В Ямбол на бунт срещу център за бежанци

Сградата била на 10 метра от детска градина
18 яну 2024 16:25, Петър Бойчев
61
В Ямбол на бунт срещу център за бежанци
Снимка Фейсбук

Жители на Ямбол протестират срещу Центъра за временно настаняване на мигранти в Ямбол, предава bTV. Той е по проект на БЧК и се намира на 10 крачки от двора на детска градина. На 20 метра от него пък има и училище.

От БЧК отказаха коментар за bTV по темата с аргумента, че няма да говорят преди официалното откриване на центъра за временно настаняване на мигранти.

Хората с малки деца са най-загрижени, защото не е ясно дали настанените в центъра ще са със свободен режим или ще стоят заключени в сградата.

"Нашето притеснение е, че това място между двата най-населени квартала в града не е място за такъв миграционен център. Ако в сградата бъдат настанени бежанци от войната в Украйна – добре, но тази война ще свърши и след това не се знае какви хора ще бъдат приютени тук", обясни Ивайло Симеонов, общински съветник от "Бъдеще за Ямбол".

Все пак в Ямбол има и хора, които не са против настаняването на чужденците, но с уговорката те да са майки с деца, а не мъже с неясно криминално минало.

"Аз съм за настаняването на бежанци в този център, но искам да уточня, че тази точка беше вкарана извънредно в дневния ред на заседанието на Общинския съвет. На нас ни беше обяснено, че ще има две-три семейства, който ще бъдат временно тук, след което ще бъдат закарани другаде", обясни Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
46
 
! Отговори
Сашо преди 3 месеца
Две-три семейства и правят нов център ? То от това е ясно, че не им е чиста работата на бЧК
9
2
 
28
 
! Отговори
До Веселин преди 3 месеца
Евреите в чужбина подкрепят мултикултурализма, отворените граници, борят се срещу ксенофобията и т.н. В Израел обаче са турбо националисти.
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А кога гласувахте за сглобката ГЕРБ-ППДБ-ДПС, къде ви беше акъла, а сега се бунтувате. На изборите им бийте шута на тези ***.
7
1
 
57
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
БЧК нямало да говорят преди официалното откриване на центъра. Че после какво има да говорят, то всичко ще е свършило. Изобщо, сегашната "власт" си прави каквото иска, като или нищо не съобщава на населението, или "не коментира", или най-нагло лъже. Затова сегашната "власт" ще яде много як лобут от хората. И Посолството няма да може да помогне...
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само политиците искат мигранти, като им лепват етикета "бежанци". Народа не ги иска. И то не само в нашата страна, а в цяла Европа е така. После пак кажете, че живеем в демокрация, че НС е избран от народа за да защитава интересите му, и че правителството не хвърля тези интереси в кофата за *** веднага щом бъде избрано!
5
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на академик Денков и на великия г-н Петков. Това е изискване за въздушния Шенген и е БЕЗУСЛОВЕН УСПЕХ! Сега ще имаме и евтина работна ръка и осеменители от Африка и Азия. Мъдри политически ходове! Хубаво е също и, че нямаме ясна дата за Шенген, нека първо да направят такива центрове във всеки град и после като няма вече Шенген ще получим и тази бленувана дата. През това време друг мъдър политик - г-н Блеър ще лобира за нас пред ЕС. Нищо, че Англия вече не е в ЕС и Шенген! Браво, мъдри неща
4
1
 
60
 
! Отговори
Родители преди 3 месеца
И кой е разрешил този център да се ползва от бежанци близо до д. градина и училище? Нима няма други сгради в Ямбол? Има , но всичката ни работа е такава. Българска и недомислена. Дано им се върне на такива управници тъпкано.
3
15
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Хайде сега да се намерят пак някакви луди ,които да бълват,че израелтяните управлят света,че са лоши хора и прочее.Обърнете в имание ,че Израел се бори на шест фронта и НЯМА НИТО ЕДИН ИЗРАИЛТЯНИН,КОЙТО ДА ХУКНЕ ДА БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТТА СИ ПРЕД РОДИНА И НАРОД...НИТО ЕДИН! В противовес всичките тия араби,азиатци,бивши съветски мързели и латиноамериканци създават умишлено конфликти,за да нахлуят в Европа и САЩ. Докога! А Правителството излъга,ще не се строят бежански лагери.Вън от България и Европ
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На бежанците само пръчка да знаят кой командва иначе оправия няма.
1
6
 
20
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Браво