БСП в атака: Знамето на Рожен се скъса, Радев да го подмени с пари от президентството

Държавни фирми били принудени да дават пари за пилона
3 яну 2024 15:46, Петър Бойчев
94
БСП в атака: Знамето на Рожен се скъса, Радев да го подмени с пари от президентството
Снимка БГНЕС

Родният трибагреник, който беше издигнат на пилон на връх Рожен, и предизвика силни дебати и противопоставяне, се е разкъсал. За това сигнализираха от БСП. В съобщението партията атакува открито президента. Пилонът бил вдигнат с пари от държавни фирми, които били принудени да даряват от служебното правителство под патронажа на Радев. Сега, казват от БСП, президентът трябва да се погрижи за подмяната на знамето с пари от президенството. Ако трябва, се казва още в съобщението, да се съкрати персоналът от съветници на Радев.
Ето съобщението, разпространено от партията до медии:

Миналото лято Родопите се сдобиха с пилон на Рожен, където и до днес се вее българското национално знаме. Проектът беше осъществен от Фондация „Наследство в бъдещето" под патронажа на президента Румен Радев и с щедрите финансови дарения, осигурени от служебното правителство. Детайл е, че държавни фирми бяха принуждавани да даряват, за да се реализират пропагандните цели на президента.

Идеята беше посрещната с широк обществен дебат и вместо да обедини нацията, успя да прокара поредния повод за разединение и скандали. Съоръжението беше открито тържествено в първия ден на събора "Рожен 2023" и Радев използва повода за поредното назидателно слово по патриотизъм и родолюбие. Дотук добре - имаме пилон и знаме. Обаче след като си тръгнаха репортерите и камери, които го снимаха, дойдоха важните въпроси. Кой и с какви пари ще поддържа скъпото съоръжение? Особено през бурните зимни месеци.

Кой ще следи за безопасността? Според изнесената през лятото информация, пилонът е устойчив на вятър до 180 км/ч, а миналата година ветрове в почти цялата страна бушуваха със 150км/ч и предизвикаха множество щети, а в планините беше още по-страшно. Знамето вече се закъса. От последните медийни публикации по темата за пилон „Рожен" става ясно, че близкият до Радев Симеон Караколев възнамерявал да свика съвет, за да се реши съдбата на съоръжението през студените месеци.

Първо, издигаме пилон, после се чудим какво ще го правим. Общинският съветник от БСП Иван Френкев зададе официално тези и много други въпроси на кмета на Община Смолян. Междувременно знамето издигнато на пилона „Рожен" вече се е разкъсало в краищата. Много родопчани предупреждаваха, че това ще се случи след първото влошаване на времето. До края на зимата скъсванията ще се увеличат, атмосферните условия тук са тежки – вятър, сняг, дъжд и слънце не прощават.

Пилон „Рожен" беше широко афиширан като повод за гордост и символ на обединение. Абсолютно недопустимо е върху най-високия пилон в ЕС да се вее скъсано българско знаме. Има едно достойно решение на проблема с поддръжката – след като е патрон и инициатор на проекта бе президента Румен Радев, президентската администрация да бъде ангажирана с подмяна на знамето поне два пъти в годината, или когато е необходимо. Средства в бюджета на Президентството ще се намерят.

