Helpbook сигнали: Паркиране в училищен двор, безогледно строителство...

Подайте сигнал в платформата, ако видите нередност
27 яну 2024 21:30, Анисия Иванова
16
Helpbook сигнали: Паркиране в училищен двор, безогледно строителство...
Снимка: Helpbook

Зимната обстановка допълнително затруднява придвижването на автомобили и пешеходци, така също допълнително създава проблеми с паркирането в по-големите градове. В платформата на Helpbook.info получихме няколко сигнала по този повод.

Наш потребител се възмущава от нахалството на шофьори, които редовно паркират автомобилите си в двора на столичното 68.СУ "Акад. Никола Обрешков": "В посоченото училище учат над 400 деца и тези два автомобила ежедневно представляват опастност за живота на децата. Имайки предвид и зимната обстановка, и образувалия си лед в двора на училището, възможността от инцидент с дете е огромен. Това е недопустимо и нарушава всякакви правила. Моля, за Вашата бърза намеса и съответните водачи да бъдат санкционирани, както и да бъде ограничен достъпът до частни автомобили в училището".Целия сигнал може да видите тук.

Движението в район „Сердика“ е силно затруднено заради паркирани коли на самата улица покрай училище.

"Налага се продължително изчакване на влизащите в квартала автомобили от ул. "Охрид", поради това, че едната лента е непрекъснато заета. Допълнително става още по-трудно в часовете на започване и приключване на учебния процес, когато родителите спират, за да качат децата. Ако паркирането стане забранено или улицата стане еднопосочна в посока ул. "Охрид", обстановката ще се успокои и ще бъдат избегнати конфликти и потенциални произшествия".

В Кърджали също не липсват проблеми: "Срещу Историческия музей на ул. "Екзарх Йосиф" в резултат на безогледно строителство пътното платно е изкопано, като липсва половината платно, тротоарът, за който бяха вложени милиони евросредства, е унищожен, дърветата са с унищожена коренова система и някои от тях вече загинаха, а другите едва ли ще оцелеят.

От другата страна, на ул. "Цар Самуил" тежката техника излиза, без да се почистват гумите и цялата улица тъне в кал. Там също липсва целият нов тротоар. Не познавам строителните разпоредби, но за мен като гражданин е ясно, че са погазени много от изискванията на строителния надзор и това, че пътят е срутен, тротоарът и дърветата са унищожени, и улиците са покрити с кал в целия квартал, не е в съответствие със строителните разпоредби. Прилагам снимки и се надявам, това безогледно строителство да не се толерира".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Не шофер преди 2 месеца
До ШоферИзвинете г-н Шофер, Вие *** ли сте?
8
2
 
2
 
! Отговори
Шофер преди 2 месеца
В тези училища се плюска всеки ден, купони за обяд, прословутите безплатни закуски... как да бъдат доставени? С хеликоптер ли? Как се зареждат бюфетите и стола?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По един пирон на гума и ще се отучат, ако не ще процъфти бизнеса със смяна на гуми....
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 9 - наистина крайно време е Путин да хвърлли една бомба, ама от големите и да позаравни софийското поле. И да е с все управляващите и да остане надеждата, че следващите управляващи няма да допуснат това безумие.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отидете в Студентски град да видите за какво става въпрос, блок върху блока без парко места и всички са в тревните площи. Кал до уши и безброй блокове и коли. Навсякъде е Ад. Всички алчници които разрешиха безумното строителство да се пържат в най страшния Ад и да се затрият целите им фамилии.
4
6
 
8
 
! Отговори
Niki13 преди 2 месеца
големи глупости, мкой знае на кой са автомобилите, може да са на училището
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте платформа да подавам сигнал ако нещо е наред, то е ясно вече нищо не е наред!
2
1
 
7
 
! Отговори
Румен преди 2 месеца
Е , И?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те учениците са по-зле и от автомобилите