьбуката и вече е умник.Прочел драсканиците на друг провинциалист и вече е отворко.А това че не си разбрал нищо от прочетеното и че ви манипулират още от заглавието няма значе
363
8
 
28
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Щом не иска да излиза, значи не е опасен. Не е искал да излиза, защото не е искал да го бият. Най-нормалното нещо е да не иска да излезе да бъде ритан и убит. Полицаите да платят кръвнина и да влизат за 10 г в затвора.
362
6
 
10
 
! Отговори
До 382 преди 4 месеца
Прочети пак статията,тАпир!Виж и клипа,на който се вежда,че не иска да излиза,нАпир!
361
3
 
11
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 месеца
СМЯТАМ ЧЕ Е НОРМАЛНО УБИТ. АКО БЕШЕ БРУТАЛНО ЩЕШЕ ДА Е НА ПАРЧЕТА..НЕУЗНАВАЕМ МЬРТВЕЦ
360
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен (379) Абе Хохляк, ти как разбра че изобщо е заплашвал с нож?? Щото така го казаха по тАкАвизията ли?! Аман от първосигнални!!Отделно, дали не е искал да излезе от колата ти видя ли?!?! Или ти казаха шапкарите. Как е възможно цял един народ да е основно от невръстеници ?!?!
359
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо е заплашвал хлапета с нож? Важно е да се уточни това.
358
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Отговорен, честен и добър", но защо е решил, че за него законите не важат? Каже ли полицай да спреш, спираш. Щом е преценил, че трябва да те провери, ще излезеш от колата си. Толкова ли е трудно да се разбере?
357
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съчувствие спрямо дъщерята, загубила баща си. Но нека сама да си отговори на два въпроса: Защо този човек е бягал от полицията, след като са му дали знак да спре? Защо, след като са успели да го спрат, се е заинатил и е трябвало да се бият с него, за да го изкарат от автомобила? Ако не се беше държал така, сега щеше да е жив. А той дори е ранил полицай.
356
5
 
32
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
На видеото ясно са вижда как един полицай удря няколко пъти с палката.Със сигурност не удря по тавана на колата , а по главата на човека.ПТП не е имало. Убили са го защото им е нарушил спокойствието.Има доста такива потулени случаи на убийства.
355
5
 
32
 
! Отговори
виновен или не преди 4 месеца
човека си го пребиха с ритници на място, и всичко отново ще бъде покрито, замазано, заметено и каквото още там се сетите, но виновни, няма , в нашата полиция работят само професионалисти, те такива работи не правят.
354
2
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
И след като Бок-луко пукне, нема да моеме да излезнеме от комунистическия Му милиционеризъм още 30 години. Колкото се напъваме да излеземе от байтошовщината. Сега си мишкувайте и търпете троловете Му да ви промиват мозъка, после ше ревете
353
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО................ ПОЛИЦАИТЕ ВИНАГИ И НЕПРЕКЪСНАТО СА УБИВАЛИ БЪЛГАРИ ... СИГУРНО СА С РОМСКИ КОРЕНИ..... ЗА ПОЛИЦАИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЪД НЯМА И НЯМА ДА ИМА....ТЕЗИ УБИИЦИ СЕГА ЩЕ ГИ НАГРАДЯТ ....
352
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бивш борец...? Ясно!
351
3
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Предстоят ви още 5-16 години бойковизъм, през които Банкянския иддийодтин ептен че откАчи - шизофренията му съвсем че се развинти от ЕГН-то и че превърне страната в още по-голем кеннев от тоя, който беше през второто му царуване. И накрая че се чудите как да се отървете от него, защото лекарите че го крепат на системи и маркучи, за да може да убива до 88 години.
350
12
 
9
 
! Отговори
От хората преди 4 месеца
Коментари най-различни,но никой не пита категорично -защо е бягал.Бог да го прости, но българина трябва да се научи да изпълнява исканията на полицията. Язък за полицаите,ще ги разгонят ,защото са изпълнявали задълженията си.
349
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Барон Мюнхаузен... Тьпигьоз, първо никъде не се вижда, че не се подчинява, второ ако не се подчинява, трябва да го задържат жив и здрав. Каква тая тьпотия да го измъкнат насила от колата и да го убият. Такива като тебе са за убиване.
348
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Близките на убития да извикат съдебни лекари от Германия или друга немско говоряща държава а след това да съдят както държавата така и убийците.
347
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Медиите са превзети къде от глупост къде от корупция.България е ГЕТО!!Бягайте докато не сте пострадали.Тази територия е свършена.
346
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хаха екипа на дебора ще го изкара с лека телесна повреда и омрел от алкохол. то ф сз мафията на гроб е навсякаде с тяхна помощ им застроиха и паркове и градини и онея мишоци нищо не казват. милицията си има ценоразпис за рушветите на входа. имаше хора с откъснати крайници и всеки ден има катасстофи с някакви такива надрусани калинки. и се бутат пачки на прокурори съдии и журналисти, направо си е автономна криминална област.