Полицаи с кучета в центъра: Новият почин в Бургас

Край морето са новатори, те въведоха и велопатрули
13 фев 2024 10:05, Петър Бойчев
28
Полицаи с кучета в центъра: Новият почин в Бургас
Снимка БГНЕС

Пилотен модел за охрана на обществения ред, чрез пеши патрул със служебно куче, се въвежда в централната градска част на Бургас, съобщи Дарик.

Освен по основните пешеходни улици - „Александровска“ и „Богориди“ служители от „Специализираните полицейски сили“, придружавани от служебно куче с намордник, служебен елек и специален повод, ще осъществяват охранителни действия с цел превенция на нарушенията и в района на жп гара Бургас, автогара „Юг“, Морската градина и места, където има голяма концентрация на хора.

Иновативните патрули са част от инициативите на ръководството на ОД на МВР, предприети след проведената в началото на месеца превантивната среща по проблемите на сигурността, организирана от постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Общински съвет в града.

В нея участваха представители на ръководството на ОД на МВР, отдел „Охранителна полиция“ и градските районни управления, като някои от дискутираните теми бяха свързани с движението на велосипеди и тротинетки по пешеходните зони и тротоарите в града, контролът на безразборното паркиране на автомобили по улиците на аварийни светлини; извеждането на кучета без използването на повод и ограничаването на превозните средства, вдигащи шум над допустимата норма.

Взето бе решение за реорганизиране дейността по охрана на централната градска част, като по пешеходните зони ще се движат съвместни патрули от служители от „Обществен ред и сигурност“ към Община Бургас и полицейски служители - сред които и тези със служебните кучета, а в зоната на Морската градина - велопатрули.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Кмет преди 2 месеца
Най-добре да се затворят всички паркове! Най-добрата борба с престъпността! Без паркове , без пейки, улиците да не позволяват скорост над 20км/ч! Само внук на член на Политбюро на ЦК на БКП може да се справи!
21
0
 
0
 
! Отговори
Мисир Ко? преди 2 месеца
Патрула се казва пеши или как? За почин да питам ли?
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Терзиев няма ли да вземеш пример или са ви много разходите?
19
5
 
3
 
! Отговори
Мдаааа! преди 2 месеца
Тези кучета са дресирани да ядат човешко месо , затова ги държат на каишка. Скоро и гумените палки ще са по един метър дълги , за да могат да обхващат целия човешки гръб при удар.
18
2
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 2 месеца
Полицейските кучета ще надушват наркодилърите.
17
5
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
В Бургас няма улични кучета, за което приветствам кмета на Бургас!
16
4
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Полицаите масово полудяват, наблюдавайте ги обстойно!
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Бургас не знам, но в много градове от Територията тези кучешки патрули са не възможни,освен, ако не искаме да гледаме купешки боеве между кучето полицай и уличните глутници.
14
3
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
И с лъвове, да се разхождат, като не се спазва закона, все тая. Корупция навсякъде, те за кучета взели да мислят сега, смешковци. Да не забравяме, че някои от властта в Бургас са много иноативни- премахнаха пейките, по време на набедената пандемия, че създавали предпоставки за разпространение на ковида.
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво точно ще прави кучето освен да се разхожда.
12
1
 
19
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
А азе къде да вървя като от всеки ъгъл ме дебне тротинеткаджия - камикадзе който се е засилил с 70км при разрешени 30. Каски нямат, жилевки нямат ама то и да имат файда няма като це треснат някъде с 70км и стават на туршия с миш маш
11
8
 
6
 
! Отговори
Бургаски иди oти преди 2 месеца
Кърти пейки!
10
13
 
5
 
! Отговори
Тротинеткаджия преди 2 месеца
Къде да карам тротинетка като няма велоалеи.а там където има са неподдържани и опасни ?Тея кучета трябва да носят всички документи за обезпаразитяване!да не заразят града с тении и други ***!също торбичка на газа за да се събира ефективно акито!и полицаите да се съобразяват с неприкосновеността на хората които им плащат заплатите че половината са за пандиза!
9
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Не само кучета, Бодикамери на пагона на полицаите трябва, да служат за доказателствен материал!
8
1
 
15
 
! Отговори
браво преди 2 месеца
Така кучетата ще превъзпитат полцайчетата, като им събират акитата !
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи, човек, който казва на продънените куки, "органи на реда" и продънена кука. По един орган за всяко ченге, ясно, къде
6
7
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
До АнонименПолицейските кучета не носят намордници! Те са обучени за различни дейности, вкл. и респектиран/ захапване на преследвания.Граничарските кучета също!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те, кучетата, по хора от ченгетата.
4
1
 
21
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
А полицайте ще чистят ли след кучетата или ще ръсят купчинки на всякъде. Питам само, ако те не чистят защот тогава другите да го правят. Нека стане смръдялника пълен, да няма двойни стандарти
3
5
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 2 месеца
До Нов починТи си ненормален!Май си си имал работа с органите на реда!Отивай да чешаш магаретата на село!