Откриха изгубено 13-годишно момиче в планинска местност

Случаят е от района на Елин Пелин
30 апр 2024 13:42, Стела Стоянова
19
Откриха изгубено 13-годишно момиче в планинска местност
Снимка БГНЕС, архив

Откриха изгубило се 13-годишно момиче в планинска местност в Софийско, съобщиха от полицията.

На 29 април в Районно управление - Елин Пелин е получен сигнал от момичето. То се е загубило в планинска местност над село Потоп, като е обяснило, че е вървяло от селото към магистралата, но по някое време е загубило ориентир.

Униформените са включили в издирвателната акция и местните ловджии. Междувременно с момичето са били осъществявани периодични телефонни разговори и дадени указания да чака на място и да следи за полицейски сирени.

Районът е обходен с помощта на високопроходими автомобили и след по-малко от час момичето е открито и предадено на родителите в добро физическо и психическо състояние, пише "Дарик".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Общество
БАБХ: Следете за маркировката на агнешкото и яйцата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
ПредиВремеЕдинТакъв, преди 2 седмици
с чорап на главата нападаше сами жени туристки на Витоша. После не знам дали го хванаха или сам престана да напада. Такъв уби в гориста местност почти в града студентката Вероника.Друг пък погуби журналистка, която сама правеше крос край Дунава. Откога говорим, че ние ги хрантутим, а те ни налагат свои правила, жена да не смее да е сама. Прави, струвай, не се интегрират, а се разглезват все повече, защото се мислят за недосегаеми, а НПО-тата само чакат такъв случай, за да скочат да ги оправдават
16
0
 
3
 
! Отговори
Време ни е за Индже преди 2 седмици
До Любен Каравелов - И сега ще е толкова спокойно, ако някой като Индже сложи на мястото им самозабравилите се, толерирани знаете какви. Още по времето на соца бяха започнали да посягат и то не на самотни туристки, а на такива, които са разхождат из планините по 2-3 заедно. Ако си спомняте, бяха не само насилили, но и убили две немски момичета още преди 1990 г. След промените съвсем се разпасаха и посягат дори на жени или девойки, които чакат сами на някоя по-отдалечена спирка.
15
0
 
2
 
! Отговори
Любен Каравелов преди 2 седмици
Минаха се две години. Очистени бяха всички гори и дъбрави, развързани бяха всички пътища. Тогава от връх Балкана, от Жеруна, Индже взе чорбаджийска дъщеря и я прати с нови стомни, сама и пеша, да иде чак на Бакъджиците и да му донесе вода от Седемте кладенци. Момичето беше младо, хубаво като капка. На шията си имаше седем реда рубета и махмудии, облечено беше в атлаз и сърма. Вървеше сама-самичка сама сред горите, сама сред зелените ниви.
14
0
 
2
 
! Отговори
Любен Каравелов преди 2 седмици
И ходи, и върна се с вода от Седемте кладенци. Вървя седем деня нататък и седем деня назад. Никой не посмя да я закачи, не падна косъм от главата й, не се изгуби нито едно рубе от нанизите й. Хората я изпращаха докрай село и я оставяха сама. Щом тъй е казал Индже, нека и много здраве! Засмяно тръгна момичето, засмяно се върна.Нямаше хайдути по пътищата, нямаше лоши хора.
13
1
 
2
 
! Отговори
Ристу преди 2 седмици
Браво, че всичко е завършило благополучно. Забележете колко добри хора има, които са се включили доброволно да я търсят. Сред тях и ловци, които така ненавиждате. Хубаво е, че няма лоши хора в планината и е хубаво, че няма опасни животни. Трябва и мечките да ги разкараме и ще е спокойно из горите.
12
0
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 2 седмици
Явно от опит говориш
11
1
 
5
 
! Отговори
Една българка преди 2 седмици
Е, вие какво искате, като е младо момиче да не излиза от тях ли? Много добре е реагирала и е чудесно, че са я намерили бързо. Това може да се случи на всеки, който реши да се поразходи из природата.
10
5
 
3
 
! Отговори
вървяла си тя преди 2 седмици
"вървяло от селото към магистралата", ама не намерило стоянката
9
0
 
18
 
! Отговори
Гризел преди 2 седмици
Слава Богу,че е била невредима!Да са живи и здрави хората които са я спасили!
8
10
 
1
 
! Отговори
Разбирам, че: преди 2 седмици
Може и да е ходило за гъби:" Първа гъбка тра-ла-ла, втора гъбка тра-ла-ла и т.н ".
7
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Досърбяла е катерицата и тръгнала да си търси кой да я начеша.. тия са такива..
6
0
 
0
 
! Отговори
Ако преди 2 седмици
Ще да се маскираш като фантомас
5
2
 
0
 
! Отговори
Той преди 2 седмици
Живее с ое дераското си семейство
4
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Оправно дете.Излязло е със зареден телефон и се обадило,където трябва.
3
5
 
13
 
! Отговори
тТт преди 2 седмици
Родителите са за бой!!!! Как ще оставиш 13 годишно девойче да скита само по пътища и полета, бе??? Детето е имало невероятният Късмет, че не е срещнало някой Нерез... Правилно е реагирало, вместо да се уплаши и паникьоса, използвало телефона си, за да позвъни!!! Слава Б-***, че е живо и здраво!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 2 седмици
А не трябва да бъде така, без значение какъв си като пол и години трябва да се чувстваш сигурен!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма ли кой да му каже на това девойче, че е опасно сама жена или мома да ходи из горите? Добре, че всичко е завършило благополучно. Занапред това премеждие да й бъде като обица на ухото.