Чисти крака*

Дебатите по вота текат, незаинтересоваността на управляващите - също
10 апр 2008 10:59,
43
Чисти крака*
Снимка: Булфото

За пореден, пети път, защитният вал на управляващите мина с надута свирка покрай упреците на опозицията и защити правителството заради "срастването на държавата с престъпността".

Петият вот срещу кабинета "Станишев" е на път отново да загуби остротата си за проблемите в МВР, които близо месец разтърсват из основи държавността.

Мотивите, представени по вота на недоверие от опозицията, бяха подминати с усмивка от БСП, ДПС и НДСВ, защото е по-важно един министър да запази поста си, отколкото  да поеме отговорността.

Май по-важно е друго - ДПС да пусне пипалата си там, където досега не можеше - а именно в МВР.

"Не сме съгласни с водената досега политика - в МВР да не се назначават лица от други етнически групи", обяви от парламентарната трибуна депутатът на Сокола Касим Дал.

"Кристално ясно е, че затвореността на системата на МВР противоречи на реформите в България през всичките години на прехода", допълни той.

Какво всъщност поискаха от ДПС и защо точно сега - ден, след като лидерът им застана зад Станишев за Румен Петков.

Истините за МВР, СРС-тата, престъпността и държавността превърнаха целия български народ в заложник на интриги.

"Правителството на Сергей Станишев трябва да си отиде, защото през МВР минава оста власт-престъпност", каза опозиционерът и пръв приятел на кмета Лъчезар Иванов.

Май е време е за операция “Чисти крака”, извика се Пламен Панайотов, защото е късно за “Чисти ръце”, едната е заета да прибира парите от престъпната дейност, а другата да й разчиства поле за действие, смята той.

"Няма как за водите борба с мафията, защото мафията – това сте вие. Каква реформа ще предложите, г-н Станишев, след като не можете да махнете Румен Петков?", попита Иван Сотиров от СДС.

"Болни сме от мафия, станахме болния човек на Европа", каза на свой ред Иван Костов и продължи: Винаги, когато БСП дойде на власт, всичко се скапва.

Лидерът на ДСБ отиде и по далеч, като обяви, че партията му ще застане зад хората на улицата, "за да не допуснем демократичните институции да бъдат леговище на престъпността.

"Изхождайки от това разбиране, ние от Българска нова демокрация заедно с останалите десни парламентарни сили, в светлината на тежката криза в МВР, заплашваща устоите на държавността у нас, приехме за свое задължение да поискаме оставка на кабинета чрез вот на недоверие", посочи пък Атанас  Щерев.

По думите му правителството може да разчита на своето стабилно мнозинство, а опозициата - на общественото мнение, "а обществото иска ясно поемане на политическа отговорност и смяната на Румен Петков", допълни Щерев.

Очевидно опозицията - тези, които предизвикаха скандала и тези, които създадоха настоящото положение в МВР, имат интерес статуквото да се запази, да няма реформа, да се затвори темата МВР, контрираха от управляващите

Червената Мая Манолова обяви, че на всички е ясно - персоналните промени не са постижима цел за опозицията.
"Знаете, че мнозинството е стабилно, че пробив в гласуването по вота не е възможен, видяхте, че нямате възможност да изкарате хората на улицата и че нямате ресурс за външен натиск върху правителството и парламента, затова - "скандали до дупка" , посочи Манолова.

По думите й тече съревнование сред опозицията, още не обединена, но в битка кой да води "бащина дружина".

Вбесени от поведението на тройната коалиция и на председателстващият днешното заседание Любен Корнезов, депутатите от ОДС напуснаха пленарната зала.

Дебатите в парламента текат, незаинтересоваността на управляващите също.

Само Петков, навел небрежно глава, стои на трибунката, за премиера явно е скучно.

