Звездният ни рожденик днес: Кубрат Пулев на 36 години

Ето най-важното за боксовия ни шампион
20

Снимка: Reuters

На 4 май рожден ден празнува звездата на родния бокс Кубрат Пулев. Той е роден през 1981 година в София и дълги години се състезава за националния отбор в категория до 91 кг.

Европейски шампион от първенството в Ливърпул през 2008 година, бронзов медалист от европейското в Пловдив през 2006 година и бронзов медалист от световното първенство в Китай през 2005 година. От 2009 г. е в професионалния бокс и има значими успехи, като се изправя в двубой за световната титла срещу украинеца Владимир Кличко.

В своята кариера на професионалния ринг Кубрат има 26 мача, в които е записал 25 победи. 13 от тях са с нокаут.

Вижте интересни факти за живота и кариерата на боксовия ни шампион:

Преди да започне да тренира бокс, се е занимавал за кратко с футбол. В крайна сметка обаче предпочита спорта, с който преди години се е занимавал и баща му Венко.

Започва боксовата си кариера на 13 години в школата на ЦСКА.

През 2002 г. Кубрат Пулев печели първото си голямо отличие – купа "Странджа".

В професионалния бокс също има редица успехи. На 5 май 2012 г. става европейски шампион в тежка категория след мач с Александър Димитренко. В края на 2016 година той спечели и Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. Преди броени дни той я защити, след като победи американеца Кевин Джонсън.

Избран е за спортист на годината на България за 2012 г.

Носител е и на приза "Мъж на годината" за 2013 г.

От близо 10 години боксьорът има връзка с певицата Андреа.

Неговият брат Тервел също е боксьор и е бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон. В момента и Тервел гради кариера на професионалния ринг.

Прякорът му Кобрата не идва просто от името му Кубрат, а и от бързия му удар, който е като ухапване от отровната змия.

Пулев е споделял, че е получавал предложения да се състезава за Германия, които е отказвал, защото иска да се боксира за България.

Кобрата е боксьор, който... не харесва филмите за Роки. С свое интервю за списание "Maxim" той ги определя като безинтересни и еднакви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боксовия ни шампион от ромски произход ама ние си го знаем като българче , да не забравяме че всички сме българи но само по Документи
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв Джошуя бе,такъв мач няма да има,айде не ставайте смешни ,пак някакъв болен национализъм ва е подгонил,хората имат спортисти и правят бизнес с тях,тоз нашия *** къде го слагате ве ?Джошуа ще си има реванш с Кличо щот цял свят го иска,после мега сблъсък с Фюри,къв Кубрат ва гони ве,айде марш у село
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си жив и здрав Кубрате!Само не се бий с Джошуа, ако искаш да си читав дълги години.
15
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Кобра, моето уважение за постигнатото досега в бокса и големия патриотизъм като българин. Но, бъди по-пестелив в думите си към евентуални бъдещи съперници- например за Джошуа! Във формата, която е сега ще те отръска като "брашнян331 чувал". За съжаление си много далеч от неговата техника! Не знам кой толкова ти вдига самочуствието, но той действително е на светлинни години от теб. За съжаление.......!!!!?
14
0
 
9
 
! Отговори
Реален преди 6 години
Много сте интересни. Кобрата да не се биел с Джошуа щото щял да го пребие. Ами нали това е спорта. Излизаш и даваш всичко на което си способен. По добрия побеждава!!! Да отменят тогава всички мачове, да ги оценяват по точки какви мускули имат и колко свирепо гледат и толкова. Понякога е въпрос и на малко късмет и обстоятелства. По вашата логика, Лудогорец като се паднаха с ПСЖ и Арсенал, въобще не трябваше да играят с тях.
13
1
 
6
 
! Отговори
Даа, преди 6 години
типично по български,по-точно по ганьовски.Плюене по нашите известни и успели хора и величаене на чуждите такива!Но какво да се прави?Завистта ни е национална черта,плюс това че сме специалисти по всичко!Не знаех,че имаме толкова боксови експерти...
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му е честито на бившето плaсьopче! Ама айде, онова е в миналото. За мен обаче и като боксьорче ще си остане мижитypка с оная излагация след побоя от Кличко - също вече бивш, няма вечни шампиони, само вечни простаци.
11
3
 
5
 
! Отговори
Rocky 2006 - НЕ ТРИЙ преди 6 години
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying y
10
1
 
15
 
! Отговори
До 8 от Бивш Боксьор преди 6 години
Дори да няма шанс, Пулев трябва да приеме предизвикателството и да се бори.Съгласен съм, че няма качества, че годините напредват, но има здрава глава.Нека да опита, нека да се подготви, а на мача каквото сабя покаже.Не харесвам много черти в Пулев, но ние всички трябва да вземем пример отнего и да не се отказваме да срещаме предизвикателствата на живота.Дано да завърши достойно мача ако има такъв.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако иска да доживее до 37 год да не се бие с Джошуа. Кличко не го уби от съжаление, ама Джо е животно.
8
2
 
14
 
! Отговори
Бивш боксьор - 2 преди 6 години
Не коментирам качествата на Пулев като шампион и човек.Само едно мога да ви кажа - в цял свят важи принципа, който Пулев каза -"Продължавам наред". Ако един мъж се откаже след като падне един път, това значи, че не е мъж. Дори вижте, че Кличко след като бе свален от Джошуа не се отказа от амбициите и мечтите си.Не казвам да бъдете чалгари, бандити и ГЕРБ-джии, но най-важното е да продължаватеда се борите за мечтите си, дори след като сте паднали - така правят истинските мъже.
7
3
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Кубрат не може да издържи срещу класни шампиони повече от 2 /3 рунда.Това е проблема.Джошуа ще го смачка в 1 рунд. Та нали Кличко направи така,не беше чак толкоз отдавна.Тогава дигнаха маркетингово Кобрата,но днес нещата няма да се развият така. След Ицо ,нямаме истински шампион и спортист.
6
6
 
10
 
! Отговори
Бивш боксьор преди 6 години
Тренирах бокс като дете и благодарение на този спорт израстнах с повече от 20 см на ръст. Нямах качества да стана голям шампион и живота ме понесе в друга посока.Първо, нека да си спомним думите на Роки към сина му - "не е важно какви удари нанасяш, а какви удари можеш да понесеш" - това се отнася за бокса И за живота.Второ, Джошуа Е напомпан стероиден западен шампион. Гледайте 5 рунд от мача му с Кличко, в края на рунда не можеше да диша.Ако Пулев е мъж, може да завърши достойно, сигурен съм
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи днес пак ядене, аре стига Кобра!
4
4
 
12
 
! Отговори
д преди 6 години
Интересно ако Джошуа се навие какво ще прави после Пулев. Мисля,че няма и да помирише ринга.
3
3
 
14
 
! Отговори
Курбат Булев преди 6 години
Аз съм Шиимпион по бърсане на пода :)
2
7
 
15
 
! Отговори
Горилата преди 6 години
Да е жив и здрав и да откъса много тикви на професионалния ринг!
1
12
 
15
 
! Отговори
Зведички видя преди 6 години
Как звездно се търкаляше в краката на Кличко. После танцуваше балет и после пак на пода.Единственото му звездно беше звездичките дето видя в боя с Кличко.