Още заплахи към Цариградска: Мълчи, ако не искаш разчленявания!

Писмото било пратено в електронната поща на съда
20 фев 2024 09:21, Петър Бойчев
46
Още заплахи към Цариградска: Мълчи, ако не искаш разчленявания!
Снимка БГНЕС

За две заплахи срещу съдия Владислава Цариградска за денонощие съобщи bTV. Вчера тя даде показания в столичната полиция като свидетел по делото за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Първата заплаха е миналата вечер около 23 часа. В понеделник по обед на път за полицията, тя разбира, че те вече са две.

"На официалния имейл на съда е получено ново заплашително електронно писмо - в смисъл, че трябва да мълча, ако не искам да ми се случат разчленявания", обясни Владислава Цариградска. Пред NOVA тя допълни, че снощи е получила съобщение, през нейна позната, от директора на Дирекция "Публична комуникация" на Прокуратурата Веселин Иванов. Той категорично отрече да е отправял заплахи.

"В късните часове от обща позната, която сме имали с Веселин Иванов, аз получих предупреждение, че "трябва да се кротна". Точните думи бяха: "Кажи на тази жена да се кротне", посочи Цариградска. С публикация във Facebook Иванов категорично отхвърли твърденията на съдия Цариградска. Според него тиражирането на името му в публичното пространство с непроверени твърдения е в разрез с Етичния кодекс на българския магистрат. И определя като несериозно, че като съдебен служител, си е позволил да отправя под каквато и да било форма заплаха към въпросния съдия, а и изобщо към магистрат.

От миналата седмица съдия Цариградска отново е с охрана. Според нея, след като е била заплашена през 2020 г. от Мартин Божанов-Нотариуса, в ГДБОП е имало разработка с данни за по-тежки престъпления. "Вероятно търговия с влияние, подкупи и други престъпления, извършвани от най-високопоставени магистрати", посочи тя.

Разплитането на казуса, смята съдия Цариградска, е можело да стане след проверка дали тя и други магистрати са били незаконно подслушвани, когато е получила заплахите от Божанов. Но малко преди да изтече 6-месечният срок, в който Бюрото за контрол над СРС-та трябва да излезе със становище, оттам я попитали кой е нейният кабинет.

"В съда в Луковит има два съдийски кабинета. Бюрото шест месеца не можа да разбере кой кабинет аз съм ползвала и да извърши проверка", обясни тя.

Според Цариградска Божанов е бил сътрудник на МВР, за което има и доказателства. "За МВР съм сигурна, че той е бил таен сътрудник. Имал е водещ ръководител от МВР и по неофициална информация този негов ръководител е от Трето районно управление и съвсем наскоро е бил освободен от длъжност", заяви тя.

"Това е въпрос, който ще бъде изяснен в рамките на воденото досъдебно производство", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Според съдия Цариградска МВР и прокуратурата са единствените институции, които могат да изяснят всички подробности за оказваната и от Пепи Еврото, и от Нотариуса търговия с влияние върху съдебната система.

Дали Божанов е бил сътрудник на полицията, както твърди и съдия Цариградска, засега остава неясно. Всички данни, събрани по казуса "Нотариуса", са докладвани на прокуратурата. Включително и за евентуални връзки между него и полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 месеца
Да заплашваш Владислава е все едно да си предизвикваш съдбата! Това момиче има повече топки ат всеки един в ОПГрупите в БГ вкл. МВР, Прокуратура и тем подбни! Кротнете се и изплюйте истината!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тая дама има повече топки отколкото тиквата и шиши взети заедно
34
2
 
0
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Прилича ми на забавление от някое хлапе.Едва ли има за какво да мълчи?
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дансаджиите, които са подкрепяли Марто... Трябва да бъдат изкарани на фокус, да бъдат съдени за държавна измяна и да им се дад право, да топят всички по веригата, за по-малка присъда...
32
1
 