* - информацията е актуална към 12.30 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
ИВО преди 16 години
Вие доволна ли сте от това което се случва в милата родна България в момента , госпожо ???
21
1
 
0
 
! Отговори
Патриотка преди 16 години
ИСКА ЛИ ОПОЗИЦИЯТА ВЛАСТТА?НЕ!!! Не я иска!! Болшинството ДС-та /СДС, ОДС, БДС, ДСБ, ССД, МДС, ЮДС, ЪДС, ЯДС и всички други ДС/ по всяка вероятност няма да влезнат в следващ парламент и се страхуват да излезнат от този. Други пък много искат, но са толкова омерзени, омърсени, свързани с ъндърграунда, могат да направят единствено възможна, една впечатляваща ГЛОБАЛНА коалиция БОРИСОВ СИДЕРОВ. Бравос!!!! Венсеремос!!!! Целивайте се!!! Е за какво говорим .....!!!Не разбирам !! Кой ще е водача? Кой ще поведе народа? Кой ще реши проблемите му? Погледнете мили родни картинки Костов, Сидеров, Софиянски, Борисов и още други ЕДНОДНЕВКИ. НАРОДЕ????
20
1
 
0
 
! Отговори
Един от многото преди 16 години
Наскоро ми попадна този текст. За мнозина от Вас може би ще е интересно да го прочетата и със сигурност ще намерят връзка с темата."Съвети на Фердинанд до Борис IIIНародът полага черни мъки и труд за да храни ония, които го презират толкоз повече, колкото той се отнася по-глупаво и по-търпеливо към тях. За да е охолно на по-малкото, трябва да страдат по-многото. Млади офицери знаят, че скоро България няма да воюва, и затова са тъй войнствени. Подбирай средно способните, за да ги издигнеш на командующи постове. Подбирай за командири хора с пороци, за да можеш да ги държиш под страха на наказанието. Окол себе си трябва да имаш най-безсъвестни хора, които за пари ще ти устроят най-добра лична полиция. Няма по-сигурен начин за моментна сигурност от добре платения ***. Ти трябва да направиш един вътрешен шпионаж, който да плащат ония, срещу които е насочен. Узнавам, че е разпоредено дори до най-затънтените паланки да се величае само твоята особа и да ти се приписват божествени качества. Внимавай да го не прекалиш. Мерзостта на народа прави всяка добродетел безполезна и опасна. Народът въобще не разбира от добродетели, той величае долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, изнудвачите, лъжците и на такива той поверява своята съдба. Такива той избира за народното събрание, а на умните и почтените се присмива и ги забравя. Народът е като едно добиче колкото по го удряш, толкова по-бързо върви към целта, към която ти го водиш. Народът е като истеричните жени - за да се усмирят, тям трябва бой. Колкото повече се показвах презрителен и високомерен пред народа, толкоз повече той показваше страхопочитание към мен. Презирай народа и не отдавай на никоя работа повече значение, отколкото тя има. От всичките неща в твоето царство народът е най-маловажното. Оставяй някак незабелязано крадците, особено тия на държавни суми, но дръж списъка им затворен в твоето бюро. Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили. Най-добър начин да се обогатиш са военните доставки и заемите. За война се говори, сабите дрънкат, но това е за да се плашат баламите и да се оправдават военните кредити. От въоръжение българският народ няма нужда. Но ти и твоят антураж от гешефтари имате нужда от пари, много пари, а главното имате нужда народът да е в по-голямо и по-голямо бедствие, за да не може да вдигне глава никога. Народът мисли, че войската, за която той плаща, трябва да служи да го пази от външни нападения, когато всъщност войската пази само теб срещу възможния гняв на народа. За теб е опасно да бъдеш верен на думата си. Тази слабост ще накара поданиците ти да те презират. Обещавай всичко, кълни се във всичко, но прави каквото си искаш. Аз бях голям лъжец, по-фалшив и по-лукав от всички. Българите крадат от памтивека и го смятат това за почтен занаят. Понеже не е срамно да крадеш, прието е това да се върши открито. Главното правило е, че не може да се краде, освен много. Лицемерието
19
1
 
0
 
! Отговори
******* преди 16 години
"Не сме съгласни с водената досега политика - в МВР да не се назначават лица от други етнически групи", обяви от парламентарната трибуна депутатът на Сокола Касим Дал.!!!!! Malee vijdate li kakvo se zadava?
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Призовавам *** да четат от време на време коментарите и да трият спама, а не само мнения против властта.
17
1
 
