Английски сладки станаха хит на кулинарен фестивал в Пещерско

Ан и Дарън живеят в село Радилово от 15 г.
26 фев 2024 22:00, Анисия Иванова
6

Сладкиши по традиционни английски рецепти се превърнаха в хит на кулинарен фестивал в пещерското село Радилово. Брецели с шоколад, сладки и кекс представиха пред местните Ан и Дарън Норд.

Хубаво февруарско време и добро настроение събра в центъра на Радилово десетки любители на автентичните гозби. На площада в селото бяха представени традиционни рецепти, характерни за зимните празници от различните краища на България. Тази година обаче едно английско семейство разчупи традицията и показа на местните колко вкусни са сладкишите, които обичайно се консумират в Англия.

"Ние сме от Англия, но живеем тук в Радилово. Харесва ни много, България е супер. Направили сме брецел с шоколад, кекс с шоколад и кекс по английски рецепта", каза Ан Норд.

"Горе-долу от 15 години сме в България. Много години, обаче езикът е малко проблем.  Малко трудно. В Радилово има много топли хора, хубави места", сподели Дарън Норд.

Освен сладките изкушения на своите английски съселяни, радиловци усетиха и аромата на самардалата и шарената сол на баба.

"Самардалата е подправка за варени картофи, меса, сланина, риба, но в готов вариант. Не да се готви с нея, а да се посоли. Смесите си ги приготвяме сами, затова са лимитирана серия. Не сме завод. И винаги гледаме за такъв празник да е прясно", каза Христина Димитрова от Нова Загора.

Гостите на кулинарния фестивал опитаха и цалапишки бабек по оригинална рецепта.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
европейци преди 1 месец
Така живеят белите хора в Европа! А руските пенсионери ринат на свинете до като са живи!
3
0
 
1
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 месец
Това са млади англичани, рано са се пенсионирали, обикновенно с втората пенсия им дават възможност да си я изтеглят по-рано, преди възрастта за пенсиониране, това са и направили, иначе се опитват да прегърнат българската култура, да се интегрират, хубаво е че си харчат парите тук.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е хит? От глагола хи ли идва?
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво,инглийците се опитват да станат хора!