Вотът не мина

150 депутати гласуваха „Против“, 84 - „За“
30 юли 2008 16:16,
118
Вотът не мина
Снимка: Булфото

Народното събрание отхвърли шестия вот на недоверие към правителството на Тройната коалиция с министър- председател Сергей Станишев.

150 депутати гласуваха „Против“,84 - „За“, а един се въздържа.

Във вота участваха 235 народни избранници.

В залата присъстваха всички депутати от управляващата коалиция- 150 (81 от БСП, 35 от НДСВ, 34 от ДПС) и нито един от тях не се въздържа или гласува „Против“.

Шестият поред вот на недоверие към правителството, поискан от опозицията, беше за нанесени морални и материални щети на българските граждани поради "провала на правителството при спазване на правилата на държава-член на ЕС и усвояване на средствата от еврофондовете".

От началото на тази година сме свидетели на продължаващ политически сценарий под формата на три вота досега. Няма да бъда изненадан, ако през есента се подготви четвърти вот, комбиниран със социални недоволства, за да се дестабилизира страната. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в изказването си след гласуването на шестия вот на недоверие към правителството.

Това, което цели опозицията - предсрочни парламентарни избори чрез уличен натиск, ще бъдат пагубни за страната, защото следващите месеци са решаващи за изпълнението на задачите по оперативните програми. Амбицията е в този период да бъдат разгледани, одобрени и контрактувани максимален брой проекти, каза премиерът.

По думите му служебно правителство, избори, дълги преговори за следващо правителство ще бъде пропиляно време за страната, а този лукс не можем да си го позволим.

Той апелира опозицията да критикува правителството, когато греши, но с мярка. Нормално е една опозиция да бъде критик и коректив на грешките на управляващите, и да предлага управленска алтернатива, но точно това не се чу вчера и затова вотът беше неуспешен, каза премиерът .

Мнозинството се обедини да пази правителството от ЕК и за това вотът на недоверие не успя. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов след гласуването на шестия вот на недоверие към правителството.

Мнозинството смени диаметрално своя политически код и застана срещу Европа, допълни Костов.

Той припомни, че управляващите първоначално са се обединили заради европейското членство, а сега са се обединили срещу Европа.

"Не мисля, че опозицията разчита сериозно чрез вота да свали правителството", обяви по-рано в сряда за Dnes.bg председателят на ПГ на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

В деня на гласуването на шестия вот на недоверие към кабинета "Станишев", червеният депутат бе категоричен, че вотът няма да мине, защото опозицията не е в състояние да очертае алтернатива на това управление.

"Този вот е пореден и неуспешен, заради абсолютно несъстоятелните мотиви на опозицията, опровергани от двата Доклада на ЕК", каза още той.

Бившият външен министър Надежда Михайлова обори тезата на червения депутат, че вотът е пореден.

Според нея той е уникален, защото обвиненията в корупция, в конфликт на интереси и измами, са потвърдени и от Брюксел.

"Вотовете на недоверие не са каприз от страна на опозицията, а форма, чрез която опозицията се стреми да има публичен дебат, за да се поема отговорност от управляващите за несвършена работа. Този вот не е поредният, тъй като той е вот за цялостната политика на правителството, която доведе до  отрицателен Доклад на ЕК за България", каза тя пред Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 15 години
Браво!За пореден път правителството показа стабилност.Каквото и да ни казват от Европа правителството работи.Лайкучката опозиция ще почака изборите .А сега успешна работа на МЕДИ,СТАНЧО И СИМЧО.
96
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Това за човешките жертви за невинни българи ли става въпрос или за политици-предатели? Май-май проблемът на България е точно в избягването на всякакви целенасочени жертви в политическите кръгове в последните 20 години. Убеден съм, че нещо такова ще има неподозиран отрезвяващ и предупредителен ефект. А иначе това, че в беззаконието умират десетки хора всеки ден не го ли броим?
95
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 15 години
74, надявам се, че това е ирония, а не шизофрения.
94
0
 
0
 
! Отговори
memo преди 15 години
Това е най-лесното само човешки жертви да няма
93
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
българи, който се чувства българин а не същество изнудващо народа , нека вече да се3 надигнем на война и да им изпотрошим вили, коли и други имоти на правителствените кадри и така законно ще им се отнеме взетото от нас през годините. така е редно , друг начин невиждам.
92
0
 
