Нинова към Радев: Сменете Главчев, това е пуделщина в политиката

Паралелната държава става официална, каза тя
17 апр 2024 11:25, Стела Стоянова
72
Нинова към Радев: Сменете Главчев, това е пуделщина в политиката
Снимка БГНЕС

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова прочете декларация от името на групата, в която призовава президента Румен Радев да смени служебния премиер Димитър Главчев. Тя се обърна към държавния глава и апелира да не преговаря, и да не се пазари за министрите със задкулисието, а просто да смени Главчев. Това е ваше правомощие по новата Конституция, уточни тя. По думите ѝ настоящият служебен премиер е доказано партиен кандидат на ГЕРБ.

От 48 часа, вече е доказан „послушко“ и изпълнител на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов, каза Нинова.

Още по темата

Тя припомни цитати, в които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочва, че няма връзка със служебното правителство и думите му от 15 април, с които казва Главчев да смени външния министър и, че „ако не се съобрази с тази препоръка ще направи да се съобрази впоследствие“.

"2 април - Бойко Борисов: "Не се месим за служебното правителство. 9 април - Бойко Борисов: "Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство. 15 април - Бойко Борисов: "Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие", припомни социалистката събитията от последните дни за смяната на външния министър и ролята на ГЕРБ в събитията.

Няколко часа по-късно външният министър е сменен, добави Нинова.

Това е „пуделщината“ в политиката, каза тя и допълни, че утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите. И това ли ще изпълни, попита Нинова.

"Паралелната държава става официална, ръководена лично от Бойко Борисов. Това е моделът Борисов, който беше възстановен с така наречената съдебна реформа на демократичните сили", категорична беше Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от Темида
Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От трън та на глог !Къдравата Сю ли сложат за Премиер ?Алоо , Нинова , стягай редиците , до кога ще имаш само ЗАГУБИ и нито една победа ?
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая да се прави на умна че имат 7%а на другите избори че имат с ПП по 5%,гадове украински предатели сума милиони подариха по на Украйна и оръжие,гадове долу ПП,ЕС ,сащ и НАТО ,то като дойде Тръмп ноември че ви оправи хубавото в сащ и на екскурзуя няма да ви дадат визи ПП и БСП само на Украйна че можете ,стига някой генерал да не застреля зеленото джудже
31
0
 
20
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 седмици
Како Корни ти как имаш очи да се обясняваш!Точно ти къде докара 100годишното Бекапе до 9%на избори:):):)
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 21 а на твоя буци ашаците да не са розови,също са червени,даже още пазят червената му партийна книжка.
29
7
 
3
 
! Отговори
ГерберскитеТролчета преди 4 седмици
не са много но упорито одриискваат страничките на ДНЕС... Лозунгите едни и същи, ама защо - защото тия от ГЕРБ са като тия от ДПС и тия от ППДБ... Все парички около тях, и все от мафията.
28
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
Др.Нинова не разбра ли,че заради Шарлатанските безумия Главчев е единствения,който се съгласи да е служебен премиер.С толкова малко депутати не в позицията да раздава акъл на Президента.Да си гледа партията и да не се занимава с Радев.Прекалено висока топка е за нея.
27
6
 
12
 
! Отговори
Хах преди 4 седмици
Теб ли искаш да те посочи за премиер Радев како? Искаш, ама няма, ти не си сред посочените в домовата книга! Освен това Главчев е единствения, който е приел поста, ако бъде сменен и отново никой друг не пожелае да си сложи таралеж в гащите, какво става како,сещаш ли се? Изборите отиват на кино!
26
7
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 седмици
Това което казва ББ може да се разглежда като заплаха... Много хора като Главчев ще омекнат и сменят каквото каже "Кръстника" ББ. Така де Мафията си има държава.
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А защо мнението на дебелата леличка трябва да е меродавно?
24
6
 
13
 
! Отговори
Това Коментирайте преди 4 седмици
"Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие" - Буда (Бойко Борисов)
23
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този път Нинова Има право!!
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЕРБ и ДПС са мафия, но нали евроатлантици и ги крепат.
21
11
 
8
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 4 седмици
Корнела е права---Бойку е за затвора, и да лежи 200 години , а ПУДЕЛА МУ ГЛАВОНЧЕВ, човека дори не може да си каже сам мислите , и чете като пияница текст , написан му от посредственици от Герб .
20
6
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
на изборите отиваме за гъби и коприва ще гласуват само платените
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да ядете на Буци дъртите аша.ци- червени гнусни крадци!
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ СЕ ОБАДИХА- ОБРАХА ВКУПОМ ДЪРЖАВАТА И СЕГА ОЛИГАРХИЯТА СЛУГУВА НА КРЕМЪЛ, А КАКВО СЕ СЛУЧВА С НАРОДА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА- БАБАТА ДА РЕЧЕ ОТ КЪДЕ ВЗЕ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ДОЛАРА ЗА ДА СИ КУПИ АКТИВИ НА ТЕХНОИНПЕКС С АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ- ЖАЛКИ КРАДЛИВИ БАНДИТИ...
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ква е тази Джаба ?
16
12
 
7
 
! Отговори
БГ Е ЧЛЕН НА НАТО!! преди 4 седмици
КОЙТО ТРЪГНЕ СРЕЩУ НАТО И БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА Е ВОЕННОПРЕСТЪПНИК И ПОДЛЕЖИ НА ВОЕНЕН СЪД..!!
15
5
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 4 седмици
Боже туй нещо на всяка манджа меродии! Те нейните хора я не искат и напускат БСП то тя тръгнала да дава мнения .Кой те пита кой какъв е че коментираш,кажи нещо за Рафи за Техноимпекс,защо Станишев те натири като мръсно коте от поста ти,какво свърши като министър при ПеПе тата.Някой ша каже кой туй нещо на снимката дето прилича на онуй нещо.
14
2
 
8
 
! Отговори
Рекорд преди 4 седмици
БСП и Възраждане ще внесат вот на недоверие на кабинета на Главчев,ако Президентът подпише указа за смяна на министрите.