Миков пред Ройтерс: Ще изчистя полицията от корумпирани

Вътрешният ни министър обеща да извърши сериозни реформи в МВР
30 май 2008 18:23,
27
Миков пред Ройтерс: Ще изчистя полицията от корумпирани
Михаил Миков. Снимка: БГНЕС

Българският вътрешен министър Михаил Миков обеща да освободи полицията от корумпирани служители и да извърши сериозни реформи, които да докажат, че България е способна да се справи с организираната престъпност. Балканската страна е подложена на натиск от Брюксел да покаже значителни резултати в борбата с ширещата се корупция и организирана престъпност преди доклада на ЕС през юли, който може да препоръча санкции срещу София, пише в кореспонденция от България агенция Ройтерс.

"Освобождаването на министерството от неговите нелоялни служители е ключов приоритет“, заяви Миков в интервю за агенцията.

„Нито едно ниво в системата няма да остане незасегнато, когато получим сигнали за нелоялност и корупция“, каза още той.

Миков, ключов член на управляващата Социалистическа партия, пое министерството на вътрешните работи миналия месец след промените в кабинета, които имаха за цел да уверят избирателите и Брюксел, че България ще спре забавянето на реформите.

Дипломати и анализатори считат, че същността на проблема са връзките на политици и магистрати с криминални групировки.

Миков планира да създаде вътрешен отдел за сигурност, който да следи и докладва за случаи на корупция, както и да инициира законови промени за ускоряване на дисциплинарните процедури.

Миков планира също така да въведе система за възнаграждение, базирана на постигнати резултати. Той работи по редица радикални структурни мерки за разкриване на престъпленията, за които сега са необходими месеци, а понякога и години.

Министърът заяви още, че няма илюзии, че промените ще станат бързо. „Но през следващата година ние категорично ще определим посоката, която ще доведе до резултатите, които българският народ и европейските ни партньори очакват от нас“.

Наблюдатели са скептични, че Миков ще получи необходимата политическа подкрепа, за да постигне реални промени, след като правителствената коалиция е отслабена от конфликтни интереси и борби за власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
aide, zna4i moq na4alnik si otiwa skoro, da daaaaa, wsi4ki ot major na gore w edno kan4e serete we
25
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИН ПОЛИЦАЙ преди 15 години
аз не съм корумпиран, но съм вече гладен. и скоро ще напусна... ще останат наистина смао *** в мвр. е те ще го преименуват...А ДАСКАЛИТЕ, С ЧАСТНИТЕ УРОЦИ И НЕДЕКЛАРИРАНИ ДАНЪЦИ - В ЗАТВОРА. ЗА 4 ЧАСА НА ДЕН КОЛКО ПАРИ ИСКАТЕ ВЕ? КАК СЕ ЗАВЪРШВА В ШУМЕН ВИСШЕ, А? НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪПИРИ ЗАВЪРШИХА ТАМ ЗА ДАСКАЛИ, АЙДЕ ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА В КАНЧЕТО. СЕРЖАНТА В МВР НОСИ ОРЪЖИЕ И ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ МОЖЕ ДА УМРЕ, РАБОТИ НОЩЕМ, В ДЪЖД, СТУД И Т.Н., А ТЪПИЯ ДАСКАЛ КВО ПРАВИ, ПОЗИРА КАТО ГО СНИМАТ С GSM-A. ЗАПЛАТИ ЗА ВСИЧКИ - ЦЕЛИЯ НАРОД Е ГЛАДЕН. КАКТО И АЗ......
24
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
как се раздава българското гражданство!Колко лица и срещу какви суми получиха български паспорт през последните години!Я да видим как е във Франция...Германия...Я да видим за равна работа но без редовни документи ще получаваш същото заплащане както техните граждани!я да видим колко получава един лекар специалист например и един емигрант!я да видим след колко години се допуска до изпит...за да получи еквивалент на тяхната диплома!Размисли.....и поуки...!
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Е айде сега, какво толкова? Пошегувал се министър Миков пред медиите очевидно - минало заминало, майтап да става!!! БСП пак ни развесели, смях до сълзи!
22
0
 
1
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Държавата ще се оправи само тогава, когато учителската заплата на учител с висше образование стане поне с 1 лев повече от на сержант от полицията със средно.Останалото е демагогия .
21
0
 
1
 
! Отговори
пикльо преди 15 години
По-малко приказвай,повече действай!
20
0
 
1
 
! Отговори
Не хулете преди 15 години
катаджия и без заплата ставам има и честни от тях............. не ги знам къде са но ги има така разправят МНОГО МОГАТ И ДА ПИШАТ ДРУГИ ДА ЧЕТАТ
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
слушай бе шаран ,първо оправи заплатите ,че хора не останаха ,а после изиисквай. Иначе лай лай лайкучка
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ами първо да си тръгне министара
17
0
 
1
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Министър Миков да покани АНТОНИО ДИ ПИЕТРО, за да обясни на онези, които ще борят с корупцията, как се прави акция Чисти ръце и ако може да помогне. Ди Пиетро създаде цяло поколение наистина предани карабинери и полицаи.
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да се изчисти полицията от корумпирани означава да се закрие самата полиция. Само така ще се постигне ефекта. :)))
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хахахахахахахахаха!!!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
minja преди 15 години
ei koi 6a iz4isti6 beaz za tui li dadoh pitnaiisi hilki da stana policai, q sa gramni sas slujebniq 4e sa bezplatni patroniti... martvec
13
0
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 15 години
лъже,има кой да му вярва
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
миков, забавен си:)
11
0
 
1
 
! Отговори
Невярващ преди 15 години
Това значи полицията да остане само с един човек - министърът (докато и него не го изчистят).
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Уеуеееееее.....Тоя уъже като дъут ***!
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да изчисти полицията от корумпирани? На тоя Михов защо му дават да пие в работно време? Виж кви фантасмагории приказва!
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
обикновения полицай няма имоти в чужбина ама румен петков да каже как си купи вилата в испания и как в месеца поне двапъти е там с тая мизерна заплата.на кого е веригата хепи пак в испания
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
първо да оправят заплатите в полицията тогава да си правят реформите.гладна мечка хоро не играе.големите гушат големите пари а полицаите да го духат.ами нека и те да взимат по 400лв на месец да ги видя тогава.направиха ги така че един полицай да няма респект.всички се бъзикат с тях така ли беше при бай тошо?