Прасе, плейбек и чалга скука

Обезценени статуетки и фалш на наградите Нов фолк
Обновена: 24 мар 2011 21:05 | 24 мар 2011 21:05,
252

Снимка: Dnes.bg

След като през последните години ставахме свидетели на екшъни, включително и женски бой, поредните фолк награди преминаха без особени драми. Церемонията се отличи със странни категории, обичайните благодарности към мама, тате, баба и Бог и... пълен плейбек.

Част от гилдията на лекия жанр се стече в Студентския град, известен още като родната Силиконова долина, за да мине по червения килим и да поднесе поредната порция екстравагантност, да демонстрира новите си хрумки откъм имидж и тоалети и да постави по една награда във витрината си.

Вече от няколко години "Фолк Оскарите" минават под мотото: да дадем на всички, за да няма сърдити. Ето защо на церемонията бяха раздадени цели 31 статуетки, от които наистина важните за бранша са не повече от 10.

Като прибавим и задължителните изпълнения на дебютанти и утвърдени звезди, се получава "истински 4-часов спектакъл", от който най-доволен би трябвало да бъде д-р Ливайн. Със сигурност голяма част от присъстващите ще се сдобият с наколенки, а по-чувствителните – и с космодиск. 

За статистиката за певец и певица на годината бяха избрани Тони Стораро и Преслава, а за хит на годината бе отличена песента на Галена "Тихо ми пази".

Има обаче няколко категории, за които организаторите трябва да бъдат поздравени, тъй като нарушиха спокойната и скучна церемония.

Статуетката "Най-успешно завръщане" отиде при Кали, като и водещият Влади Априлов, и самата певица се запитаха какъв е смисълът на тази категория. Певицата не е прекъсвала своята кариера, но все пак внесе яснота сред присъстващите откъде се завръща – от дебелариума.

Тази година криейтивът взе връх в категорията "Най-енергичен изпълнител". Едва ли някой може да дефинира по какви критерии се връчва подобен приз. Дали заради енергията, която влага в работата си, дали заради енергията на сцената, или пък за енергията да покориш всяка медия с присъствието си? В крайна сметка бе отличèн Константин, който се зарадва, че все пак не става въпрос за цяло творчество.

Много любопитна бе категорията за най-добро изпълнение на живо, в която странно от всички номинирани изпъкна Емилия. Никой от присъстващите обаче не успя да се убеди дали статуетката е заслужена, тъй като всички песни си вървяха на пълен плейбек.

Имаше специална награда и за вокално майсторство, която не е ясно по какво точно се различава, но пък бе с нов адресат – Анелия. Излишно е да споменаваме, че и нейното майсторство остана неразбрано.

Въпреки че не взе награда, вниманието привлече Джордан, който мина по червения килим с малко прасенце. Не стана ясна неговата идея, но животинското присъствие става вече традиция, след като миналата година на друга церемония Ерик пристигна със заек. За радост на изпълнителя, в клуба нямаше последователи на РЕТА, иначе щеше да си има неприятности защо идва на събитие с малко сукалче, и то след вечерния му час. Съдейки по увеличаването на тонажа на животинките с всяка изминала година, очакваме на следващата церемония някой да кавалерства на юница.

Интересни тоалети демонстрираха Ивена и Джина Стоева, които онагледиха дуета си "Една новина" с рокли от страници на списания. Не липсваха и желаещи, които да прочетат някоя статия директно от телата на певиците, като използваха предлога да разберат все пак кои точно издания са "жертвани" за дизайнерското решение.

Иначе тази година фолк звездите бяха заложили на черното и бялото като цвят за своите тоалети. В отцепената ВИП зона, нещо излишно при липсата на публика и вместимостта на клуба, този път липсваше неписаната надпревара чия красота е най-симетрична.

Най-смела бе Емануела, която демонстрира наскоро направения силиконов тунинг. Футболните съпруги също бяха на линия. Алисия, заложила на маркова черна рокля, демонстрира добро настроение, като според всички присъстващи това се дължи на новата й любов с вратаря на националния отбор Николай Михайлов. Много премерена, без излишни изцепки, бе и Елена Паришева, която сви гнездо с друг национал – Ивелин Попов.

Изненадващо, една от най-облечените бе Андреа, която отнесе награди за успехи зад граница и оригинално сценично присъствие. Все пак дългата до земята й рокля бе с достатъчно дълга цепка, а певицата щедро разкриваше голи бедра.

Тъй като не може без скандали на подобно събитие, този път в главната роля влезе Емануела. Певицата за пореден път трябваше да дели награда (албум на годината) след "изненадващо равенство в гласовете на феновете", този път с Анелия. Певицата демонстративно подари статуетката на Маргарита Лозанова, организаторка на наградите. 

