Нова смяна в кабинета: Главчев поиска оставка, Кирил Вътев я подаде

Длъжността ще заеме Георги Тахов
Обновена: 16 апр 2024 16:16 | 16 апр 2024 16:16, Стела Стоянова
106
Нова смяна в кабинета: Главчев поиска оставка, Кирил Вътев я подаде
Снимка БГНЕС

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка. От съобщение на правителствената пресслужба стана ясно, че министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.

Късно в понеделник служебният премиер изпрати предложението до президента Румен Радев, с което предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Вътев беше един от четиримата министри  на редовното правителство на ПП- ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет.

Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които браншовите организации очакват отдавна, но и с редица недоволства, протести и искане за отстраняването му от поста.  

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с желание да довърши започнатата работа. Въпреки това само 8 дни след официалното назначаване на служебния кабинет, той подаде оставка.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от Общество
Липсата на редовен кабинет не е пречка за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Иван.. преди 1 седмица
Не е ли време вожда да направи биков министър? Много време чака човека.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Старец до старец...на тези им се приспива още в 14 часа. Има ли някой частник, който иска да наеме някой от тези за работа?!
99
0
 
2
 
! Отговори
Честито преди 1 седмица
Започват да се виждат резултатите от промяната на конституцията, която направиха ПП-ДБ с помощта на ГЕРБ и ДПС. Сега Бойко и Делян Пеевски ще си сглобят служебното правителство така, както им харесва.
98
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Кирил Вътев си беше за смяна.Няма необходимото образование за министър на земеделието.Завършил е ВИФ.
97
4
 
5
 
! Отговори
Нищо им няма преди 1 седмица
Нещастници, случайници...дадат им власт, не знаят какво да правят. Този Вътев поне е по- фасонлия. А новият прилича на о ли гофрен. Какво ли пък е очаквал някой от гербавия Главчо.
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев случка и папка, Бойко и шиши дърпат конците на цялото правителство
95
2
 
13
 
! Отговори
Грездей преди 1 седмица
Главчев е само ***, Боко е ствола, а ташаците са Пеюфски.
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия сега тестват как работи новата схема с конституцията, как се сменят, преназначават. Ше *** изкефи опозицията да им пласнат един вот на недоверие, след като има парламент. Па и да мине. Тогава какво ще правят.
93
4
 
6
 
! Отговори
ПП +БСП =РОДНИНИ преди 1 седмица
БАНДА КОНТРАБАНДА.... УВОЛНЯВАЙ ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТЯХ....
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Водевила продължава! Тоя Главчев сега ли на 16 Април разбра, че не е започнала кампанията по дклариране на обработваемите земи, която започва стандартно до 10-15 Март. Доста късно е "разбрал" , че поста е важен защото от горските зависи част от схемата за осигуряване на гласове чрез дървата за огрев.
91
4
 
11
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
Голяма обич върви между евроатлантиците. Боко яко лашка Кики, последният чак е захапал парапета. Леко встрани Шишо чака мазно. Обич евроатлантическа, какво да правиш ...
90
1
 
7
 
! Отговори
В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК преди 1 седмица
В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК С УКАЗ НА РУМЕН РАДЕВ Е РЕГЛАМЕНТИРАНО ПРАВОТО НА 10 годишни ПАСПОРТИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ! НО НЕ ИЗДАВАТ 10 годишни ПАСПОРТИ, ЗАЩОТО ТАКА НАМИРАТ РАБОТА НА 600 000 ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ !!! ПРЕДИ 100 ГОДИНИ БРОЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ Е БИЛ 100 ПЪТИ ПО МАЛКО !!! НА УЧИТЕЛИТЕ ЗАПЛАТИТЕ СА БИЛИ ОСИГУРЯВАНИ ПО ЧАСТЕН ПЪТ ОТ УЧИЛИЩНИТЕ НАСТОЯТЕЛСТВА ! ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ЗАЩО ТОГАВА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ?
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Галавчев идва от глава,но явно онази по малката и го ползват само по-малка нужда.
88
2
 
20
 
! Отговори
до 87 преди 1 седмица
Пеевски е реалния осеменител :) Боко е на Пангара да се черви заради Главчев и да бъде параван, а самия Главчев е по-сламен и кух и от Пунта Мара Гейбриъл.Пеевски буквално ежечастно се гаври с ГЕРБ, като с някаква нископлатена куртизантка хахахахахаха
87
1
 
17
 
! Отговори
Деменкоф ! преди 1 седмица
Дали ще успеят до изборите да сформират кабинет , или ще продължават "ЕДНО ПОСОЛСТВО КАЗА "
86
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълната управленска импотентност на това служебно правителство и без ДНК анализ доказва бащинството на Бойко Борисов.
85
4
 
17
 
! Отговори
Почтен преди 1 седмица
Този некадърен юрист кой го посочи за служебен премиер,та той на две магарета сламата не може да раздели,а цяла държава ще управлява...Но пък е лакей, на банкяра и магнита.
84
0
 
9
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Има един месия той меси и прави баничките ...с сирене без ......
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев обезглавчев, ла, ла, лааа...,🎶
82
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КИРИЛ ВЪТЕВ СЕ СПАСЯВА ОТ ПОТЪВАЩИЯ ГЕРБ

Спонсорирани публикации