Дядо Неофит пожелал да бъде погребан в Троянската обител

Архимандрит Григорий разкри думите на патриарха
14 мар 2024 09:48, Петър Бойчев
9
Дядо Неофит пожелал да бъде погребан в Троянската обител
Снимка БГНЕС

"Имах честта дори да станем приятели с дядо Неофит. Обичаше Троянския манастир, направи ми впечатление още тогава неговият тънък усет за смирение. Взимаше смирено и кротко прошка. Мисля, че неговото желание беше да бъде погребан в Троянската Света обител", това каза архимандрит Григорий от Троянския манастир в предаването "Денят започва" по БНТ.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит почина на 78-годишна възраст в 22:22 часа в сряда след продължително боледуване във Военномедицинска академия в София. Причината за кончината му е многоорганна недостатъчност, съобщиха от Светия Синод.

Синодът се събира на извънредно заседание днес и ще обяви действията си след смъртта на патриарха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото едно е да служиш да .юдоедски режим и да съсипва животи.Това е Позор. Друго е да служиш на демокрацията.Това е достойнство.
4
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До Краси - Явно това е от значение за теб. Не мога да разбера само - защо в България да си шпионин е нещо лошо а в целият западен свят това е уважавана длъжност.
3
6
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 месеца
Дядо Неофит беше агент "Симеонов" на ДС!
2
3
 
2
 
! Отговори
Фед Красивия преди 2 месеца
Уф сега троянската обител с тия 10 000 декара ливади за косене,дано сколаса бюджета.Ама на тетевенските бригади за косене им излиза скъпо, да пътува до Орешака и да косят.Нека поне местни троянчани косат...Милионите пара от косене + субсидията няма да опуснат споко.Пак ще могат да си пържат кюфтенца още от 8 часа за обяд,нищо че даже кръщенета почват чак в 10:00 .Чакам минусите ви миряни слепи.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам къде там ще го погребат там след като е превърнат в хотелски комплекс с долнопробен пазар на дрънкулки наричани "осветени".