0
 
! Отговори
fd преди 15 години
важното е домати да има...дали са собствено производство или чуждо, все тая...трябва да се обяви премия за всеки домат метнат по някоя от централите на триглавата ламя.
91
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 15 години
Е тоя Станигей е ***.За протеста на 100-те животновъди, той зави че това е едва ли не протест срещу българските интереси и е напълно неоснователен.Значи ние протестираме срещу некадърниците и престъпниците заради които ни спряха 1 000 000 000 евро, тоя има безочието да обвинява.НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ!!!!
90
0
 
0
 
! Отговори
Фани преди 15 години
Мили българи! Ботев и Левски не са имали семейства,деца.Жертвали са се за Отечеството.А ето сега наследниците на предателя поп Кръстьо съставляват по-голямата част от парламента. Кой ще изпусне топло, добре платено местенце в парламента?
89
0
 
0
 
! Отговори
дон домат преди 15 години
Закъснел си бате,това отдавна е внедрено в магазините на верига фантастико на другарката Ананиева ,отдавна успешно се практикува, смесват се гнилите плодове със здравите , оставят се да се поразплуят и прогният , опаковат с целофанче и подложка като преоценени и пак им се взимат парите като за здрави, защото от три домата излиза един само нарязан домат салата, останалите два гнили домата завишават тонажа извозен битов *** и консеционер отчита повече килотонове реално извозени градски биологични отпадъци .
88
0
 
0
 
! Отговори
fd преди 15 години
Предлагам много печеливш бизнес план. Ето обобщение:Построявате незабавно парник в който да гледате домати и други предразположени към гниене зеленчуци. Изнасяте стоката през зимата на пазара (в гнило състояние) и я продавате цялата до последното вмирисано доматче. Може да пуснете и прИмоции: Който купи 20 домата (продава се на бройка, не на кило) получава в допълнение 3 яйца.
87
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
Да, оцеля правителството както се и очакваше. Бих казал - Пирова победа! при тая каша в държавата да останеш в управлението според мен е все едно като имаш разсктройство да изпиеш чаша очистително! цялата държава се тресе и разпада - днеска фермерите, утре Кремиковци... иде зима и дупе да му е яко на "момчето", че ще трябва като зайче да подскача и да се крие като предшественика си с лебедовата шия! става лошо казал песимиста, ааа ще стане и по-лошо казал оптимиста! май ще седне тоя път Дончева на стъпалата в Народното събрание да запее "Къде си вярна ти любов народна"? както пееше през 97 Клара Маринова! Ами навън е , на улицата! що не излезе да се прегърне с любовта?
86
0
 
0
 
! Отговори
Dulo преди 15 години
Това комунизмът е голям бич за човечеството! Още десет месеца явно ще трябва да устискаме геноцида спрямо българския народ...ако случайно не се събудим по-рано! Това правителство е поредната национална катастрофа за България след Освобождението! И забележете, винаги националните ни катастрофи са предизвикани от същества, чието самосъзнание е далеч от българското, дори имената има не са български! Правете си изводите...
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не знаех,че допускат обитателите на 4 километър и Курило до PC-та...
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то се знаеше че така ще стане и нищо няма да се получи, това го знаят и управляващите и затова правят каквото си искат и се бъзикат с нас.
83
0
 
