В Ямбол на бунт срещу център за бежанци

Сградата била на 10 метра от детска градина
18 яну 2024 16:25, Петър Бойчев
61
В Ямбол на бунт срещу център за бежанци
Снимка Фейсбук

Жители на Ямбол протестират срещу Центъра за временно настаняване на мигранти в Ямбол, предава bTV. Той е по проект на БЧК и се намира на 10 крачки от двора на детска градина. На 20 метра от него пък има и училище.

От БЧК отказаха коментар за bTV по темата с аргумента, че няма да говорят преди официалното откриване на центъра за временно настаняване на мигранти.

Хората с малки деца са най-загрижени, защото не е ясно дали настанените в центъра ще са със свободен режим или ще стоят заключени в сградата.

"Нашето притеснение е, че това място между двата най-населени квартала в града не е място за такъв миграционен център. Ако в сградата бъдат настанени бежанци от войната в Украйна – добре, но тази война ще свърши и след това не се знае какви хора ще бъдат приютени тук", обясни Ивайло Симеонов, общински съветник от "Бъдеще за Ямбол".

Все пак в Ямбол има и хора, които не са против настаняването на чужденците, но с уговорката те да са майки с деца, а не мъже с неясно криминално минало.

"Аз съм за настаняването на бежанци в този център, но искам да уточня, че тази точка беше вкарана извънредно в дневния ред на заседанието на Общинския съвет. На нас ни беше обяснено, че ще има две-три семейства, който ще бъдат временно тук, след което ще бъдат закарани другаде", обясни Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И къде е Динко и ямболии!ааа да танцуваха ямболски буреняк и се правеха на мъже!
29
0
 
20
 
! Отговори
ЗАЩО преди 3 месеца
Във всеки Областен Град се строят такива сгради - очакваме 100 000 новодомци от Сирия , Ивицата Газа , Пакистан , Йемен , Сомалия .
28
15
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
Българките от български произход са си разтворили широко краката за младите Афганистанци , Сирийци, Виетнамци и Африканци . Така , че каквито и протести да демонстрират българските "" хубавци " от български произход ще си останат само като комедиен спектакъл на накърненото им мъжко достойнство .
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като се самозапалят два три пъти тapaмбykuте и до там.
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До:27__само ти ли не разбра че изборите ги фалшифицират.Почти никой не гласува за зглобката даже те си го казаха на изтеклия запис."Изборите са ала-бала"
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали ще ги социализират, в скоро време може и по домовете ни да ги настанят. А трябва да си ги прибере, който ги викна. Тук не са канени.
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо гласувате за Продажници и после се оплаквате? Избори, избори, избори, все избирате Продажниците от Сглобката.
23
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не желае мигранти. Да ги настанят при Меркел и всички управляващи на най-високо ниво от Брюксел, които позволиха това.И никой от тези хора да не се чуди защо се надигат националистически движения.
22
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мигрантите трябва да бъдат пизлвани за евтина рабитна рука, да гледат в земята и да говорят на "да, господаряьо Българина" мууухаххахахахахахаха
21
1
 
18
 
! Отговори
Месия преди 3 месеца
..само когато ислямът владее целия свят, само тогава ще дойде техния Месия. Мисля, че имат някакво подобно вярване. Така, че не са ви виновни евреите. Виновни са слабите, подкупни европейски политици, които искат евтина работна ръка и на които им се плаща да приютяват мигранти във военна и оплодителна възраст. Бяла Европа се счита за земята на християнството. Затова е основна пречка, заедно с евреите, Месията им да дойде. Промити религиозни фанатици..
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"НЯМА НИТО ЕДИН ИЗРАИЛТЯНИН,КОЙТО ДА ХУКНЕ ДА БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТТА СИ ПРЕД РОДИНА И НАРОД...НИТО ЕДИН" - Тотал щета си батенце ..
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябваше в Сливен, то там бял човек няма.
18
0
 
40
 
! Отговори
Шегата настрана преди 3 месеца
Мъжете от Близкия и Средния Изток, особено тези, които идват от дълбока провинция, гледат ококорено тукашните жени. Като жени-обект на сексуален интерес те схващат и момичета на по 9-10 години, и дами след менопауза. Това трябва да се има предвид, защото тези мъже отдавна не са били със съпругите си или пък са още ергени. Не ми се мисли какво може да се случи. Затова не бива да са близо до училище, нито да са на места, където за нас е нормално да се движат непридружени от мъж жени.
17
0
 
29
 
! Отговори
Продължава П*омията преди 3 месеца
Промяната е абсолютен факт!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чакаме само да оди някой наанка ке го колиме ... Па га стани тюану ке го запалиюме
15
2
 
16
 
! Отговори
ФлякФ преди 3 месеца
Екзекутирайте ги за предателство.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
по почина на Австрия,ако всички ни върнат регистрираните у нас мигранти,влезли по сухопътна граница представяте ли си какво ще стане,от юг прииждат,те от запад ни ги пращат още..
13
16
 
5
 
! Отговори
Месия преди 3 месеца
Израел е мултикултурна държава. Тм живеят евреи, араби, друзи, бедуини, християни, мюсюлмани, юдеи, бели, маслинови, черни. Работят и спазват законите. Терористите биват арестувани и наказвани със затвор. Там военни и полиция не си поплюват. Както сега наказват палестинците за 07.10. Като заплашват, че ще го направят отново и отново в Израел и в целия свят. Евреите не са написали Корана и задължението на всеки ислямист да води джихад, защото само когато..
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бунт = една жена не харесва идеята. Добре, че въстание не е...
11
1
 
36
 
! Отговори
интерес преди 3 месеца
В момента кой е шефът на БЧК и къде живее?