Още заплахи към Цариградска: Мълчи, ако не искаш разчленявания!

Писмото било пратено в електронната поща на съда
20 фев 2024 09:21, Петър Бойчев
46
Още заплахи към Цариградска: Мълчи, ако не искаш разчленявания!
Снимка БГНЕС

За две заплахи срещу съдия Владислава Цариградска за денонощие съобщи bTV. Вчера тя даде показания в столичната полиция като свидетел по делото за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Първата заплаха е миналата вечер около 23 часа. В понеделник по обед на път за полицията, тя разбира, че те вече са две.

"На официалния имейл на съда е получено ново заплашително електронно писмо - в смисъл, че трябва да мълча, ако не искам да ми се случат разчленявания", обясни Владислава Цариградска. Пред NOVA тя допълни, че снощи е получила съобщение, през нейна позната, от директора на Дирекция "Публична комуникация" на Прокуратурата Веселин Иванов. Той категорично отрече да е отправял заплахи.

"В късните часове от обща позната, която сме имали с Веселин Иванов, аз получих предупреждение, че "трябва да се кротна". Точните думи бяха: "Кажи на тази жена да се кротне", посочи Цариградска. С публикация във Facebook Иванов категорично отхвърли твърденията на съдия Цариградска. Според него тиражирането на името му в публичното пространство с непроверени твърдения е в разрез с Етичния кодекс на българския магистрат. И определя като несериозно, че като съдебен служител, си е позволил да отправя под каквато и да било форма заплаха към въпросния съдия, а и изобщо към магистрат.

От миналата седмица съдия Цариградска отново е с охрана. Според нея, след като е била заплашена през 2020 г. от Мартин Божанов-Нотариуса, в ГДБОП е имало разработка с данни за по-тежки престъпления. "Вероятно търговия с влияние, подкупи и други престъпления, извършвани от най-високопоставени магистрати", посочи тя.

Разплитането на казуса, смята съдия Цариградска, е можело да стане след проверка дали тя и други магистрати са били незаконно подслушвани, когато е получила заплахите от Божанов. Но малко преди да изтече 6-месечният срок, в който Бюрото за контрол над СРС-та трябва да излезе със становище, оттам я попитали кой е нейният кабинет.

"В съда в Луковит има два съдийски кабинета. Бюрото шест месеца не можа да разбере кой кабинет аз съм ползвала и да извърши проверка", обясни тя.

Според Цариградска Божанов е бил сътрудник на МВР, за което има и доказателства. "За МВР съм сигурна, че той е бил таен сътрудник. Имал е водещ ръководител от МВР и по неофициална информация този негов ръководител е от Трето районно управление и съвсем наскоро е бил освободен от длъжност", заяви тя.

"Това е въпрос, който ще бъде изяснен в рамките на воденото досъдебно производство", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Според съдия Цариградска МВР и прокуратурата са единствените институции, които могат да изяснят всички подробности за оказваната и от Пепи Еврото, и от Нотариуса търговия с влияние върху съдебната система.

Дали Божанов е бил сътрудник на полицията, както твърди и съдия Цариградска, засега остава неясно. Всички данни, събрани по казуса "Нотариуса", са докладвани на прокуратурата. Включително и за евентуални връзки между него и полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Хахаха Имаш предвид да ги застрелят сигурно? Защото в България по законен път на никой от управниците и мафиотите нищо не се е случило!
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
***, защо новината за смъртта на предателя е водеща, а тази за МЕГАКОРУПЦИЯТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА е забутана някъде в дъното на сайтчето ви ?
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсолютно несъстоятелни са аргументите при кой се е вихрел тоя. 2004 г. когато са много му измами кой е бил на власт пак ли злия боко. От 2020 г. досега когато на власт са силите на ДОБРОТО има ли обвинение срещу него, осъден ли е. Или пак МНОГО МАЛКО ВИ БИЛО ВРЕМЕТО ЗА ПРОМЕНИ. То времето си минава, всеки ден в много ВАЖЕН. КЪДЕ СА ВИ РЕФОРМИТЕ, ПРОМЕНИТЕ Ш..И К..НИ. Само хейт за минали времена.. само тва можете НИЩО ПОВЕЧЕ
13
0
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Ще изгорят още. Ще видите. И други, които няма.
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Страшен бъ.л.в.оч, и преди години и сега малко хора се осмеляват да започнат частен бизнес, заради тази помия в полицията и съда - те никога няма да оставят честния българин да работи за себе си. Това е и причината основно да разчитаме на отделни работодатели, които дерат кожи, но ако се опитаме да отворим свой бизнес - само ограничения и после подкупи, заплахи от полиция съд, и накрая се отказваш.
11
0
 
30
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Аз, пък, си искам парите от данъците, чиято част е за издръжката на службите, институциите... (ДАНС, МВР, КС, ВКС, ВАС, ВАП, НС...). Призовавам и други да си ги поискат.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И изобщо не могат да намерят откъде е изпратено нали ха ха ха ха
9
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая ли е Мата Хари дето се чекнеше на спалнята на Про стия похотливец ?
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е дами и господа дълбоката държава капо ди тути капи всички ние сме вътре и всеки се прави на Андрешко
7
8
 
37
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
Само напомням, Нотариуса се вихреше по времето на вашия Вожд и магнитния му ортак Дебелян Беевски.
6
15
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Повече никой да не е похвалил тая "демокрация" - по- зле е и от социализма...
5
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе защо всики *** дружно мълчат, този Нотариус по времето на чие управление за 15 години открадна 300 апартамента и в чие Чекмедже отчиташе половината ?
4
5
 
18
 
! Отговори
еврото и мартен са преди 2 месеца
вършили всичко . как да не знаят и сараф и гешев . те имат хора навсякъде . казали са им . атакували бобокови вместо нотариуса и еврото . жените им се уредиха , нищо че ги няма двамата тайни агенти - нотариуса и еврото с хеликоптера за 10 минути и тайните тунели на чапо . хаххахаха
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нотариуса дърпа конците от оня свят.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бaнgюrитe cи npaвят kвo cи иckaт, cлyжби и инcтитyции rлegaт ceиp...
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Резултатът от съдебната реформа на ПП и ДБ?