0
 
! Отговори
girl rulZ преди 16 години
Ако въобще се създаде тази народна партия, то тя ще има само 3 точки в устава си.1. Безплатни СМСи за гласуване за Айдъли, Брадъри и т.н.2. Боксови чували с лика на Костов на всеки ъгъл.3. Създаване на храмове за молитви за идване на следващия месия.ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С ПЛЕМЕ ОТ СМС-ЧОВЦИ???Виж колко коментара има за статията за Иван от Мюзик Айдъл и сравни с коментарите за убийства, МВР-доклада и т.н. На овцете не им пука колко ги стрижат, важното е да има тревица за тяхната шоу-музикална душица. А римляните поне и хляб са давали, не само зрелища. Хилядолетия по-късно не ни пука, че ни вземат и залъка, важното е, че зрелищата ни станаха HD и плазмата е по-яка от Колизеума...
16
1
 
0
 
! Отговори
Влад преди 16 години
Няма по-слаб и безличен премиер в историята на България от Станишев. От това момче нищо и никой не зависи. Властта му се крепи на силните в тройната коаличия ,които са се капсуловали за да останат по-дълго на изгодните си позиции. Страната ни отново загуби години в своето развитие. Май живея в някакво дежаву .
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ima sys sigornost dvama edin biv6 premier - kojto ima ob6t biznes s Margenite i edin byde6t premier - s golemi poznanstva sred ohranitelite.I v tozi red na misli :- navqrno sa mnogo silni, to ne be6e smqna na prokurori, sekretari i t. n. izob6to ako nqkoj nabliji do biznesa im *6te zastanem zad naroda .....*. Pitam se koj narod - tozi kojto izgoni ot zavodite ili na tezi koito pla6ta prez 97 da stoqt po plo6tadite. Koj li !
14
1
 
0
 
! Отговори
tbby преди 16 години
незаинтересУваността - евала ти праим, журналисте ;)
13
1
 
0
 
! Отговори
_az_ преди 16 години
Не е лошото това, че власта е абсолютно корумпирана, по-лошото е че няма алтернатива. И да се смени, пак ще са същите. Честните хора отдавна са извън от политиката. Но още по-лошото е, че който и да е на власт, зад него е Доган. Той отдавна държи всички лостове за управление в държавата. И той решава всички неща в тройната коалиция. Жална ни майка, че най-умният политик в България въщност е турски агент.
12
1
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 16 години
Не може ли да се създаде една нова,единна, НАРОДНА партия,съставена от обикновени хора,а не от бивши генерали,бивши агенти на ДС,бивши мутри и т.н..... ЕДНА ПАРТИЯ ,КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАС-ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ !!!Партия от хора,които не биха се освенили да сложат ръка върху държавните пари,хора,които не биха дръзнали да създават връзки с мафията, хора,КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ОТ СЕГАШНАТА ***,която е окупирала властта и не я пуска !
11
1
 
0
 
! Отговори
НН преди 16 години
И да се дръвчат, и да плюят, и да призовават народа на стачни действия, опозицията, в лицето на Костов и Софиянски, НИКОГА няма да ме накарат да гласувам за тях. Крайно време е едни редовни избори да ги изритат от Парламента.
10
1
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 16 години
Не знаем какво е това,с което Р.Петков ги държи толкова яко за врата,а и никога няма да узнаем...но явное нещо ГОЛЯМО,щом въпреки всички скандали досега твърдо застават зад него.Неговото оставане не е задължително условие,за да се проведата проклетите реформи в МВР(които така или иначе няма да помогнат за изкореняване на корупцията)/реформите могат да се проведат при всеки мининстър,не само при Петков...Но явно закрилникът на мафията е стиснал коалицийката сило за врата и мърдане няма....какъв резил само и какъв срам за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!Колко жалко,че некадърните ни и корумпирани(по рождение явно) политици ни правят за смях и съжаление пред цял свят!И дори и да бутнат сегашното правителство/кажете ми/за кого трябва да гласува българинът? За ГЕРБ-чийто лидер има минало свързано с мутрите и всички го знаят?За НДСВ-чийто министри си пият питието и играят карти на една яхта с един от най-големите престъпни босове по онова време?За БСП-чиито министри ходят по нерегламентирани срещи с мафиотите и въпреки всички скандли не си подават оставката,понеже са НАД морала?!....Ех,българино....каква ужасна политическа участ...а най-лошото е,че не сме заслужили това с нищо,ние сме точно толкова хора колкото всички европейци,американци и т.н....но ни е бедна държавата,и такава и ще си остане-на нашите корумпирани и крадливи колкото и да им дадеш-пак няма да им стигне и за още ще питат...Ами разбира се,че евр.съюз няма да ни даде пари за развитие по програмите-нашата политическа "ГОРДОСТ" ще полапа парите още преди те да са стигнали до банковите сметки,за които са били педназначени...
9
1
 