Ако трябва да намали огромния брой съветници и секретари. Това е достойното решение. Ако ли пък президентът се скрие или дистанцира, това означава, че за пореден път е използвал родолюбието на българина за собствените си цели. Президентът дължи отговори. Разкъсаното знаме е символ на служебната му власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
знамето на Рожен ГО СКЪСАХА убедена съм в това
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руски агент за влияние подигра се и с Българското знаме синвола на нацията Радев го забучи на един голям пилон да го брулят и разкъсват ветровете и да се вее като п а р цал
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пилота избива комплекси за малоценност с тоя пилон родолюбието му е като накъсаното знаме да се вее като *** Малък злобен човечец с голям пилон обсебен и жаден за власт и величие
77
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Знамето ще се подмени и пак ще се вее гордо над Родопите.Другарите да си гледат жалката партийка.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова , как не се умори да злорадстваш и да си създаваш врагове . ! Ти не обединяваш , а разделяш , затова БСП изчезва . А може би това е указание от американското посолство !Ерам ме е от теб!
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цитат: <Кой ще следи за безопасността? Според изнесената през лятото информация, пилонът е устойчив на вятър до 180 км/ч, а миналата година ветрове в почти цялата страна бушуваха със 150км/ч и предизвикаха множество щети, а в планините беше още по-страшно.>. :)):)):))
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крадев няма да го смени, защото не му пука за знамето, но му пука за пилона, който е от невата истинска родина - Турция!
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той президента иска да закачи руския флаг на пилона, а Митрофанова е обещала да му даде руското знаме без пари. Така пРезидента вместо да съкращава ще си назначи още един съветник с руски паспорт.
72
1
 
2
 
! Отговори
ТТттт преди 3 месеца
До АнонименНямаш ли работа бе СЛИВА ЗА СМЕТ
71
2
 
2
 
! Отговори
ТТттт преди 3 месеца
До АнонименМлък анонимен КОПЕ??К
70
3
 
2
 
! Отговори
ТТттт преди 3 месеца
До УНИЖАВАМ русофилиМлък бе РОБЕ
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая интригантка *** как не се умори да сее злини и раздори?! Не миряса и на връх Нова година напомни за злобната си,*** душичка, заради която съсипа и БСП! Хистерясала е заради писанията,че Радев готви създаването на партия,която със сигурност ще помете и малкото,останало от БСП! А издигането на пилона и БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ беше страхотно решение и изпълнение! В безпътицата,в която ни потопиха продажните управници,поне БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ да ни напомня за хилядолетната история на РОДИНАТА ни!!
68
0
 
1
 
! Отговори
ТТттт преди 3 месеца
До АнонименКато ги говориш тия глупости първо провери от къде са парите
67
0
 
10
 
! Отговори
Удо преди 3 месеца
Интересно!В Турция защо ли с години,не съм видял скъсан национален флаг!!! Питайте,кухата лелка Нинова.Може и да знае,за което силно се съмнявам!
66
0
 
7
 
! Отговори
Берко преди 3 месеца
Корни,вчера в тоалетната на Рожен,нямаше тоалетна хартия,че да знаеш де,няма само да папаш на софрата!Не се наяде и с глупости!
65
0
 
4
 
! Отговори
Берко преди 3 месеца
***,вчера в тоалетната на Рожен,нямаше тоалетна хартия,че да знаеш де,няма само да папаш на софрата!Не се наяде и с глупости!
64
0
 
6
 
! Отговори
Огито преди 3 месеца
Тя държавата се покъса и скъса тотално,ние плачем за юздата! Всичко е изтърбушена ***,но явно много от управляващите оли го френи имат интерес от това!Чакайте ордите и вижте цвета на знамената!
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами пилона не е издигнат от Радев, Корнела както винаги не играе честно.
62
3
 
5
 
! Отговори
Вече няма разходи преди 3 месеца
Ако чак толкова се пестят, въпреки че не трябва да се скъпят толкова на дребно, могат да издигат и развяват знамето само в дните около фестивала. Но има кой да ушие и ново знаме. Сетете агитките се по стадионите какви големи платнища разпъват на някой мачове, покриващи цели сектори. Едва ли са особено скъпи. Какви глупости говорят БСП? Парите за конструкция, транспорт на тежка технка на връх планината, бетон, желязо, основи - ВЕЧЕ СА ПОХАРЧЕНИ!! Сега има едно хубаво знаме на едно хубаво място.
61
6
 
6
 
! Отговори
Справедлив преди 3 месеца
До АнонименСлушай, анонимник! Аз не съм НПО. И не бях съгласен закъсали държавни фирми като БДЖ да ръсят пари за пилони. Това са пари от бюджета.Не всеки, който не е съгласен с вас е платен.