В Ямбол на бунт срещу център за бежанци

Сградата била на 10 метра от детска градина
18 яну 2024 16:25, Петър Бойчев
61
В Ямбол на бунт срещу център за бежанци
Снимка Фейсбук

Жители на Ямбол протестират срещу Центъра за временно настаняване на мигранти в Ямбол, предава bTV. Той е по проект на БЧК и се намира на 10 крачки от двора на детска градина. На 20 метра от него пък има и училище.

От БЧК отказаха коментар за bTV по темата с аргумента, че няма да говорят преди официалното откриване на центъра за временно настаняване на мигранти.

Хората с малки деца са най-загрижени, защото не е ясно дали настанените в центъра ще са със свободен режим или ще стоят заключени в сградата.

"Нашето притеснение е, че това място между двата най-населени квартала в града не е място за такъв миграционен център. Ако в сградата бъдат настанени бежанци от войната в Украйна – добре, но тази война ще свърши и след това не се знае какви хора ще бъдат приютени тук", обясни Ивайло Симеонов, общински съветник от "Бъдеще за Ямбол".

Все пак в Ямбол има и хора, които не са против настаняването на чужденците, но с уговорката те да са майки с деца, а не мъже с неясно криминално минало.

"Аз съм за настаняването на бежанци в този център, но искам да уточня, че тази точка беше вкарана извънредно в дневния ред на заседанието на Общинския съвет. На нас ни беше обяснено, че ще има две-три семейства, който ще бъдат временно тук, след което ще бъдат закарани другаде", обясни Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Лъжи, лъжи преди 3 месеца
За 2-3 семейства строят център. Кого лъжат? Обсъждане- едва след свършен факт. Това пък е наглост. Лъжата днес е превърната в най-голямата ценност у нас. Забележете, че правят каквото са си намислили, криво,право-няма значение. Никакъв страх от народа. Защо ли?Абсолютно сигурни са, че няма да се противи. Така ли е или да?
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз настоявам новите бежанци да се настаняват в хотелите по морето и планинските курорти, при същите условия за собствениците, които гарантираше правителството за украинските бежанци.И едните са бежанци, бягащи от война, и другите също.Украинците не бяха настанени в центрове за бежанци, логично и честно е и афганистанците и сирийците да са в хотелите.Нали Бог ни е създал равни.
48
0
 
2
 
! Отговори
Горките хора... преди 3 месеца
Естествено, че ще са на свободен режим! То навсякъде е трагедия, но там има и база, а сега и този ужас...
47
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Ще докарат талибаните от Австрия.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горките.Там искаха и натовска база да правят.Кофти.
45
0
 
8
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Ямбол , голям лечител живее там , зове се Динко , слечите проглеждат , сакатите прохождат. ДинкУ ги хваща , Анита Мейзер ги връзва !
44
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
Да ги настанят в блок 20
43
0
 
12
 
! Отговори
Шорош Денк0ФФ : преди 3 месеца
"Това е дискриминация!Да се махне българския език от училищата и да се преподава на афганистански и сирийски,за да не се чувстват дискриминирани децата на 100 хил мигранти! Веднага да им се дадат европейски социални помощи и да се настанят в петзвездни хотели!!! Да им се осигурят СПА процедури,масажи,педикюр,маникюр,ол инклузив хранене и пълен достъп до детските ясли и детски градини за задоволяване на спацифичните им нужди! Също така да им се раздадат нови автомобили за удобство и мобилност!"
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То ,че ще ги гледаме е ясно. Поне да ги храним със свинско ,че е по евтино. и който оцелее.
41
0
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 3 месеца
Със сигурност има хора, които говорят езика им. Не могат ли да обяснят, че тук свободно разхождаща се жена не е плячка, а човек, отишъл да изкара прехраната на семейството си и ще ще има бой, ако изнасилят? Лесно е - пипнеш ли, чупят глава. Защото при тях жената винаги трябва да е придружена, иначе е обект на нападение - т.нар. male guardian
40
1
 
25
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Абе какъв център за бежанци бе? Да го построят в Турция, от където идват бежанците! На границата да се стреля на месо! Да видим дали и един бежанец ще припари до България. От там Австрия като види как пазим границата и директно в Шенген!
39
1
 
25
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 3 месеца
Нема бунт!;))) Искате ЕС получавате фес!;)))
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 29 - Лесно се фалшифицира, като 1/5 от населението му пука, друга 1/4 е по команда ...
37
0
 
7
 
! Отговори
Зелен мозък преди 3 месеца
До 38 - Не ни е до тях .. ЕС не дава пари, а ние не сме точно хора, че да ни пука за хора ...
36
1
 
31
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Кой им плаща заплатите на БЧК? Явно не са данъкоплатците на България. Как така ще коментират след като открият въпросният център, нали хората точно това искат - центъра да не бъде открит.......
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ямболлл е града ...
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да направят един приют за бездомни вместо център за бежанци.
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са гостите на Денков. Посрещнете ги с плюшени мечета и плакати "Уелкъм". Айде, честит ви Шенген. Честита ви сглобка.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименПърво се научи да пишеш и тогава коментирай.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименАнонимния "буреняк"се изказва неподготвен.