0
 
! Отговори
tin преди 16 години
Тези вотове са глупави и не създават нищо полезно за нас. Българското правителство носи нови знаци за цивилизовано управление. Тепърва ще се почувстват положителните моменти. Оплюването идва от комплексите на нещастни хорица и политици без бъдеще. Желая на хората от управлението пълен успех!
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какви чисти крака! Ама с много гъбички между пръстите и на ръцете, и на краката. Крачетата ви не трябваше да стъпват при гамените, а сега и в Парламента - просто сте излишни! Ох, кога ще свърши най-после този кошмар?! Живота ни замина, българииии
7
1
 
0
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Закакво беше този вот изобщо?? По този начин Опозицията показва слаба съпротивителна сила. А този факт работи срещу тях!! Щом не са достатъчно силна да свалят един кабинет, как за в бъдеще ще са начело на държавата е логичния въпрос-извод??? Толкова ли няма политически средства да "отцепят" гласове в тяхна полза и да свалят Станишев?? Толкова ли са единни в тройната коалиция? Все въпроси...
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Станишев, Петков и останалите министри от БСП се справят добре с управлението на страната, вършат си работата качествено, ето защо разни дрисливи опозиции вътре и вън от парламента да си траят най-добре! Браво на червеното правителство!
5
1
 
0
 
! Отговори
ggg преди 16 години
BG pred sveta :(((((
4
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
общо взето търпелив човек съм.но това вече на нищо не прилича .*** КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СТОИТЕ ТОЛКОВА ПО ЖЕСТОКА ЩЕ Е РАЗПЛАТАТА С ВАС СЛЕД РЕДОВНИТЕ ИЗБОРИ.ДА НЕ МИСЛИТЕ ,ЧЕ КАТО ПРЕЗИДЕНТА ,ПРОКУРОРА БИ СЛЕДВАЛО ДА ОСТАНАТ ,ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОЧНО ТОВА И ОТНОВО ЩЕ СЕ ЗАМЕТЕ ,БАСТА СЛЕД КАТО И ХОРА КОТО МЕН СЕ НАСТРОИХА .....
3
1
 
0
 
! Отговори
Патриотка преди 16 години
ИСКА ЛИ ОПОЗИЦИЯТА ВЛАСТТА?НЕ!!! Не я иска!! Болшинството ДС-та /СДС, ОДС, БДС, ДСБ, ССД, МДС, ЮДС, ЪДС, ЯДС и всички други ДС/ по всяка вероятност няма да влезнат в следващ парламент и се страхуват да излезнат от този. Други пък много искат, но са толкова омерзени, омърсени, свързани с ъндърграунда, могат да направят единствено възможна, една впечатляваща ГЛОБАЛНА коалиция БОРИСОВ СИДЕРОВ. Бравос!!!! Венсеремос!!!! Целивайте се!!! Е за какво говорим .....!!!Не разбирам !! Кой ще е водача? Кой ще поведе народа? Кой ще реши проблемите му? Погледнете мили родни картинки Костов, Сидеров, Софиянски, Борисов и още други ЕДНОДНЕВКИ. НАРОДЕ????