0
 
! Отговори
да дадеш на голтака преди 15 години
В европейския съюз ни пуснаха незаслужено, само и само да станем буферната географска територия на филтриране на нелегалния трафик към европа. Подадоха ни финансовото предсъединително нещичко, не го осмислиха това управляващите като предрешен рисков жест от европейска страна, продължиха си със схемите на дезинформиране на населението и узаконено размиване на наказателната отговорност, подхвърлиха оттук-оттаме по някоя акцийка на прозрачно усвояване, а сега излизат в заслужена почивка, за да работят върху прокарването на закони , гарантиращи им непоклатимост и след края на мандата. С този корумпиран и мързелив парламент от овчеглаво мнозинство не трябваше да се разиграват вотове на недоверие, дори още петнайсет такива да им внесат, пак ще бъдат отхвърлени. ТИЯ СОЦИОПАТИЧНИ ХОРА НЕ РАЗБИРАТ ОТ ДЕМОКРАЦИЯ. ВСЪЩНОСТ, РАЗБИРАТ, НО САМО ОТ ТАКАВА , КОЯТО БИ ЗАСТАВИЛА ОСТАНАЛИТЕ ДА НЕ ИМ ПРЕЧАТ ДА КРАДАТ И ОГРАБВАТ, ЗАЩОТО СА МНОЗИНСТВО, СИРЕЧ - ИМАТ ТЕЛЕСЕН ПРЕВЕС В ПАРЛАМЕНТА И ФИНАНСОВ СПРЯМО ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. .
82
0
 
0
 
! Отговори
nikola stoqnowв преди 15 години
ВОП ВАРНА УКРИВА НАЧАЛНИКА НА КАТ РУСЕ ЙОРДАН МАРИНОВ И МИЛИЦИОНЕРА СТАНИМИР ХРИСТОВ ЗА ДОКУМЕНТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ауан 756/06г. и ЗАП за ПАМ 1377/06Г. РОС и ВАС СЪЩО С НЕИСТИНА ЗАТВЪРЖДАВАТ ЛЪЖИТЕ ИМ . СЕГА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ 1923/07 ОТ 02.07.08Г. НА ВАП СОФИЯ за пореден път е върнато за да се установят лъжите на полицаите и сидилищата РОС и ВАС.ЧАКАМ ОТГОВОРА НА ВОП ВАРНА.
81
0
 
0
 
! Отговори
nikola stoqnow преди 15 години
Милиционера Христов в АУАН по невъзможен начин - че изпреварвам на спирачки, и където съм в покой без да има следи там на другото МПС отрази че се е получило ПТП въпреки снимките и схемата по ПТП да сочат каквото аз пиша. По еднопосочен път с 3 ленти карам в лява, а от средната изваднъж ми отнемат предимство, като завиват на ляво, за да направят маневра обратен завой, Христов ме изкара,че аз извършвам маневра. Йордан Маринов издаде НП въреки чл.53 ЗАНН и понеже на Христов чрез жалба до ДИРЕКТОРА НА ОДП РУСЕ Първанов изпратих ЗДвП и книжката ми взеха със ЗАП за ПАМ 1377/06г.уж по двата комулативни факта въпрос и вина по ПТП /неистинна обаче/. РРС установи фактическа обстановка различна от НП 756/06г., но и понеже подпис на свидетел липсваше,че съм отказал да подпиша АУАН /полицая Ангелов изляезе от стаята, като казах,че всичко в АУАН е лъжа/и в решението има отразено процесуално нарушение и не била разгледана вината, но въпреки това решението е ясно,че не правя маневра адвоката ми Венцислав Маринов сега частен съдия изпълнител ме подведе, да си трая че всичко е наред въпреки,че го питах с това решение ще паднели ЗАП за ПАМ и каза ДА/. РОС пък за да помогне явно на ХРИСТОВ и ЙОРДАН МАРИНОВ прие лъжите им въпреки схемата и снимките по делото ,които дори първия път л-т НЕНКОВ НЕ МИ ГИ ДАДЕ НАВРЕМЕ умишлено искани с две молби за да се защитя с тях,НО ДОБРЕ,ЧЕ ИМАШЕ ВТОРО ЗАСЕДАНИЕ И ГИ ИМАШЕ, НО ПАК ПРЕНЕБРЕГНАХА ОТ РОС доказателствата и така и от тях съм набеден,че изпреварвам итака затвърдиха НП. ВАС също защити рос въпреки красноречивата жалба до тях. Сега ясно се установява,че ХРИСТОВ и МАРИНОВ лъжат като желая да се възобнови производството по чл.70 от ЗАНН И ВАП върна на ВОП ВАРНА за експертиза как се е шполучило ПТП, дали изпреварвам.Експерт установи,че ПТП е станало както АЗ твърдя две години и половина не на 2.20 вин от моята лента в в нея отдясно,а РОС и ВАС се правят,че не виждат , а ПТП е на мястото къдедето се пресичат моите с на другото МПС следи - елементарно. ПРОСТИ СИДИИ СА ТЕ ЗАЯВЯВАМ ГО ОТГОВОРНО АЗ НИКОЛА СТОЯНОВ Забележете колко са нагли РОС и ВАС в пето отделение да твърдят друго.НЕКАДЪРНИ ОРГАНИ.ВОП Варна въпреки това, за да укрие,че ХРИСТОВ и МАРИНОВ,от престъпление отново установяват в постановление N-1359/07г. 11.04.08г.че нямало данни за престъпления.ТОВА Е НАПРАВО НАГЛОСТ НА ВОП ВАРНА. Вътрешно си противоречи въпреки експертното мнение и отразеното в протокола на РОС от ХРИСТОВ. Опитаха се да ме накарат
80
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 15 години
Малеееее, а бе , този сайт май се намира на бул. Черни връх !Егати чичковите червенотиквеничета ! Колкото и да се напъвате да ни върнете към Москва - нямя да стане . Ще Ви изтърпим още 10 тина месеца. След това ще видите власт когато ме хванете за .......... нали се сещате ! Колеги не им се връзвайте на такива ,като 65 и тем подобни. Я им е..................... та .Тия господ ги е правил в Сахара - мозъчетата им са "изпържени " от слънцето.
79
0
 