Най-вълнуващият момент на церемонията, който предизвика истинските аплодисменти, бе появата на дъщерята на Румяна, която загина в катастрофа в разцвета на живота и кариерата си. Мариана напомни за майка си с нейния вечен хит "Две очи разплакани" с нов аранжимент, като в изпълнението се включиха още легендите на жанра Тони Дачева и Глория, Стефан Митров и Цветелина Янева. В записите на парчето участва и Преслава, но тя внезапно се разболя и не успя да присъства на церемонията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 13 години
Еее, браво на автора! откога не бях чел хубава статия в днес бг :)
226
2
 
7
 
! Отговори
Дошо преди 13 години
Кръв се лее и смъртта зловещо пее, падат черепи и кости, *** чалгари прости
225
2
 
3
 
! Отговори
Дошо преди 13 години
Я Данчо *** е на първата снимка, а батко ми Стоян *** чак на осма
224
9
 
7
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РОКЪТ преди 13 години
В държава с министър председател - чалгаджия, какво друго да очакваш? Най-голямата чалга е ГЕРБ!
223
4
 
6
 
! Отговори
deathwoman666 преди 13 години
подкрепям те напълно за казаното :)) Metal forever! & Смърт на чалгЪтЪ ...
222
7
 
25
 
! Отговори
върл метъл преди 13 години
аз си слушам метъл винаги ходя на концерти и какво ли нелекар съм и шахматист няма да казвам какви състезания съм печелил но са над 20 половината от които международни но явно за да съм метъл трябва да взимам наркотици но че чалгата е над метъла не съм съгласен протсто сравни металика и глория(съжелявам че ги слагам в едно изречение)няма да забравя как вокалиста на менолар изпя българския химн на чист български и как кати говореше за секс пред църквата но това е класа какво знам аз
221
3
 
21
 
! Отговори
... преди 13 години
Абе събрали се курволяци и ***, които друго освен да отварят уста на плейбек не могат...
220
0
 
6
 
! Отговори
Щ2 преди 13 години
към 230 ми се струва, че ще бъде по-голямо откритие за учените по идеално глатка повърхност отколкото 222.
219
2
 
7
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Номер 222 , ти си обект за дълбоки проучвания от страна на нучните среди. Винаги се е приемало , че идеално гладка повърност няма , но ако отворят тъпата ти дървена глава (въпреки че ще е трудно) , ще направят научно откритие , а именно , че кората на мозъка ти е идеално гладка , и че малкия мозък ти е напълно достатъчен , за да съществуваш.
218
1
 
8
 
! Отговори
deathwoman666 преди 13 години
към 222: това което пишеш са пълни простотии :@ много си далеч от истината , че всички метъли са еднакви и са наркомани и т.н. *** народ - слаба държава ! Аман от простотии и прости хора,вземете и си махнете ограничението , което ви стяга шията ...
217
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все още не може да се разбере слушателя на тези тояги ли е ***, или самите те са ***
216
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
селското удоволствие наречено чалга. Колкото и да е красива една жена, ако разбера, че се кефи на чалга тогава ми става ясно що за чорбарка е.
215
2
 
16
 
! Отговори
Джулиян Мантъл преди 13 години
Пайнер Мюзик е една легално работеща организацния за ***! Не ги толерирам въпреки че чат-пат и аз слушам този просташки стил наречен поп-фолк.....признах си го хахаха
214
2
 
19
 
! Отговори
nemormalen do RRR преди 13 години
Още веднъж съм напълно съгласен с теб. Просто няма какво да добавя. Кога ли ще се излекуваме от тази всеобща зараза - простотията?!
213
2
 
7
 
! Отговори
do RRR ot nemormalen преди 13 години
Принципно съм съгласен с теб, но с една голяма забележка. нама нормална и немормална музика. Всичко е понятия, които ние хората сме измислили. Това с прасето за мен е безвкусица и сляпо подражание на такива като леиди гага.некреативно
212
4
 
33
 
! Отговори
RRR преди 13 години
Потрес! Певец с визия на прасе, държи прасе и грухавичи в нещастния си опит да пее. Жална и тъжна гледка. А най-жалкото е че 90% от публикат са им деца.
211
46
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кои ти слуша метъл бе? По-добре чалгар, от колкото метъл. Всичките метъли са наркомани, поне чалгарите са чисти и не развалят градинките или бъдещето на България! И с какво лейди гага е по-нормална от тоя с прасето? Няма нищо ненормално! И пак казвам - дистанцирам се изрично и от метъла и от чалгата, но ако трябва да класирам метъла е 10 класи под чалгата, която е отново 10 класи под нормалната денс музика!
210
6
 
27
 
! Отговори
Trash Metal преди 13 години
Ще вляза с АК -то и ги почвам наред само да има кой да ми подава резервните пълнители! Защо ги има, защооооооооооооо..... нетърпим съм към тия. Музиката не ме дразни толкова, колкото всичко останало което са!
209
7
 
26
 
! Отговори
Дони преди 13 години
Така ще е докато има кой да ги слуша тези промивачки на мозъци.
208
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно селянията и простотията на псевдозвездите ни не е свършила.