4
 
! Отговори
Факти! преди 2 месеца
Ако Цариградска продължи така има качества за главен прокурор и да влезе в историята като първата жена на тази длъжност в БГ и дала началото на изсветляването на тази адска машина ръководена от Тиквата и Шиши. Иска ми се!!! Тя и Кьовеши е била световно неизвестна, но стана прокурор номер едно в Европа не защото е много красива, а защото погна корумпетат във втората най-коромпирана държава в ЕС по оново време. Най-корумпираната е БГ!!! ....и.д.гл.пр. е Бобката Сарафон сниман гордо до Еврото.Мълча
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ний сме демократия и у нас не убиват като в Русия, нали? Хахахх, тръгнали кусури на Путин и Русия да дирят, а те са по-гаддни от Путин и скрити добре, никой не може да ги пипне.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Службите са заети да ловят руски шпиони. Много лесно ловят руските шпиони, а мафията на властта е друга работа. Там бият лошо и шефовете и са във властта.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОЙ заплашва Цариградска.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички палитичари мълчат гузно и се снишават да отмине бурята. Съдебни реформи за овладяване на службите и съдебната власт си правят. 'Нотариуса" разкри лицемерието и лъжите им. Никаква реформа не правят. Когато дойде до истинска реформа, Пинокио, Киро Просто, *** в България се крият и замазват с празнословие.
27
1
 
9
 
! Отговори
404 преди 2 месеца
Ало Данс вземете я под ваше крило и арестувайте хората по нейните показания
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз още съм объркан . Бойко ли е виновен Пеевски...черепа
25
1
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 2 месеца
До MafiqtaБългарският " народ " е про***Ст и изобщо не мисли - там е ПРОБЛЕМА на това което се случва у нас .....
24
11
 
1
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 2 месеца
СЪДИЙКАТА става за нещо друго -НЕ ЗА съдийстване !
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От Цацата насам прокуратурата (особено специализираната) и полицията са две мощни ОПГ, които са непобедими, понеже така са нагласени нещата, че само те могат да разследват себе си и да се хванат сами себе си, после да изправят сами себе си пред съда. Затова така наречения бивш прокурор Пепи Еврото необезпокояван върши тежки умишлени престъпления и до ден днешен си остава недосегаем. Няма спасение от тях. Единствения изход е закриване на тези служби и създаване на нови, но няма кой да го направи.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До аман Това не е от любов или поклонничество, а защото западните пропагандни централи финансират тези публикации и си водят пропагандни войни чрез купените медии. Нито държавата ни е независима, нито така наречената "журналистика". В разграден двор по-силния си прави каквото си иска.
21
2
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 2 месеца
Гледам статия за Джулиан Асандж и че щяло да се решава дали да бъде екстрадиран в САЩ, където можел да бъде осъден на 174 г. затвор. И то за какво - защото издал мръстните и гадни безчовечни тайни на една държава, която натрапчино се представя като световния стандарт за добро и морал. Води войни, но нейните са "хуманни" и оправдани. И чета за Навални. И се чудя, възможен ли е паралел? Каква е и има ли разлика/прилика между Асандж и Навални и техните истории единият враг на Русия другия на САЩ ..
20
5
 
20
 
! Отговори
аман преди 2 месеца
Десет статии за навални - една за корупцията в България. Чуждопоклонници сме си и това е. Не гледаме да оправим нашия си дом, тръгнали сме Русия и Сащ да оправяме ... Абе срам и позор!
19
1
 
20
 
! Отговори
Mafiqta преди 2 месеца
Добро утро българино. Защо гледаш умно. Кога грабданското общество е реагирало въобще на всичките престъпления в държавата. Едно време кат съдиха Амет Доган за търговия с влияние (двата милиона от Цанков камък -хидроинженера). ..кой реагира и кой го спаси. Няма МВР, няма Съд , няма Прокурори.....но няма и народ....има стадо овци заспали. Протестирате само анонимно с коментари. И затва даже не ставате...зото ползвате коментарите за да се обиждате един друг и да злобеете. Стадо овци заспали.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази опитва солови акции, но христоивановците и фондациите им нещо не я развяват като знаме... още един спекулант и търсач на лесна слава и власт май не им е нужен! Още повече, че гледат и се чудят как да си укрепят властта, а не да оопикават градинките по центъра..., а и още не е лято.
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напишете нещо и за идола на Про стите - рита ли още мачлета през работно време, снимал ли се е скоро с внуците ?