0
 
! Отговори
nikola stoqnowв преди 15 години
Опитаха се да ме накарат да пропусна срокове за обжалване,но не стана и сега отново ВАП СОФИЯ с N-1923/07г. 02.07.2008г.въра да се установи решенията на РОС и ВАС разминават ли се с ЕКСПЕРТНОТО МНЕНИЕ, /което е несъмнено така/ и ХРИСТОВ как е съставил АУАН с какви факти т.к. видно те сочат каквота аз казвам. Та той е тартора в КАТ РУСЕ и дългите години в КАТ са му създали именно тези връзки с РОС и ВАС за техните фантастични решения неотговарящи на доказателствата/видно с факти вече/. ХРИСТОВ дойде и в РОС да лъже, че нямало спирачни следи само и само да е достоверна лъжата му.че изпреварвам,а в неговите обяснения бе записал,че аз и той равехме за мерванията им с ролетка,като аз държах единия край а той другия.,и т.н. Толкова много доказателства има а ВОП ВАРНА ги УКРИВА и са ВИНОВНИ И С ДЕЙСТВИЯТА СИ . Ще се устаниви и от книгата със отразени в нея всички жалби и възражения последователно и как правосъдието на база тях излиса със странни решения т.е. неотговарящи на фактите и доказателствата. ПОЛИЦАИТЕ ЯВНО СА УКРИВАНИ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО , а грабжданите теглят. АЗ няма да позволя да стане с мен така. НИКОЛА СТОЯНОВ СТОЯНОВ - РУСЕ Чака се решение. Весник УТРО ги укрива като не иска да излъчи развоя, канал 1 в РТВЦ РУСЕ репортажа с мен не излъчиха, в НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ също. това са страхливи медии и пиодвласни на определени високопоставени хора,но това си е за рях всичко ще се отрази в книгата която ще излезе. ИСКАМ ДА ГОВОРЯ В ЕФИР НО НЕ МИ РАЗРЕШАВАТ,ЗАЩОТО ФАКТИТЕ СА ФАКТ И ЕДИНСТВЕНО С ПРОЦЕСУАЛНИ ТЪНКОСТИ МОГАТ ДА СЕ ИЗМЪКНАТ и МАРИНОВ и СТАНИМИР ХРИСТОВ от КАТ РУСЕ и ПРАВОСЪДИЕТО С РЕШЕНИЯТА НЕОТГОВАРЯЩИ НА ИСТИНАТА. ***...РАССИ.
78
0
 
0
 
! Отговори
БГ-роб преди 15 години
Пореден фарс в парламента.Вотът не мина днес,нищто ново.Управляващите ще пият шампанско и ще продължават да се държат нагло и надменно,а народа ще затъва все повече и повече.ДА ама НЕ!Скоро ще се издавят в сълзите народни.Тежко и горко им тогава.